FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Kooikerhondje til salg

Du har måske ud fra navnet allerede gættet, at en Kooikerhondje er en hollandsk hunderace. Det er en mellemstor hund, der er alsidig i forhold til både at kunne klare sig godt indenfor en aktiv hundesport, men som samtidig også elsker formålet med at være familiehund. Se om du ikke skulle kunne finde en Kooikerhondje på dyreportal.dk eller scroll længere ned på siden for at lære meget mere om den elskede hunderace.

Læs mere i vores leksikon om racen Kooikerhondje.

Køb kooikerhondje

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En gammel sag

Den hollandske Kooikerhondje er en gammel sag i forhold til at racen kan spores helt tilbage til omkring 1500-tallet. Her var den et vigtigt redskab i fuglejagten på de hollandske kanaler hvor der er beskrivelser om hvordan den let og elegant, med sin hvide hale, lokkede fugle ind i menneskets fangstnette eller en af de fælder der var sat op. For at dette har kunne lade sig gøre, var det nødvendigt med en vis ro og forsigtighed for ikke at skræmme de livsvigtige fugle i stedet. I Holland er en Kooikerhondje stadig i brug og anvendes på præcis samme måde som beskrevet, men nu er det i stedet et arbejde der handler om at indfange fuglene til observation og ringmærkning frem for jagt.


En vandtæt hund

Da en Kooikerhondje er avlet til at skulle arbejde i de mange hollandske kanaler dagen lang, så stiller det også en hel del krav til pelssætningen. Racen har en middellang pels, der i overfladen måske kan virke en anelse grov sammenlignet med andre pelsede hunderacer. Den grove dækpels er med til at gøre den livlige og vandglade hund mere vandtæt, så ikke den ville komme til at fryse i løbet af en arbejdsdag, men som også har været bevirkende til, at der har kunne være en vis form for luftlag til at hjælpe med at svømme lydløst i vandets overflade. Med en kraftig underuld om vinteren, har du brug for en god daglig børstning når det er tid til at hunden fælder, således at der ikke ligger hår rundt omkring i hele hjemmet.


En hund med gode evner for tilpasning

Leder du efter en hund der kan passe perfekt ind i familien? Måske er en Kooikerhondje det rette valg. Her er der i hvert tilfælde tale om en hund der er kendt for at have en stor tilpasningsevne og som kan finde sig til rette i skiftende miljøer og den store familie såvel som den lille. Så længe den kommer ud og får gode lange gåture med masser af ting at snuse til, så er det en meget harmonisk hund, der altid er glad og veltilpas, så længe at dens menneskefamilie er i nærheden. Den er kendt for at være meget imødekommende overfor unge som gamle og endda også overfor fremmede, hvilket ikke helt gør den til en effektiv vagthund.


Find en Kooikerhondje på dyreportal.dk

En kooikerhondje er ikke dem der findes flest af i landet, men du kan alligevel se om der ikke skulle være et match blandt de mange annoncer med hunde til salg på dyreportal.dk. Her er det ganske gratis at oprette en annonce, hvad end der er tale om en hvalp eller en voksen hund der har brug for et nyt hjem, ligesom det er gratis at oprette en annonceagent der giver dig besked så snart der kommer hunde til salg der matcher dine ønsker og behov.