FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Malteser

Malteseren er en lille hund der med sit blide, venlige og tillidsfulde væsen en oplagt familiehund. Den elsker at lege og knytter stærke bånd med sine mennesker, så den vil elske at bo i et hjem, hvor den kan få masser af god opmærksomhed. Den er avlet som selskabshund og tilpasser sig nemt og hurtigt de fleste levevilkår - både den enlige og den store familie og både den lille lejlighed og det store hus. Den er venlig og åben overfor både børn, fremmede og andre hunde, men den er samtidig årvågen og vil give lyd, hvis den fornemmer nogen nærme sig hjemmet. Den er kendetegnet ved sin lange, smukke, silkebløde pels, der ikke har underunderuld og ikke fælder. Derfor betragtes den som allergivenlig. Denne pels er altid helt hvid, nogle gange med skær af elfenben eller bleg orange, men altid hvid. Det er en lille, fin hund med et dejligt sind og et godt humør. Den bliver i gennemsnit ca. 12 år gammel.

Læs mere
Malteser

Karaktertræk for en Malteser

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Malteseren hører til gruppen af bichonhunde der er fællesbetegnelsen for små selskabshunde. Den er en fantastisk familiehund med et blidt og legesygt væsen, der virkelig kan give liv og glade dage til en husholdning. Den knytter stærke bånd til sin familie, og elsker at få opmærksomhed og blive leget med. Dens super sociale væsen gør også, at den har svært ved at blive ladt alene for mange timer af dagen, hvilket helt sikkert er vigtigt at overveje. Malteseren er en intelligent hund der er meget modtagelig overfor træning og indlæring af tricks. Dette i kombination med, at den ikke rigtige har nogen naturlige instinkter udover at være sammen med sin familie, gør at denne race nemt bliver en rigtig en dejlig og velopdragen hund. Den er dog også årvågen og vil gø hvis den føler at den har behov for at gøre opmærksom på noget. Den vil heller ikke finde sig i hvad som helst fra små børn. Til gengæld får du i denne race en lille hund, der lynhurtigt kaster alt sin kærlighed og hengivenhed på dig og din familie. Den kræver ikke meget motion, og kan ikke holde til at gå meget lange ture, men vil til gengæld meget gerne aktiveres gennem leg og træning.

 

Udseende

Malteseren er en meget lille hund der kun vejer 3-4 kg og sjældent bliver mere end 25 cm høj. Den er kendetegnet ved sin meget lange, glatte og silkebløde pels, der altid er hvid dog med mulighed for forskellige undertoner. Malteser-ejeren kan enten vælge at lade håret stå, så at sige, og i så fald vil malteseren få så lang pels at det helt kan dække poterne. Man kan også vælge at klippe den, og så får den et meget tøjdyrsagtigt udtryk der er virkeligt nuttet at se på. Den har flade, flagrende ører som ligger ned langs hovedet og halen holdes over ryggen. På grund af det bamsede udtryk og et ønske hos nogen om at få en såkaldt micro- eller teacuphund, er malteseren nogle gange offer for dårlig avl, hvor der er mere fokus på at lave en utroligt lille hund, end der er på hundens sundhed. Vær derfor gerne ekstra opmærksom på opdrætterens avlsprincipper inden du køber en malteser. Den sunde malteser bør ligge inden for standarten i størrelse.

 

Historie

Malteseren er en meget gammel race, og helt sikkert en af ældste vestlige hunderacer. Små bichon-hunde har eksisteret i mange, mange år, og højest sandsynligt levet i de forskellige havnebyer i Middelhavsområdet, hvor de nok har fanget rotter og mus. Herfra har de med søfolk spredt sig ud over hele verden, og dette gælder også for malteseren. Dens historie går dog ret sandsynligt meget længere tilbage, idet man har fundet billeder og beskrivelser af en lille bichon-hund, der lyder rigtigt meget som malteseren, fra både det gamle Grækenland, oldtidens Egypten og det antikke Rom. Her har den nok især har været populær hos damerne, der kunne bære den rundt som en form for accessory. Herfra har dens popularitet har været vedvarende op gennem historien. Fra renæssancen findes den beskrevet i både Italien, Holland, Frankrig, Spanien og England, og man ved, at malteseren figurerede til et show afholdt af den engelske kennelklub i 1873. På trods af malteserens lange historie skal vi faktisk helt op til 1970 før de første maltesere kom til Danmark.

 

Pleje og pasning

Malteserens lange pels kræver en hel del pleje, og ejeren af denne hunderace skal altså være indforstået med dagligt at bruge tid på at børste pelsen, fjerne søvn fra øjnene og i starten at træne pelspleje dagligt. Hvis man vænner hunden til plejeritualet helt fra begyndelsen, så kan processen blive en rigtig fin, social oplevelse som både hund og ejer finder behagelig. Malteseren skal også i bad på en jævnlig basis, og tørres grundigt bagefter. Vær også ekstra opmærksom på hundens hud, da der under den lange pels godt kan skjule sig forskellige problemer. Hvis du vælger at få din malteser klippet, så vil pelsplejen blive mindre omfattende, men man slipper dog aldrig helt for daglig pleje med denne hunderace.

 

Helbred og sundhed

Malteseren er en ret sund og robust race, der ligesom mange af de andre små hunde, kan blive ret gammel. Du får oftest en ret sund hund når du køber en malteser. Du bør dog være opmærksom på problemer med huden og omkring øjnene, og så har små hunde større risiko for at udvikle tandsten, dette gælder også malteseren. Mange af de små hunderacer kan være i risiko for at udvikle Patella Luksation, hvilket i bund og grund betyder løse knæskaller, og det er en god idé at holde lidt øje med dette.

 

Vidste du, at…

·      Navnet malteser måske slet ikke henviser til Malta, men nærmere ordet màlat der betyder havn eller tilflugtssted, hvilket kan referere til de små bichon-hundes tidlige tilværelse som havne-hunde.

 

·      Malteseren har været meget populær hos Europas højtstående damer. Dronning Mary af Skotland, dronning Victoria, Marie Antoinette og Josephine Bonaparte kastede alle deres kærlighed på den lille fine selskabshund.

 

·      Der er en teori om, at malteserens slægtstræ går helt tilbage til det handlende søfolk fønikerne, som kan spores tilbage til i hvert fald omkring 1550 f.kr.

Malteser til salg

7500 Holstebro
Malteser
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
4 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
09.02.2024
Pris: 9.000 kr.
6851 Janderup Vestj
Malteser søger nyt hjem
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
3 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
29.03.2024
Pris: 10.000 kr.
8300 Odder
Malteser hvalpe
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
2 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
24.04.2024
Pris: 7.500 kr.
5700 Svendborg
Små skønne bomuldshvalpe
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
14 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
02.07.2024
Pris: 12.000 kr.
6000 Kolding
Elskede Bølle er til salg
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
2 år
Salgsklar
Salgsklar d.
26.05.2024
Pris: 5.000 kr.
6900 Skjern
Malteser mini
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
56 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
22.05.2024
Pris: 11.500 kr.
3140 Ålsgårde
11uger sød malteser
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
3 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
13.05.2024
Pris: 7.000 kr.
8381 Tilst
Kærlige allgergivenlige Hvalpe - Malteser/Bichon
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
42 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
Snart
Pris: 10.000 kr.
9000 Aalborg
Felix søger et kærligt og forstående hjem
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
5 år
Salgsklar
Salgsklar d.
Nu
Pris: kr.
9320 Hjallerup
Malteser drenge
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
38 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
29.05.2024
Pris: 7.500 kr.
4100 Ringsted
Søde malteser hvalpe
Køn
Race
Malteser
Alder
Alder
14 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
28.06.2024
Pris: 8.500 kr.