FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Japansk spids til salg

Den lille og vågen spidshund, er helt sin egen. Den vil altid for enhver pris beskytte sin familie, som den knytter sig tæt til. Med dens smukke udseende og særlige sind, vinder den kærlighed hos mange. Men vær opmærksom på, at den rummer meget mere og kræver en indsats, hvis du ønsker en god familiehund. En tidlig og kærlig opdragelse er det bedste grundlag.

Læs mere i vores leksikon om racen Japansk Spids.

Køb japansk spids

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Egenskaber hos den Japanske Spidshund

En Japansk spidshund er normalvis en følsom hund, der opfanger den stemning der er omkring den. Det betyder også at den hurtigt vil reagere på uro i familien. Uroen vil påvirke hunden, så den også kan blive urolig og ængstelig, så for at få en rolig hund, må omgivelserne også være rolige.

 

Da det er en spidshund, har den en stor trang til at beskytte sin familie. Den vil være din trofaste følgesvend, når først den har kastet sin kærlighed på dig og din familie. Selvom den er meget venligsindet og imødekommende overfor fremmede, vil den til en vis grad altid være forbeholdt indtil den lige har afkodet situationen. Fordi den Japanske Spids er en vagtsom hund, vil den også have en tendens til at gø og vil gerne jage mus og smådyr, hvis den får muligheden. Derfor skal man også være meget opmærksom, hvis den går løs.


Udseende hos denne race

Denne lille spidshund bliver et sted mellem 30 til 40 cm. som voksen. Det er afhængig af køn og gener. Den vil max komme til at veje 12 kg. som er mest normalt for hannerne. Hunnerne vejer et sted mellem 5-10 kg. Den Japanske spids er altid hvid og har en fin lang pels, med masser af fylde, som giver et meget karakteristisk udseende. Racen har 2 lag pels, en lang yderpels og en kortere inder uld. Det betyder at den i perioder vil fælde en del.


Historien om spidshunden

Den Japanske spids er en krydsning mellem flere forskellige spidshunderacer. Den blev avlet i 20’erne og 30’erne i Japan, deraf navnet Japansk Spids. Den hvide farve mener man kommer fra en tysk Spids som kom til Japan via Kina i den samme årrække som racen blev skabt. I den samme periode blev flere forskellige hvide spidshunderacer importeret til Japan, med det formål at forfine den nye race.

Det var først efter 2. verdenskrig at der blev nedskrevet en generel standard for denne race, som blev accepteret i Japan. Hundens store popularitet slog for alvor igennem i 50’erne i Japan og begyndte også at blive populær i Sverige. Den første Japanske spidshund i Danmark kom fra Sverige i 1979. 


Pleje og pasning af hunden

Den lange hvide pels kræver gennem børstning ca. 1 gang om ugen, for at blive bedst vedligeholdt. Dog vil det i perioder med meget fældning kræve børstning hver dag. Det er derfor en god idé at træne dette med hunden så tidligt som muligt, så den vender sig til denne behandling.

 

Pelsen er selvrensende, hvilket betyder, at den ikke kræver bad så ofte. Det bedste for hunden er faktisk, at pelsen får lov at rense sig sig. Dog kan et bad 1-2 gange om året være en god idé, for at sikre der ikke er gammelt snavs på hunden. Hundens negle skal helst holdes korte og klippes ca. hver 6. uge. Det samme gælder den pels der sidder mellem trædepuderne. Man fjerner hårene mellem trædepuderne, for at minimere risikoen for, at der sidder mudder, sne og anden fast, som kan genere hunden. Sørg også gerne for jævnlig tandbørstning, da denne race har tendens til tandsten.


Helbred og sundhed

Generelt er denne race sund og stærk. Det gælder både den fysiske sundhed og den Psykiske. For at sikre dig du får en sund og rask hund, kan du få en sundhedsattest med hos den kennel du vælger. Den gør at der blandt andet er scannet for hofte- og knæ dysplasi, som er de mest almindelige udfordringer den japanske spids kan have.

 

Hvis du sørger for at passe på din hund og give den sund kost, motion og generel god pleje, vil denne race kunne blive op til 16 år gammel.


Fun fact om den Japanske Spidshund

1. Den japanske spids findes ikke i andre farver end hvid

2. Den adrætte og lydige hund er mester i agility

3. Denne race er en god alarm hund, da den giver lyd ved den mindste ændring omkring den.

4. På trods af den gode alarmering, er det ikke en god vagthund, da den er meget sky og ikke aggressiv.

5. Denne hund er meget tillidsfuld overfor mennesker generelt, men alligevel tilbageholdende når det kommer til fremmede.

 

Denne lille fine hund, kan blive din og familiens næste bedste ven, hvis man følger disse ovenstående informationer om racen. Opdrag den med kærlighed og du vil kunne lære den hvad som helst du kunne ønske dig.