Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. Her på portalen kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Hollandsk hyrdehund, ruhåret herunder.
Læs mere i vores leksikon om racen Hollandsk Hyrdehund, Ruhåret.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Den hollandske hyrdehund er meget livlig og opmærksom - helt ligesom sine nære slægtninge fra Belgien. Racen er meget vagtsom og kan være en anelse forbeholden over for fremmede mennesker, som den ikke kender. Racen er derimod trofast, hengiven og godmodig over for alle familiens medlemmer, som den kender godt. Med andre ord så vil racen altså gøre alt for de mennesker, som står den nært. Racen kan man altså beskrive som en alsidig hund som egner sig både til sport og arbejde, men den kan også sagtens tilpasse sig livet som selskabshund.
Racen vil passe rigtig godt ind i en aktiv familie, som elsker at røre sig, da racen sætter stor pris på motion og glade aktiviteter. Racen holder også rigtig meget af at løse opgaver, hvor den kan få lov til at bruge det kloge sind, som racen altså besidder. Racen behøver også en tæt kontakt til sine medmennesker og knytter sig ofte mest til en bestemt person i familien, men den vil som regel også gå godt i spænd med de øvrige medlemmer af familien. Baggrunden er uden tvivl de gamle mellemeuropæiske fårehunde - altså den samme som de fire belgiske hyrdehunde og nutidens schæferhunde. Pelsvarianterne hos de hollandske hyrdehunde blev udviklet tidligt i 1800-tallet og fastlagt ved udgangen af århundredet. Racerne har altid stået i skyggen af schæferhunden og de belgiske slægtninge. De har nogen udbredelse i hjemlandet, hvor de benyttes som redningshunde, hjælpehunde for blinde og handicappede og som sports- og konkurrencehunde.
Racen bliver omkring 57-62 cm med en vægt på lige omtrent 29-31 kg.
Det forholder sig sådan at racen har bevaret og bibeholdt mange af sine oprindelige hyrdehundeinstinkter, som ligger ret så dybt i dens natur. Racen er aktiv og glad for at bevæge sig, udholdende og samarbejdsvillig. Den retter sig gerne efter ejerens anvisninger og holder generelt tæt kontakt, da jagtlysten er behersket, og derfor har racen ikke en udpræget tendens til at strejfe på egen hånd.
Den hollandske hyrdehund forekommer i tre hårlagsvarianter som lyder således: langhåret, korthåret eller ruhåret. Varianterne registreres som selvstændige racer, selvom at racerne egentlig er en og samme race, og det er kun hårlagsvarianterne, som adskiller dem. I alle tre tilfælde er pelsplejen overkommelig, og ikke særlig betydeligt. Hos de korthårede varianter af racen består pelsen af ganske hårde, lidt grove og ikke for korte dækhård med underuld. De korthårede har kortere pels på ben, poter og ører. Derimod er pelsen længere på hals, bukser og hale. Farven er guldbrindle eller sølvbrindle helst med en sort maske. Hos de langhårede er kroppen dækket af lange, tætliggende, kraftige dækhår med en tyk underuld. Farven er ligesom ved den korthårede guldbrindle eller søvlbrindle helst med en sort maske. De ruhårede Hollændere er dækket af hårde, kraftige, ru, bølgede dækhår med en tæt og tyk underuld. Farven er, som hos de kort- og langhårede, guld-brindle eller søvlbrindle helst med en sort maske. For de ruhårede desuden blå/grå eller salt- og peber farvet.
Racen er yderst arbejdsvillig og positiv over for indlæring som den bliver præsenteret for. Racen skal dog opdrages konsekvent, men uden hårdhed, da hunden risikerer at miste tilliden og dermed arbejdsglæden, fordi den er meget knyttet til sin fører. Gensidig respekt er altså vejen frem med denne race. De er gode arbejdshunde i sportsgrene som f.eks. lydighed, agility, brugshundearbejde eller som førerhund, hyrdehund, politihund og redningshund. Til brugshundetræning er den korthåret mest brugt. Nogle langhårede deltager også i denne sportsgren, men de ses mest i udstillingsringen. Den ruhårede variant konkurrerer i begge dele, men er ikke så udbredt som de to andre varianter.