FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Belgisk hyrdehund til salg

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for Belgisk hyrdehund herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Belgisk Hyrdehund.

Køb belgisk hyrdehund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Køb Belgisk hyrdehund her

En belgisk hyrdehund er en hunderace inden for hyrdehunde, som oprindeligt stammer fra Belgien. Racen er dog gennem tiden blevet anvendt til langt mere end bare som hyrdehund, bl.a. som sporhund, forsvarshund samt til agility og redningsopgaver. Der findes i alt fire forskellige varianter af racen; Groenendael, Laekenois, Malinois og Tervueren som alle har forskelligt udseende og karaktertræk.

 


Historie og oprindelse

De belgiske hyrdehunde stammer helt tilbage fra 1800-tallet, hvor de blev avlet af bønderne til at være arbejdshunde. Her blev de bl.a. brugt til at vogte, hyrde og beskytte kvæg. Man skabte racerne ved at krydse forskellige gamle europæiske fårehunde.

 

I starten blev de fire forskellige varianter anset som værende fire forskellige racer. Først i 1974 vedtog man de fire varianter som én og samme race.

 

De fire belgiske hyrdehunde

Der findes som sagt fire forskellige varianter af den belgiske hyrdehund, som alle har forskellige karakteristika. Særligt udseendemæssigt adskiller de fire varianter sig meget fra hinanden, og det kan være svært at tro, at der faktisk er tale om den samme race.

 

Malinois

Malinois er formentlig den mest kendte og mest udbredte af de fire varianter af den belgiske hyrdehund. Den er kendetegnet ved at den udseendemæssigt minder utrolig meget om den tyske schæferhund. Den er ca. 55 til 65 cm høj og vejer mellem 20 og 30 kg. Den er korthåret med en gyldenrød pels, et sort hoved og store opretstående ører.

Oprindelig blev den brugt som hyrdehund, men er senere i højere grad blevet anvendt som politihund, vagthund og til beskyttelse, da den er kendt for sit store vogteinstinkt og sin evne til at forsvare sig selv og sin ejer.

 

Laekenois

Laekenois er ca. samme størrelse som Malinois, men har en helt anderledes pels og farve. Laekenois har nemlig en let-krøllet/bølget pels. Pelsen er rødgul og grålig. Ørerne er opretstående ligesom Malinois, men en del mindre.

Racen blev ligeledes brugt som hyrdehund oprindeligt, men anvendes i dag mere som tjenestehund og familiehund til den aktive familie.

Det er en hund, som er kendt for sit store hyrdeinstinkt, og for sit kæmpe energiniveau. Det er en hund, som er nærmest umulig at køre træt.

 

Tervueren

Tervueren minder udseendemæssigt en smule om Malinois. Den har den samme rødgule farve og sorte ansigt, men har dog en markant længere og tykkere pels.

Tervueren er en alsidig hund, som kan anvendes til flere forskellige formål, bl.a. som hyrdehund, til sporarbejde, beskyttelse samt til lydighed- og agilitytræning.

Tervueren er kendt for at være en lidt reserveret og sky hund, som dog er yderst loyal overfor sin familie, som den danner et stærkt bånd til.

 

Groenendael

Den sidste variant af den belgiske hyrdehund er Groenendael.

Groenendael minder udseendemæssigt ikke om nogen af de andre tre varianter. Den er nemlig helt sort med en lang pels, som dog godt kan have lidt hvidt på brystet.

Ligesom de øvrige varianter er en Groenendael velegnet som både hyrde- og vagthund samt som familiehund. Det kræver dog, at man formår at aktivere og stimulere hunden, da den har meget energi og kræver både mental og fysisk stimulering hver dag.

 

Pelspleje

Da der er tale om fire vidt forskellige varianter, er behovet for pelspleje naturligvis også forskelligt, alt efter hvilken variant der er tale om. Malinois og Laekenois bør som udgangspunkt børstes mindst en gang om ugen, mens de to langhårede varianter, Groenendael og Tervueren, har brug for markant mere pelspleje, og bør børstes flere gange i ugen eller dagligt i fældningsperioderne. I fældningsperioderne har pelsen nemlig større risiko for at blive sammenfiltret.

 

Sundhed og sygdom

Alle fire varianter af den belgiske hyrdehund er generelt sunde og raske. Det er ikke hunde, som er kendt for at tilegne sig alvorlige sygdomme eller helbredsproblemer.