FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Presa Canario

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunde som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

På portalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Presa Canario.

Læs mere i vores leksikon om racen Presa Canario.

Køb presa canario

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen er en robust og meget velproportioneret mellemstor race med en karakteristisk sort maske, som også kendetegner racen. Kroppen er længere end højden ved manken, et træk, der er lidt mere udtalt hos hunnerne end hvad det er hos hannerne. Dogo canario-hunde er velafbalancerede og meget selvsikre af natur. Racen er lydig og medgørlig over for familien, som den lever i. Racen knytter sig meget til deres ejer, mens de behandler fremmede med mistro og skepsis. Hundene af denne race er selvsikre, ædle og lidt fjerne i blikket, men meget faste og årvågne, når de bliver advaret. Deres gøen er lav og dyb, og kan faktisk sammenlignes med en slags brummen. Presa Canario som tidligere er kendt som Dogo Canario, er altså robust hund med en aktiv og trofast karakter. Racen har en rolig fremtræden med et opmærksomt blik, og den er specielt egnet som vagthund og til at styre og drive kvæg. Den er fredelig og venlig i familien, stærkt knyttet til sin ejer, men kan være mistroisk overfor fremmede.

 

Presa Canario er en stor hund, som kræver flere oplevelser og indtryk, end den kræver decideret motion samt målrettet og tidlig socialisering og fortsat træning og mange opgaver, hvor den bliver mentalt stimuleret, for at kunne håndtere racen. Dogo canario er en molosserhund, der stammer fra De Kanariske Øer i Spanien. Racen menes at være resultatet af krydsninger mellem Majorero, en indfødt kvæghund fra den før-spanske tid, og molosserhunde, der senere er indført til øerne. Af bygning er racen meget lig molosserne, men med en betydelig adræthed, styrke og temperament, robuste og med en aktiv og trofast karakter. Gennem det 16. og 17. århundrede øgedes deres antal betragteligt, og der findes talrige henvisninger til dem i historiske tekster efter den spanske erobring og især i Cedularios Cabildo (myndighedernes registre), hvor man forklarer den rolle, de havde som vagthunde og beskyttere af kvæget.

 

Racen bliver omkring 60 til 66 cm med en vægt på ca 65 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er en rimelig rolig hund, som også er forholdsvis lærevillig, og den er tilmed også ret så lærenem. Efter kønsmodning kan nogle hunde besvare udfordringer fra andre hunde, og derfor kan den være vanskelig at have løs på offentlige steder, og det skal man altid lige huske på med denne race.

 


Pleje og pasning

Racen har en meget kort pels som kun skal børstes omkring en gang om ugen. Pelsen er meget kort og fin på ørerne, en smule længere over manken og på baglårene.

 

Håndtering af racen

Presa canarioen kan være mistroisk som voksen, og derfor skal den socialiseres godt som hvalp for at forhindre at den bliver mistroisk som voksen. Racen skal opdrages og trænes med venlig motivation og konsekvent, men uden hårdhed, da man kan risikere at hunden kan mistet respekten for dens fører, hvis man opdrager den med for hård hånd. Racen sætter den pris på opgaver som at søge efter genstande eller følge et spor, og sådanne opgaver vil samtidig være med til at stimulere hunden mentalt.