FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Pomeranian til salg

Her er den perfekte lille hund med en skøn blød pels. Pomeranien er et sødt lille væsen, som bringer masser af kærlighed til din hverdag. Her hos dyreportal.dk har vi det du søger, om det er en hund som bortgives eller leder du efter en salgsklar hundehvalp, finder du hvad du kigger efter.

Kunne du godt tænke dig at, læse mere om hunderacen, skal du kigge i bunden af siden hvor du finder en specifik beskrivelse, som kan hjælpe dig hvilket du tanker du skal gøre, inden du anskaffer dig dit nye kæledyr.

Læs mere i vores leksikon om racen Pomeranian.

Køb pomeranian

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Pomeranian racen er en hund, som trods sin lille størrelse har meget af spidshundene racernes store selvsikkerhed og behov for at være på vagt i behold og dermed gælder også behovet for at gø af alt og alle. Det er en af verdens mindste hunderacer, men den føler sig bestemt ikke sig selv som en lille hund. Racen kræver meget respekt fra alle, som som den omgås, og dette er både mennesker men også hunde. Pomeranian racen er en meget social, livlig og energisk race, som der virkelig sætter stor pris på et par daglige gåture. Racen skal  fra hvalp lære at omgås andre hunde, så den vænner sig til at være sammen med andre og ikke har behov for at udfordre dem.Racen er den mindste spids hunderace og kommer oprindeligt fra Pommern i Tyskland og er et resultat af hundeavl på små hunde af racen tysk spids. Pomeranian racen er allerede beskrevet omkring år 1700 og var dengang en større hund end vi kender den i dag, og dengang også med mindre pels. Racen fik ikke rigtig den store interesse i sit hjemland, og det var da også først da den fik interesse og fodfæste i Storbritannien at udviklingen og interessen for den lille hund, tog fart. Den meget  hundeglade dronning Victoria fik flere af de små søde hunde, og derved  var populariteten sikret, og racen blev verdenskendt. Racen bliver 18-22 cm høj for begge køn, og kommer til at veje 2-3 kg.Racens aktivitetsniveau

Den helt oprindelige rottehund er blevet avlet mindre og mindre og den er nu udelukkende  en familiehund. Pomeranian racen befinder sig bedst når den er i tæt kontakt med familien, men den er altså er ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen dagen  lang da den er aktiv og elsker at lege.lege.Pleje og pasning

Racens mangfoldige  pels, som næsten leder ens tanker hen på en pompon, kræver faktisk en omhyggelig pasning, hvis ikke den skal ende med at filtre sammen i klumper, som generer hunden rigtig meget, så derfor er det en god ide at vænne hunden til at blive børstet og få ordnet pels som ung så den ikke strider imod som voksen. Man skal cirka bruge 10-15 minutter på at børste den dagligt.

 

Håndtering af racen

Racen er super glad, opmærksom på ting og vil gerne lære. Hunden kan blive meget  lydig, hvis ejeren blot er tålmodig, venlig mod hunden men også konsekvent. Den har rigtige gode evner for spor og den opgave vil stimulere racen på en rigtig god mental måde.