FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Jack russell terrier til salg

Denne lille hund, med meget stor personlighed er ikke for alle. Dog kan den være det perfekte match for dig, der har tid og overskud til en hverdag med denne lille strejfer. Lige nedenunder kan du se alle salgsklar salgsannoncer og kigger du i bunden finder du en komplet racebeskrivelse af Jack Russell terrier, som er den intelligente, selvstændige og tapre hund, som stammer fra England.

Læs mere i vores leksikon om racen Jack Russell Terrier.

Køb jack russell terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Egenskaber hos Jack Russel Terrieren

Selvom terrier generelt er kendt for sit til tider iltre temperament, er racen er oftest en meget social hund, med et venligt sind over for både dyr og mennesker. Når du er på udkig efter en Jack Russel hvalp, er det vigtigt at have øje for opdrætteren. Hele grundlaget for, at få en god hund er, at der er taget hånd om socialisering allerede fra den var helt lille.

Jagtinstinktet ligger stadig som en naturlig del af denne race, men med den rette opvækst kan det tilpasses. På den måde kan hunden bruges til jagt, når det er nødvendigt, men vil i det daglige kunne fungere som en rolig og tilpas familiehund.

 

Når Jack Russel Terrieren er med på jagt, er den mest optimale funktion for racen at drive dyr ud af skoven på de åbne marker. Dens lille størrelse gør den meget fleksibel også til at gå i rævegrave. Som familiehund vil denne race tilpasse sig sine omgivelser. Så jo mere aktiv du er med din hund, jo mere vil den også kræve. Samtidig vil den også let kunne tilpasse sig et sporadisk aktivitetsniveau. Det er dog vigtigt at huske, at den bedst trives med en vis grad af daglig motion.


Udseende hos racen

Denne terrier er en lavbenet, men stærk hund. Dens forholdsvis korte ben gør, at den er længere end den er høj. Dens pels kan variere fra at være helt rug, til at være mere glat. Den hvide farve i pelsen vil altid være den dominerende, men derudover ses der ofte aftegninger i brune og sorte nuancer.

Aftegningerne kan forekomme forskelligt fra hund til hund, men racen er mest kendt for aftegninger rundt om det ene øje, hvilket understøtter dens lidt frække attitude. Den lille Jack Russel Terrier ender normalvis på en størrelse af max 30 cm. og op til 7 kg. Der er generelt ikke den store forskel i størrelsen på hanner og hunner.


Historien om denne terrier

Jack Russel Terrieren er en Engelsk race, som opstod i 1800-tallet. Det var en præst ved navn John Jack Russel, der begyndte at fremavle den lille hund. Præsten var selv glad for jagt på især ræve og grævlinge og han havde derfor brug for en hund, der passende kunne jage disse arter ud af deres huler. Avlen startede ud fra Fox terrier, men blev senere udviklet færdig i Australien.

 

Baggrunden for, at racen blev avlet “færdig” i Australien var, at de Engelske immigranter havde taget ræve med til kontingentet. Da rævene ikke havde nogle fjender i Australien voksede bestanden til et niveau der ikke kunne tolereres og derfor blev der sat ekstra meget fokus på rævejagt, som denne terrier var oplagt til at hjælpe med.


Pleje og Pasning af din hund

Som tidligere skrevet, findes denne race både i en variant med glat pels og i en ruhåret variant. Begge typer er vejrbestandige og kræver derfor ikke særlig opmærksomhed i forhold til vejret. Den ruhåret variant vil kræve en del mere pleje end del med glat pels. Det er noget man godt selv kan lære, alternativt kan det gøres af en professionel. En Jack Russel Terrier vil i perioder fælde en del og i disse perioder er det en god idé at børste hunden regelmæssigt.

Den daglige børstning vil også give ny pels bedre forudsætninger for at vokse ud og være sund og stærk. Udover pelspleje er det blot de almindelige pleje aktiviteter der kræves. Sørg altid for at kigge din hunds øjne og øre dagligt og sørg for at hunden har klippede kløer og rene tænder. Så er der god forudsætning for en sund og rask hund.


Helbred og sundhed hos Jack Russel Terrieren

Fra naturens side er denne hund en stærk og sund lille skabning. Men for at den fungere bedst, er det vigtigt at dens træning tages seriøst. Her er lange gåture og motion især vigtig for, at fysikken er i top.

 

Mentaltræningen er også vigtig for dens generelle sundhed. Den lille intelligente hund, skal helst udfordres og kan godt lide at få opgaver og lave krævende arbejde som eksempelvis agility. På grund af dens interesse i disse aktiviteter, ses racen også i underholdningsbranchen hvor den fungere som show hund.


Fun Facts om denne lille hun med stor personlighed

1. hvis racen har alle tre farver (hvid, brun og sort) kaldes den Tricolor, som betyder 3 farver.

2. Denne hund vil som regel gå med snuden i jorden på grund af sit stærke jagtinstinkt.

3. En jack russel terrier kan hoppe på mod 1,5 meter

4. Selvom vi ikke har med en gravhund at gøre, elsker den at grave.