FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dogo Canario

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hvalpe som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Dogo Canario.

Læs mere i vores leksikon om racen Dogo Canario.

Køb dogo canario

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Dogo Canario til salg! > nu kendt som Presa Canario

Racen her, er en stor muskuløs hund, af Mastiff familien. Racen er oprindeligt fra De kanariske øer, hvor den blev avlet som vagt- og hyrdehund. Før 1936 blev racen også brugt lovligt til hundekamp, i dens hjemland, det er dog senere blevet forbudt.

 

 

Da man stoppede hunde kampene resulterede det i, at racen allerede i 1960’erne var tæt på at uddø. Men en spansk forening kæmpede for at bibeholde racen og avlede derfor videre på den. De avlede på de to race grene Dogo Canario og Presa Canario, som i dag betegnes som en og samme race. Senere blev denne race anerkendt som et nationalt symbol på de kanariske øer. I 2018 blev racens officielle navn ændret fra Dogo Canario til Presa Canario. Oprindeligt var Dogo Canario og Presa Canario to forskellige racer, men der er nu næsten ingen forskel og derfor går de begge under samme betegnelse.

 

Dogo Canario udseende og pleje

Denne race er en af de større hunde der ses på markedet for hunde til salg. Den kan, som voksen, veje op mod 65 kg. og blive et sted mellem 60 og 65 cm. høj. Den store hund har en meget muskuløs krop lige fra det brede hoved hoved og ned i de lige muskuløse ben. Den adskiller sig fra andre hunderacer ved, at have det man kalder “kattepoter” og har også en gang der er katte lignende. Baggrunden for dens kattelignende gang er, at denne hundens krop, er længere end den er høj og det er gangen mærket af.

 

Hvis denne race har sit naturlige udseende, vil den få tætsiddende hængeører, med en form kaldet roseform. Dog vælger mange at klippe ørerne, så de er små og stritter. Det gør man oftest for at beskytte hunden mod skader, når den eksempelvis bevogter kvæg. Men i dag gør de fleste det, for udseendets skyld. Det er dog ikke tilladt i Danmark at klippe hverken hale eller ører på hunde.

 

Pelsen på denne hund er meget kort og tæt, og kan føles “strid” i børsterne. Den kan fælde en del i perioder, men en børstning engang imellem, er nok til, at holde det nede. Generelt kræver denne race ikke den store pelspleje, da den ikke har underuld, som de fleste andre racer. Når du finder Dogo Canario hvalpe til salg, vil du se en stor variation i farver. De fleste er dog flerfarvede over hele pelsen. Det er sjældent man ser denne race i helt hvid eller sort, hvilket heller ikke er farver der er anerkendt iht. racens standard.En Dogo Canario sind og behov for aktivering og motion

Da racen oprindeligt er avlet til at hyrde og vogte dyr og familie, er dens sind meget præget af dette. Racen er derfor meget årvågen og aktiv og vil have sine forbehold over for fremmede. Samtidig er det en meget trofast og velafbalanceret hund, som ikke lige er til at ryste hverken fysisk eller psykisk. Derfor fungere hunden stadig rigtig godt som vagthund, tjenestehund eller lignende. Udover den vogtende instinkt, kan du med en Dogo Canario forvente et trofast og loyalt familiemedlem. Denne race egner sig godt som familiehund, men det er en god idé at være opmærksom på dens størrelse. Hvis hunden omgås mindre børn, kan leg hurtigt blive voldsom på grund af dens størrelse og der er risiko for, at den vælter børnene. En logrende hale på denne størrelse hund kan gøre det alene.

 

På grund af racens statur, skal du forvente at motionere din hund mere end andre racer. En enkelt gåtur er ikke nok, der skal gerne løb, leg og mentaltræning til, at dække en Dogo Canarios behov. Lege som sporing og lydighedsopgaver er gode aktiveringsmuligheder for racen. Denne aktivering, leg og træning er også vigtig at starte på tidligt, så du lære hundens signaler at kende og du lære den at Du er den dominerende. Hvis man ikke sætter ind fra start, kan det skabe lydigheds problemer senere hen, da racen er meget selvstændig og egenrådig.   Passer denne race ind i min familie?

Hvis du overvejer at skaffe dig en Dogo Canario skal du regne med, at få et loyalt og trofast familiemedlem de næste 10 år. Denne race er en alletiders familiehund med dens milde, men alligevel beskyttende sind. Den robuste hund, både i sind og krop, er en god ved børn og elsker at lege og udfordre især større børn. Hvis hunden omgås mindre børn, skal det dog ikke være uden opsyn, da det er en stor og stærk hund, der kan komme til at skade børnene uden det var intentionen. Samtidig er det også vigtigt, at familiens børn lære at omgås hunden på dens præmisser.

 

Den selvstændige hund kræver god solid opdragelse fra start, for at undgå en dominerende adfærd. Hvis ikke der tages hånd om dette fra start, kan det skabe problemer senere hen. Har du i forvejen en hund, anbefales det, at de ikke er af samme køn. Dette er for at undgå dominans og magtkampe internt mellem hundene.