FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din grand basset griffon vendeen her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hvalpe til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din næste hund her. Se alle salgsannoncer for Grand Basset Griffon Vendeen herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Grand Basset Griffon Vendeen.

Køb grand basset griffon vendeen

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Denne race vil fungere rigtig godt sammen med de fleste familier, der ønsker en glad og loyal selskabshund. Den er generelt meget kærlig og loyal med sine familie, og godmodig og tålmodig over for familiens børn. Den vil typisk tilpasse sig livet som familiehund, men det kræver også at der ligeledes tages hensyn til hundens behov. På trods af at det som udgangspunkt er en selvstændig hund, kræver den tæt kontakt, og vil ikke være glad for at blive overladt til sig selv i længere tid ad gangen. Som mange andre hunde, har den et stort behov for at være aktiv i hverdagen, og den vil have godt af at blive mentalt stimuleret, især med opgaver der udnytter dens gode lugtesans. Det er en hund der trives bedst når den har mulighed for tæt kontakt med familien, men den vil også egne sig godt til at have en anden legekammerat, altså i en familie med flere hunde. Som med de øvrige bassets, er den avlet frem fra større jagthunde, og har formentlig selv givet ophav til den race der hedder petit basset griffon vendéen; de to racer er bygget overvejende ens, men den grand basset her har længere ben, og er dermed større. Racen benyttes stadigvæk til jagt af hårvildt, og dette kan dermed med fordel udnyttes, hvis man anskaffer sig en. Den fungerer flot i de fleste terræner og vejrforhold. Efter den franske revolution var racen næsten forsvundet, men blev genopbygget grundet interesse i at udnytte særligt dens egenskaber for jagt. Størrelsen for hanner vil typisk være 29-45 cm; for tæver 38-44 cm. Vægt 18-20 kg.Racens aktivitetsniveau

Denne race har et moderat jagtinstinkt, og vil derfor nyde at få lov at være fysisk aktiv, og særligt at få lov til at komme med på jagt. Det kan være en udfordring at kalde hunden hjem, hvis den får færten af et bytte, selv med grundig opdragelse og træning. Den kan have

antræk til at gø en del, især ved leg eller jagt.

 

Pleje og pasning

Pelsen, der er glat, ligger fladt og er relativ kort, er rimelig lige til at holde. Den kræver ikke det store arbejde, og så længe den holdes ren fra skidt, vil en ugentlig gennembørstning være tilstrækkelig. Pelsen behøver ikke trimning, men nogle ejere foretrækker en flot trimmet hund, og dette er lige så fint. Grundet de lange, tilliggende ører, er det vigtigt at øregangen holdes ren og fri for hår.

 


Håndtering af racen

Hunden er som udgangspunkt samarbejdsvillig og koncentreret, og når en kommando er indlært, husker hunden dem typisk. Til gengæld kan indlæringsprocessen være en smule udfordrende og tidskrævende, og som hundeejer er der behov for stor tålmodighed. Træningen fungerer bedst i korte sekvenser, med skiftende typer for træning. Hunden er glad for at arbejde, og når træningen gøres sjov med massere belønning, skal det nok gå. Det kan være en fordel, at gøre jagt til en del af træningen, grundet hundens opdræt som jagthund.