FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din greyhound her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunderacer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Greyhound herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Greyhound.

Køb greyhound

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Greyhounden er en hund der nyder livet som familie og selskabshund. Den er oftest blid og afbalanceret i familielivet. Det er dog vigtigt, at familien tilgodeser hundens behov, og giver mulighed for at hunden kan få indfriet sit store behov for løb. Hunden er generelt meget opmærksom på sine omgivelser, og kan nemt få tændt sin jagtlyst, hvis der kommer et spændende mindre dyr forbi. Den har et stort behov på kontakt, og er meget taknemmelig over for opmærksomhed og socialisering. Generelt vil hunden fungere godt i forbindelse med fremmede mennesker og andre hunde, men det er en god idé at sørge for passende socialisering, også tidligt i livet. Hunden har brug for dagligt at kunne løbe frit og få en del motion, men behovet er ikke altid lige så stort som hunden giver udtryk for. Til gengæld har den et meget stort behov for social kontakt, og dette er vigtigt at indgive, for at få en hund der trives godt. Racen stammer formentligt fra Mellemøsten, og er kommet til de britiske øer allerede i 375 f.v.t, formentligt under folkevandringerne. Afbildninger af lignende hunde findes både i Egypten, Grækenland og Romerriget. I nyere tider er hunden ofte brugt til væddeløb, da den er aldeles hurtig og glad for at løbe. Hvor navnet stammer fra er uvist, men det stammer formentlig fra græsk eller keltisk. Størrelsen for hanner vil typisk være 71-76 cm; for tæver 68-71cm. Vægt 27-32 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Som nævnt har greyhounden et vist behov for at få lov til at løbe frit. Det kan dog være en stor fordel at gøre det på afgrænsede, aflukkede områder, da hunden let kan blive grebet af sit stærke jagtinstinkt og få løbe efter alt der bevæger sig - både fugle, katte og mindre

hunde. Den kan løbe meget hurtigt, og når hurtigt op på 60 km/t, og kan være svær at kalde tilbage. Til gengæld vil man i de fleste tilfælde, have en hund der er rolig og afslappet i hjemmet.

 


Pleje og pasning

Pelsen er glat og tilliggende, og yder ikke meget beskyttelse over for koldere klima. Derfor kan det være en klar fordel at anskaffe sig et dækken eller en jakke til hunden i de koldere og vådere måneder, så den også kan få bevægelse her. Hunden vil fælde en del, men det kan holdes nogenlunde i skak ved at tørre hunden af dagligt, enten med en tæt børste, eller med et opvredet vaskeskind, så man kan få fjernet de løse hår.

 


Håndtering af racen

Hunden vil i de fleste tilfælde være rimelig villig til at deltage og koncentrere sig ved træning og opdragelse, men dette skal gøres venligt og konsekvent, og gerne med vekslende træningsformer. Grundet hundens specielle kropsbygning, er det at sidde ikke en naturlig stilling for hunden, og det skal ikke tvinges for længe af tiden. For at komme vanskeligheder med indkald til livs, er det vigtigt at træne tidligt og lægge en del vægt på genkald.