FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din dværg gravhund her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. På denne side kan du finde mange forskellige hvalpe til salg. Vi har både kæledyrsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Dværg Gravhund herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Dværg Gravhund.

Køb dværg gravhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Når der er en Dværg gravhund til salg!

En gravhund er en af de mere almindelige hunderacer i Danmark og en dværg gravhund er ofte set hos jagtinteresserede familier. Den lille hund er både stærk og aktiv og vil kunne sætte liv i enhver gåtur. Selvom racen er meget brugt som jagthund, ses den også som en helt almindelig familiehund, som den også er yderst egnet til, da den godt kan lide at bruge tid med sin ejer og slappe af på sofaen, når den er hjemme.

 


Dværg gravhundens udseende og pleje

En Dværg gravhund findes i en variation af farver og pelstyper. De kan være langhåret, korthåret, med glat pels eller ruhåret, den ruhåret er dog altid korthåret. Udover pelstypen variere farverne også fra sort til lys brun og der findes varianter der ensfarvet og nogle med aftegninger. I mange tilfælde vil farven være mere rødlig, hvilket er en typisk gravhunde farve. Der er ikke meget pelspleje i denne race, og en gennem børstning eller et bad efter behov er nok. Eventuelt en trimning af den ruhårede kan være nødvendig. En Dværg gravhund er den mellemste størrelse inden for gravhunde typer. Der findes såkaldte standard gravhunde og miniature gravhunde, hvor dværg gravhunden er den vi taler om her. Som voksen vil en dværg gravhund komme til at veje 4-5 kg, altså en lille hund.

 

På trods af hundens korte og lange krop, har racen et robust udtryk, med sin muskuløse statur. kropsbygningen gør, at hunden kan holde til mere end andre små hunde racer. Hundens korte lange krop udgør en vis risiko for rygproblemer, derfor er motion vigtig, for dens generelle helbred. Hunden skal helst selv kunne klare fysiske udfordringer og det kan den trænes til. En Dværg gravhund sind og aktivitetsniveau

Med denne race, får du et selvstændigt og aktivt familiemedlem. Hundens stærke instinkt gør, at den har behov for daglig stimulering. Det får den med lange gåture og mulighed for at gå frit og test sine sporings evner eller få lov til, at grave huller, hvilket er dens spidskompetence. Når du finder en dværg gravhund til salg, vil du få en hund der følger dig i tykt og tyndt. Denne race har det nemlig med, at knytte et meget tæt bånd til til især en person i familien. Derfor skal du forvente en tro følgesvend, der sjældent lader dig ude af syne og som til enhver tid vil foretrække dit selskab.

 

Denne meget intelligente hund, elsker at lære nye tricks og at blive trænet, men du skal ikke altid forvente at den helt følger reglerne. For dværg gravhunden er nemlig så klog, at den vil finde sin egen måde at løse opgaver på og opfinder selv lege, der er til dens fordel. Det kan være meget underholdende, men samtidig også en smule udfordrende i nogle sammenhænge. Den lille robuste hund har behov for et par gode gåture om dagen og tid til leg og nærvær med sin ejer. Men når det er sagt, er racen her velegnet til et liv i lejlighed, da den affinder sig god med lidt plads. De udfordringer der er, med livet i lejlighed er trapperne, vær opmærksom på om din hund er i stand til selv at gå på trapper og ellers hjælp den. Passer den ind i min familie?

En dværg gravhund kan godt anvendes som familiehund, men det er vigtigt at den lære at socialisere sig fra den er hvalp. Da racen ofte knytter sig til et bestemt familiemedlem, vil den kunne udvise en form for jalousi, hvis det ene familiemedlem giver opmærksomhed til andre. Det kan især give problemer, når der er børn eller andre dyr i familien, da de naturligvis også kræver opmærksomhed og pleje.

 

Hvis du er et tålmodigt menneske, der er klar på at gøre en indsats for din nye stædige og kloge Dværg Gravhunds opdragelse, kan I være et udmærket match. Samtidig skal du være klar på, at du har en hund de næste 10-12 år, da det er den forventede levealder.

 

Ting du skal være opmærksomme på, når der er en Dværg gravhund til salg!

På grund af dværg gravhundens statur, med den lange krop og de lave ben, kan du risikere at få en hund, der på sigt udvikler rygproblemer. Derfor skal du være opmærksom på, at hunden skal have den nødvendige motion og træning og at den vil have behov for hjælp til eksempelvis at gå på trapper eller komme op i, eller ned fra møbler.

 

Hvis du er indforstået med, at give hunden den fysiske støtte, mentale træning og et par gode gåture om dagen, kan denne race være et godt match til dig. I forhold til pelspleje får du her en hund der kræver minimal pelspleje. Dværg gravhunden med lang pels, vil kræve en ugentlig børstning, men derudover er racen fint plejet med et bad i ny og næ. Det kan især være nødvendigt, hvis den får lov at løbe frit og grave huller.