FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Skotsk terrier

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

På siden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Skotsk terrier.

Læs mere i vores leksikon om racen Skotsk Terrier.

Køb skotsk terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Skotsk terrier hunde og hvalpe til salg

En skotsk terrier er en lille hunderace, som i Danmark særligt er kendt som ”Nettohunden” fra butikskæden Netto, som bruger hunden som maskot og i deres logo.Oprindelse og historie

Skotskterrieren stammer, nok ikke så overraskende, fra Skotland, hvor man altid har haft en tradition for at avle lavbenede terriere. Tidligere blev alle disse lavbenede terriere kaldt for skotsk terrier og blev primært anvendt til jagt af både ræve og grævlinger. Først senere, i 1800-tallet, begyndte man er inddele de forskellige terriertyper i forskellige racer, hvilket medførte en større debat om, hvilken en af de mange terriere, der var den ”rigtige” skotsk terrier. Skotskterrieren, som vi kender den i dag, blev i mange år tidligere kaldt for Aberdeen terrier, selvom den faktisk stammer fra øerne vest for Skotland, og ikke fra havnebyen Aberdeen, som ligger i det østlige Skotland. I dag bruges racen yderst sjældent som jagthund, men i stedet som selskabs- og familiehund.Udseende og kendetegn

Skotskterrieren er en lille til mellemstor hund, som bliver mellem 25 og 30 cm høj og vejer mellem 8 og 11 kg når den er fuldt udvokset.

Den er typisk helt sort, men kan også være hvedefarvet eller have andre nuancer.Mentalitet og adfærd

Skotskterrieren er en lille hund i en stor krop. Den er modig og selvstændig og sin helt egen. Den vil gerne kæle og være sammen med sin familie, men har også brug for alenetid, hvor den bare kan få lov at være sig selv. Det er desuden en meget intelligent hund, som er lærenem og som hurtigt kan lære mange ting, hvis man træner den dagligt – gerne med godbidder som belønning da hunden er ret glad for mad. Skotskterrieren er en loyal og trofast hund, som vil gå igennem ild og vand for sin familie. Den egner sig godt som familiehund, da den er tålmodig og overbærende overfor små børn. Den elsker desuden også at lege og kan være meget nysgerrig og aktiv. Den deltager gerne i familiens aktiviteter, så længe den blot får lov også at trække sig, når den ikke længere gider.

Det er ikke en hund, som har et stort behov for fysisk aktivering – mental stimulering er vigtigere. Det kunne fx være i form af søge- eller sporøvelser. Det kan være en fordel at deltage i hvalpetræning med hunden fra den er lille og at socialisere den hurtigt med børn og andre hunde. Da racen oprindeligt er avlet til jagt i Skotlands bjergrige natur, er det en hund, som er både modig, hårdfør og robust. Hunden skulle være i stand til at håndtere den til tider barske natur i Skotland. Skotskterrieren kan godt være en smule reserveret overfor fremmede og skal nok sørge for at gøre familien opmærksom, hvis der kommer fremmede. Den kan derfor fungere fint som vagthund, som alarmerer, hvis der er ubudne gæster.Pelspleje

Skotskterrieren er en race, som kræver meget pelspleje. Den har en lang, grov og tæt dækpels, og en kort og blød underuld. Pelsen er strid og fugtafvisende og lavet til at skulle beskytte hunden i det til tider fugtige og blæsende skotske klima. Hunden skal derfor have en gennembørstning mindst én gang om ugen for at undgå sammenfiltring. Derudover skal den trimmes flere gange i året – gerne ca. hvert kvartal.

Hundens lange pels har tendens til at samle en del skidt og snavs og skal derfor rengøres efter behov.Sundhed og sygdom

Overordnet set er skotskterrieren en sund, rask og robust race, som ikke er kendt for at tilegne sig mange sygdomme eller skavanker. Dygtigere opdrættere har gennem mange års avl, fået elimineret langt de fleste arvelige og genetiske sygdomme.