FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Whippet

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her på portalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Whippet.

Læs mere i vores leksikon om racen Whippet.

Køb whippet

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Whippet

En Whippet er en hunderace som oprindeligt stammer fra Storbritannien. Racen er specielt avlet til hundevæddeløb, hvor den bl.a. skulle fange kaniner. En Whippet kan således løbe helt op til 60 km i timen. Navnet kommer af det engelske udtryk ”whip it” som betyder at bevæge sig hurtigt, og henviser til hundens imponerende fart.

 

Oprindelse og historie

En Whippet er en af de få hunderacer der findes, som er avlet specielt til væddeløb. Det skete i slutningen af det 19. århundrede i England, hvor hundevæddeløb var meget populært. Typisk var der tale om løb, hvor hundene skulle jagte kaniner, og den første hund, der fangede kaninen og dræbte den, vandt.  Man skulle derfor bruge en hund, som både var lynhurtig og i stand til hurtigt og effektivt at dræbe en kanin.

 

Typisk brugte man den velkendte væddeløbshund, en mynde, til dette formål, men denne hunderace var udelukkende forbeholdt overklassen, hvorfor middel- og underklassen skulle bruge en hund, som de også kunne deltage i hundevæddeløb med. De fremavlede derfor en Whippet ved at krydse den med den populære greyhound og nogle forskellige terrierracer. Senere blev væddeløbene med de lidt barbariske kanindrab dog forbudt i England, og Whippet’en blev derfor i stedet anvendt til jagt af fx rotter og mus eller som familie- og selskabshund. Race deltager dog stadig i hundevæddeløb – dog uden kanindrab.

 

Race blev anerkendt som en officiel race allerede i 1890.

 


Udseende og kendetegn

En Whippet ligner til forveksling en greyhound eller en mynde. Den har den samme spinkle, men atletiske og strømlinede kropsbygning, men er dog en anelse mindre end fx en greyhound. En Whippet er mellem 44 og 51 cm høj og vejer mellem 12,5 og 13,5 kg. Hannerne er større end hunnerne. Selvom en Whippet godt kan se lidt porøs og sart ud, så er den en både stærk og selvsikker hund. Den har et lille hoved, en smal ryg, smalle hofter og kraftige og stærke bagben.

 

En Whippet’s pels er kort, fin og glat og består kun af et enkelt lag. Den har derfor let ved at få hudproblemer eller rifter og sår, da pelsen ikke er særligt beskyttende. Det er derfor heller ikke en hund, som egner sig til kolde områder. Om vinteren bør man derfor give den en trøje eller bluse på, som er specielt lavet til racen. Pelsen er godkendt i stort set alle farver og kombinationer.

 

Adfærd og mentalitet

Som familiehund er en Whippet en rolig, hengiven og kærlig hund, som egner sig godt til børn i alle aldre. Den kan dog godt være en smule reserveret overfor fremmede. Men så snart den lærer dem at kende, er den venlig og blid overfor alle. Den egner sig ikke godt som vagthund, da den er meget lidt gøende og generelt alt for glad for mennesker og venlig af sind.

 

Når en Whippet er ude i det fri derimod, er det en meget livlig og aktiv race, som er både frygtløs og robust – og naturligvis lynede hurtig. Det eneste man skal være opmærksom på med en Whippet er, at den godt kan finde på at jagte katte i det fri, hvis den ikke er vant til dem. Det kan derfor være en fordel at socialisere den med katte fra den er hvalp, så den lærer ikke at jagte dem.

 

Pleje

Grundet hundens meget korte pels, kræver den kun ganske minimal pelspleje. Til gengæld skal man, som tidligere nævnt, være opmærksom på hudproblemer som fx rifter, sår eller infektioner.

 

Sundhed og sygdom

En Whippet er generelt en sund og rask hunderace. Nogle Whippet-ejere tror fejlagtigt, at deres hund har hjerteproblemer, men en Whippet’s hjerte slår bare meget langsomt – også selvom den er aktiv.