Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.
Her på hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Tjekkoslovakisk ulvehund.
Læs mere i vores leksikon om racen Tjekkoslovakisk Ulvehund.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En tjekkoslovakisk ulvehund er en hunderace inden for hyrdehunde, som oprindeligt stammer fra Tjekkoslovakiet, som var en selvstændig stat indtil 1993, men i dag består af Tjekkiet og Slovakiet. Her blev hunden bl.a. brugt som grænsevagthund.
Den tjekkoslovakiske ulvehund er et resultat af et biologisk eksperiment, som begyndte i 1955 i det tidligere Tjekkoslovakiet (nu Tjekkiet og Slovakiet). Her forsøgte en mand ved navn Karel Hartl, som angiveligt var leder af grænsekontrollen i den tjekkiske by LibÄ›jovice, at krydse en tysk schæferhund med en europæisk ulv, med henblik på at skabe en større, stærkere og mere hårdfør hund til at beskytte grænsen. Det første kuld af denne unikke blanding blev født i 1958 af hunulven Brita, som var blevet befrugtet af en han-schæferhund ved navn Cezar. Eksperimentet viste, at afkom, uanset om der var tale om en hanhund og en hunulv eller en hanulv og en hunhund, at være i stand til at forplante sig videre. Eksperimentet blev afsluttet i 1965, hvor der efterfølgende blev udarbejdet et avlsprogram for opdræt af denne nye race. I 1982 blev racen anerkendt som en officiel race i Tjekkoslovakiet og senere, i 1999, blev den også anerkendt af den internationale hundeorganisation FCI (Fédération Cynologique Internationale).
Den tjekkoslovakiske ulvehund er en middelstor til stor hund, som udseendemæssigt minder meget om en ulv. Hannerne er mindst 65 cm høje og vejer omkring 25 kg, mens hunner er mindst 60 cm høje og vejer omkring 20 kg. Der er ingen øvre grænse for, hvor stor hunden må være. Kun en minimumsgrænse. Kropsbygningen er rektangulær med et stort og fladt bryst. Forbenene er lige og med kun ganske lidt afstand mellem hinanden og bagbenene er muskuløse og stærke.
Pelsen er glat og tætliggende og med stor forskel på vinterpelsen og sommerpelsen. Om vinteren træder hundens kraftige underuld ekstra meget frem, mens pelsen om sommeren er markant tyndere. Derfor har racen tendens til at fælde meget i overgangsperioderne, når den skifter pels.
I og med at den tjekkoslovakiske ulvehund er skabt til at være tjenestehund i militæret og til at vogte, er det ikke en hund, som egner sig udelukkende som selskabs- og familiehund. Hunden har desuden også flere karaktertræk fra ulven gemt i sig, hvorfor den heller ikke egner sig til den uerfarne hundeejer eller som begynderhund.Hunden kræver en erfaren ejer, som forstår dens mentalitet og specielle væremåde.
Da racen blev skabt ved at krydse en ulv med en schæferhund, har den flere karaktertræk fra ulven iboende. Dette værende bl.a. en naturlig tilbageholdenhed overfor mennesker. Den kan derfor godt være sky og reserveret overfor fremmede mennesker. Alle hunde kræver socialisering, men med den tjekkoslovakiske ulvehund er det ekstra vigtigt, at man er meget opmærksom på at socialisere hunden med fremmede mennesker, børn og andre hunde fra den er helt lille.
Sørger man til gengæld for at sætte sig ind i racen, og acceptere dens specielle væsen, får man en yderst trofast og dejlig familiehund, som både kan beskytte familien og være en god legekammerat for børnene. Racen kræver desuden en del motion og aktivering og er generelt ikke god til at være alene hjemme. Ulven er et flokdyr, så det er ikke naturligt for den at være alene i mange timer hver dag. Man kan med fordel anlægge en udendørs løbegård, hvis man har mulighed for det, hvor hunden kan opholde sig, når man ikke er hjemme.
Den tjekkoslovakiske ulvehund er generelt en sund og robust hunderace, som sjældent lider af arvelige sygdomme. I enkelte tilfælde ses det dog, at hunden har en underudviklet hofteskål (hoftedysplasi). Dette er dog en sjælden tilstand.