FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din griffon bruxellois her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på portalen kan du finde mange forskellige racer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Griffon bruxellois herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Griffon Bruxellois.

Køb griffon bruxellois

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Det er kun farverne og hundens hårlag der adskiller de 3 belgiske griffoner fra hinanden og alle 3 racer regnes for selvstændige racer og de parres ikke med hinanden. Hundenes mentalitet og kropsbygning er meget det samme. De er selvsikre, bevidste og livlige små selskabshunde og de er gode til at indrette sig efter enhver livsstil. Derudover er de meget vagtsomme men deres gøen er ikke skinger, og det er jo godt hvis man bor i en lejlighed. De kan være lidt afvisende og afventende overfor fremmede. Racen kan godt lide at gå nogle lange ture, og der skal være tid til at den kan beskæftige sig udenfor og snuse rundt. Hunden kan godt lide at være tæt på familien, socialt set.

 

De 3 griffon racer nedstammer alle sammen fra en race kaldet ”Smousje” som for mange hundrede år siden opstod i og omkring Bruxelles. I det 19 århundrede blev der til racen tilført blodlinier fra den velkendte Cavalier King Charles Spaniel (Ruby) og Mops som gav dem en sort og korthåret pels og dette lagde den nuværende racetype fast. De små hunde var meget vågne og blev opdrættet for at holde øje med køretøjer, og for at holde mus og andet borte fra staldene. De bliver cirka 18-20 cm høje og vener 3,5-6 kg som voksne.

 

Racens aktivitetsniveau

De elsker at være aktive, - løbe og lege. Oprindeligt var de til for at jage mus og rotter i staldene, så derfor har de stadig en jagtlyst i sig og de kan derfor godt blive draget af noget og løbe på forhånd selv, og høre ikke altid så godt efter, så man skal opdrage racen godt og være sikker på at være i kort afstand til dem når de begiver sig ud på ture.

 

Pleje og pasning

 Deres tætte og lidt pjuskede pels holdes i trit med en børstning, og et par gange om året er det en god ide at de bliver trimmet. Der er ikke megen pelspleje, men en god børstetur en gang imellem er godt for dem.

 

Håndtering af racen

Racen er meget lærenemme og samarbejdsvillige selvom de er meget selvstændige og ikke altid høre efter på de rigtige tidspunkter. Hundene  elsker at kunne være i kontakt med mennesker og de nyder udfordringer, - her for eksempel agility og lydighedstræning.