FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hollandsk Kooikerhondje

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

På dyreportalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Hollandsk Kooikerhondje.

Læs mere i vores leksikon om racen Hollandsk Kooikerhondje.

Køb hollandsk kooikerhondje

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen

Racen er en meget adræt og aktiv hund, som dog i dag har tilpasset sig livet i familie, og fungere godt i en tilværelse som familie- og selskabshund. Racen er også er velegnet til forskellige former for hundesport, her kan nævnes blandt andet agility. Racen kan være lidt skeptisk over for fremmede både mennesker og hunde, og hanhundene kan godt være lidt udfordrende mod andre hanhunde. Hundens væsen bestemmes dog i høj grad af socialiseringsgraden, så er man god til at socialisere hunden fra den er hvalp så kan den fungere meget bedre sammen med andre hunde når den er voksen. Racen har et meget stort behov for fysisk aktiv beskæftigelse og god kontakt til familien. Hunden bør allerede fra den er hvalp socialiseres med fremmede mennesker, men også med hunde og have mange gode oplevelser for at fremme dens accept af andre.

 

Racen kan spores helt tilbage til midten af 1500-tallet. Med dens meget livlige krumspring og megen viften med den flotte hvide hale lokkede den fugle til at nærme sig nettet den skulle fanges i, eller ind i en kanal som var dækket med trådnet - en såkaldt køje ("kooike" på hollandsk). Hunden skulle helst hele tiden holde sig tavs for ikke at virke skræmmende på fuglene. Nogle hunde af denne race arbejder stadig på den samme måde, men nu er formålet at ringmærke fuglene, og altså ikke blot at indfange dem. Efter anden verdenskrig var der desværre kun 25 af disse hunde tilbage, men heldigvis er racen nu igen etableret.


De bliver 35-42 cm høje, og idealhøjden for 38 cm for tæver og 40 cm for hanner. Deres vægt er på cirka 9-16 kg.Racens aktivitetsniveau

På grund af racens oprindelse adskiller hundens jagtlyst sig afgørende fra de andre jagthundes og giver slet ingen problemer i hverdagen.Racen knytter sig meget stærkt til familien og er ikke den type som kan finde på at gå sine egne veje. Racen  er  meget nysgerrig og vil gerne undersøge alt hvad den kommer i nærheden af.Pleje og pasning

Pelsen er en lidt grov pels ii strukturen, halvlang,tæt, glat eller en smule bølget med en tæt underuld. Den beskytter hunden rigtig godt mod kulde og fugt, og den fælder noget i perioderne forår og efterår hvor vejret skifter rigtig meget, og racen kræver generelt en god omgang børstning en gang om ugen for at holde pelsen ren og finHåndtering af racen

Racen nyder at arbejde og samarbejde sammen med sin ejer og vil gerne gå langt for at få ros. Med den helt rigtige motivation kan den lære praktisk talt næsten alt. Træn hunden meget venligt, men konsekvent, kvikt og udfordrende. Tidlig og omhyggelig socialisering er rigtig godt da det vil mindske den usikkerhed den har omkring fremmede hunde og mennesker.