FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din engelsk setter her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige voksne hunde og hvalpe til salg. Vi har både kæledyrsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Engelsk setter herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Engelsk Setter.

Køb engelsk setter

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.



Baggrundsviden om racen

Den engelske setter er en opmærksom hund og den vil altid bestræbe sig på at være familiens beskytter. Racen er venlig, blid og mild, men det er vigtigt at vide, den har brug for regelmæssig interaktion med mennesker og raske gåture hver dag, hvis man ønsker sig en hund af denne race. Når hunden er udendørs er den yderst aktiv med en intens jagtlyst og umådelig stor energi, som kan være anelse kompliceret for den at beherske. Indendørs er racen rolig og venlig. Den er ydermere kærlig og tålmodig over for familiens børn, og det er en rigtig god kvalitet som racen besidder. Udover dette er racen omgængelig i forhold til fremmede og andre hunde, og på det plan er racen meget ukompliceret. Selvom ovenstående jo lyder ret så lovende, så vil den helt bestemt ikke trives som udelukkende selskabshund, men den vil trives fint med en aktiv familie, som elsker at færdes i naturen og have hunden med. Racen vil netop trives med en familie, som bruger meget tid i naturen, da racen kræver virkelig meget motion med mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin næse. Racen nedstammer fra setting spaniels, som deltog i fuglejagt med fangstnet, en metode, som har været kendt fra før vor tidsregnings begyndelse. Opsplitningen i de kortbenede spaniels og de langbenede settere skete, da man begyndte at bruge skydevåben, når man var på jagt. Setterne blev oplært til at tage stand for fuglen og apportere efter skuddet. Edward Laverack skabte i 1800-tallet nutidens engelske setter, og den fik en overgang navn efter ham. Den karakteristiske spættede farvetegning betegnes ”belton”. Racen bliver omkring 65-68 cm med en vægt på op til 20-30 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen har et udpræget, som den altid er klar til at bruge jagtinstinkt. Det kræver en tidlig og vedholdende opdragelse at lære hunden at færdes frit, for ellers kan det blive problematisk grundet dens natur. Den vil meget gerne bevæge sig ud på meget stor afstand, men den er også lydhør og holder i reglen forholdsvis god kontakt, hvilket er helt klart plus ved racen.



Pleje og pasning

Pelsen er fyldig, lang, blød og bølget, men ikke direkte krøllet. Pelsen kræver en grundig gennembørstning regelmæssigt. Den fyldige pels især på bryst, ben og hale bør friseres dagligt for ikke at filtre. Til trods for den pels, så fælder den ikke meget, hvis pelsen altså bare er velplejet.

 


Håndtering af racen

Racens store og ikke mindst udprægede interesse for vildt kan være en udfordring, hvis racen ikke bliver opdraget tilstrækkeligt. Det forholder sig dog sådan at opdragelsen sjældent volder vanskeligheder eller problemer i den forbindelse. Racen er nemlig samarbejdsvillig og yderst glad for at lære. Den aktive engelske setter har brug for masser af motion - og dette gælder især som hvalp. Folk der er glade for vandreture eller løbeture vil synes, at denne race passer perfekt ind i deres livsstil, da den vil trives i stor stil med dette. Hunden skal have mindst en lang, rask gåtur hver dag, da den ellers kan den blive vanskelig at styre. Den engelske setter er en yderst venlig hund. Den har det ikke godt med at blive henvist til baghaven eller et hundehus. Den har i endnu højere grad end de fleste hunde brug for at være sammen med mennesker og deltage i deres dagligdag.