FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din galgo español her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på portalen kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Galgo Español herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Galgo Español.

Køb galgo español

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

 

Baggrundsviden om racen

Den spanske mynde, som racen også bliver kaldt er generelt en sød selskabshund, men den kan også være lidt utilnærmelig, hvis man ikke ved hvordan den skal tæmmes. Racen kan dog falde til i en aktiv familie, hvis familien har hundeerfaring og forståelse for denne hundetypes behov og særlige karakter, som racen altså besidder. Racen knytter sig oftest mest til en bestemt person i familien, og den er en smule egenrådig. Racens er vagtsom og noget afvisende over for fremmede mennesker og hunde, som den ikke kender. Racen har et stort behov for raske og lange spadsereture og mulighed for at løbe frit, hvilket indebærer rådighed over et større og sikkert indhegnet areal. Den vil altså trives bedst, hvis den får lov til at bo et sted, hvor den kan løbe frit omkring og få afløb for dens naturlige instinkter. Racen er med sikkerhed efterkommer af urgamle asiatiske mynder og minder meget om sloughi. Den har været kendt siden antikken, men der er grund til at antage, at den er kommet til den Iberiske halvø langt tidligere. Fra 1500-tallet til 1700-tallet blev den i stort tal eksporteret til lande som Irland og England, og den er nok her en del af grundlaget for nutidens greyhound. I Spanien benyttes galgoen stadig som jagt- og væddeløbshund, ofte krydset med greyhound, som er lidt større og noget hurtigere. Racen bliver 62-70 cm med en vægt på 20-30 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er kendt for at være er en energisk og livfuld jagthund, som gerne bevæger sig ud på store afstande, hvis den får øje på et muligt byttedyr. Den bevæger sig gerne over store arealer helt ubesværet, hvis den har et bytte for øjet. Det kræver enten tidlig og vedholdende træning eller et effektivt hegn at holde den voldsomme jagtlyst under kontrol, hvis man ikke kan overkomme den vedholdende træning, når den er hvalp og unghund.


Pleje og pasning

Racens pels er fin, kort og glat og holdes fri for støv og løse hår med en daglig aftørring med en fugtig klud. Der forekommer dog også en ruhåret variant af racen med hård halvlang pels med tendens til et let skæg.Håndtering af racen

Den skal fra tidligste hvalpealder lære at omgås fremmede mennesker og andre hunde for at overvinde sin udprægede reservation, som racen desværre besidder. Den videre opdragelse kræver tålmodighed, venlighed og konsekvens.