FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Abyssinier til salg

En kat er et helt genialt kæledyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den er et af de mest populære kæledyr i Danmark Her hos os finder du et kæmpe udvalg af katte og killinger der søger et nyt, kærligt hjem, og her er både plads til racekatte og huskatte, indekatte og udekatte. Så hvis du søger en kat, så er du havnet det helt rigtige sted. Herunder kan du se alle aktuelle salgsannoncer for racen Abyssinier.

Læs mere i vores leksikon om racen Abyssinier.

Køb abyssinier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Abyssinier

En abyssinier er en middelstor katterace, som er kendetegnet ved dens forholdsvis lange ben samt faste og muskuløse krop. Ansigtet er typisk markeret og kraftigt med mandelformerede og meget livlige øjne. Ørene er store og fremadrettede og placeret langt fra hinanden sammenlignet med andre katteracer. Abyssinieren er FIFe-godkendt i en række forskellige farver.Oprindelse

Abyssinieren er en af verdens ældste katteracer. Dens præcise og nøjagtige oprindelse er ukendt og har været undersøgt i mange år. Den menes dog at være fra området omkring Egypten, Sudan og Etiopien. Det skyldes bl.a. de mange lighedstegn katten har, med de afbildninger af katte, Egypterne lavede for over 4.000 år siden.

Det var dog i 1860’erne i Storbritannien, at racen for alvor blev fremavlet, da den blev bragt til landet fra Abessinien (det gamle Etiopien) som souvenirs af soldater fra koloniseringen. Snart herefter blev racen utrolig populær i det øvrige Europa, og senere kom racen også til USA og Canada. I Danmark skal vi dog helt op til 1960’erne før vi for alvor ser regelmæssig avl af abyssinieren.Pleje og sundhed

Abyssinieren er en forholdsvis nem kat at holde. Den kræver ikke meget børstning eller pelspleje. 1-2 gange om ugen er typisk nok.

Til gengæld har abyssinieren en række kendte helbredsproblemer, man som kommende ejer bør være opmærksom på. Det er dog en generel tendens, når det kommer til meget rendyrkede dyreracer. De kendte helbredsproblemer drejer sig bl.a. om mundinfektioner, tandsten, tandkødsbetændelse og i nogle tilfælde parodontose.

Abyssinierens helbredsudfordring er generelt koncentreret omkring munden. Derfor er det vigtigt løbende at kontrollere og pleje kattens tænder og tandkød. Regelmæssig tandrensning hos dyrlægen anbefales ligeledes. Sørger man for præventivt at forebygge disse tilstande, er abyssinieren generelt en sund kat.Arvelige helbredsproblemer

Arvelige defekter er sjældne, men kan forekomme. Det kan bl.a. dreje sig om nedsat nyrefunktion i en tidlig alder. Det er en sjælden tilstand, men man bør som ejer være opmærksom, hvis ens abyssinier viser tegn på nyreproblemer.

Vi anbefaler, at man altid undersøger avlslinjen, for den kat, man overvejer at købe, for at sikre, at der ikke er arvelige sygdomme heri.Temperament

En abyssinier er ikke en pyntekat, som sidder stille og ser sød og yndig ud. Det er derimod en meget aktiv og livlig katterace. Den er kreativ og legesyg og elsker at følge sin ejer rundt i hjemmet. Uanset hvad du laver, kan du godt regne med, at din abyssinier er lige i nærheden.

Nogen vil måske ligefrem gå så langt, som at kalde abyssinieren en opmærksomhedskrævende kat. Det skyldes den sociale og udadvendte adfærd, som ellers er sjælden hos katte. Man kan måske sige, at abyssinieren er en katteudgave af en labrador; altid glad og kærlig.

Abyssinieren er desuden også glad for gæster, og holder meget af både andre mennesker og dyr. Endelig er abyssinieren en kat, som kræver en del plads med gode muligheder for adspredelse og bevægelse. Det skyldes kattens store aktivitetsniveau og livlige væsen.

Som udgangspunkt er abyssinieren en indekat, og egner sig ikke til at være frit ude. Det skyldes racens nysgerrige og livlige væsen, som øger risikoen for, at de bliver kørt ned eller på anden vis kommer til skade, hvis de får lov at gå ude uden opsyn.Køb af abyssinier

På grund af abyssinierens store behov for socialisering og selskab, er det ikke en katterace, du bør vælge, hvis du er meget ude af hjemmet, og katten derfor skal være meget alene hjemme. En abyssinier vil ikke trives under sådanne forhold. Til gengæld får du en kat, som hvis du bruger din tid med den, vil være din bedste ven resten af livet og følge dig i tykt og tyndt!