FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Pekingeser

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

På portalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Pekingeser.

Læs mere i vores leksikon om racen Pekingeser.

Køb pekingeser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen:

En pekingeser er en lille hund, dog med et stort selvværd. Racen er selvsikker og dristig, og kan være meget stædig, frembrusende og have lyst til at udfordre andre. Men hunden er samtidig også en meget kærlig hund mod dem som den vælger at respektere. Det er en hund som oftest knytter sig mest til en person, men racen kan også sagtens indgå som en familiehund i en familie med børn hvis den er blevet vant til dem som hvalp. Derfor bør hunden også socialiseres så tidligt som muligt. Racen kræver meget opmærksomhed og kontakt med mennesker, og en konsekvent opdragelse hvor den lære hvem det er der bestemmer. Hunden behøves ikke vildt meget motion men pelsen kræver pleje.

 

Historien fortæller at Buddha ofte var ledsaget af små hunde som kunne blive til løver hvis de blev udfordret. Hundene som Buddha var omgivet af i historien er blevet opfattet som nutidens pekingeser. Racen blev opdrættet i flere århundreder i Kina og blev betragtet som en vigtig race, og kejserens ejendom. Ingen andre end kejseren måtte eje dem. Da briterne i 1860 erobrede Peking fandt de nogle efterladte hunde i kejserens palads og disse blev senere smuglet ud fra kina som nu er basis for den race vi kender som pekingesere. Pekingesere bliver 15-23 cm høje, dette gælder både hanner og tæver. Hannerne vejer højst 5 kg, mens tæverne kan veje op til 5,5 kg.

 

Racens aktivitetsniveau

For flere hundrede år siden skrev en kinesisk kejserinde at pekingeseren havde korte og krumme ben sådan at den ikke kunne løbe langt væk, og så skulle den være kræsen så den ikke blev tyk. Racen kan dog rigtig godt lide at gå tur i dens eget tempo og dufte til de gode dufte udenfor.

 

Pleje og pasning

Pelsen kræver en del pleje. Hunden har rigeligt med pels som er kraftigt, og der skal børstes rigtig meget for at holde den fri for knuder da den filtre rigtig let. Hunden har folder i ansigtet, blandt andet ved næsen og øjnene, og disse er vigtige at holde rene.