FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

American Curl

Leder du efter en American Curl? Det kan vi godt forstå! Katten er et helt fantastisk kæledyr med en stor personlighed, og det er ikke uden grund, at det er det andet mest populære kæledyr i Danmark. Ved Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af katte til salg. Det er muligt at finde både voksne katte og killinger, som leder efter sit evige hjem. Nedenunder kan du tage et kig gennem vores annoncer og finde dit nye kæledyr 🐱.

Du kan læse mere om racen American Curl her.

Læs mere i vores leksikon om racen American Curl.

Køb american curl

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.American Curl

En American Curl er en relativ ny katterace, som i høj grad er kendetegnet ved dens meget usædvanlige ører. Ørene på en American Curl krøller sig nemlig tilbage fra ansigtet og hen mod midten af kattens baghoved. Det giver katten et helt særligt og karakteristisk udtryk, som har gjort den populær verden over.Oprindelse

The American Curl har en meget speciel oprindelse, som knytter sig til en historie, som fandt sted i Californien i USA i 1981. Her fandt de to amerikanere, Grace og Joe Ruga, nemlig to herreløse katte, med nogle meget specielle krøllede ører, i deres have. Den ene kat, som de valgte at kalde Shulamith, beholdt de, mens den anden kat forsvandt igen. Shulamith endte senere med at føde killinger, som alle havde de samme specielle krøllede ører som sin mor. Senere valgte Grace og Joe at vise de specielle katte frem på en katteudstilling i Palm Springs, og kort herefter eksploderede racens popularitet. Snart ville alle have kattene, med de krøllede ører. I 1985 blev katten anerkendt som officiel race af hovedparten af de store internationale katteorganisationer, og således opstod The American Curl.Udseende

The American Curl er en mellemstor kat, der som nævnt er kendetegnet ved dens krøllede ører. Vær dog opmærksom på, at ørene typisk først begynder at krølle når katten er ca. 4 uger gammel. Det er desuden ikke nødvendigvis alle killingerne i et kuld, som får de krøllede ører.

Udover de krøllede ører har The American Curl et kileformet hoved med en lige næse og store mandelformede øjne. Halen er bred i starten og smal i enden. Racen findes i en både langhåret og korthåret udgave og alle farver og mønstre er tilladt.


Temperament og personlighed

The American Curl er en intelligent katterace, som er rolig og venlig og har et afbalanceret sind. De er legesyge og kan som udgangspunkt rigtigt godt lide mennesker og andre dyr. American Curls er desuden meget sociale katte, som passer godt ind i børnefamilien eller familien med andre kæledyr. Det er vigtigt, at katten får lov at socialisere med andre dyr eller mennesker, og at du som ejer giver den opmærksomhed på daglig basis. På grund af sit sociale væsen, egner kattens sig ikke til at være alene hjemme i lange perioder. Dette kan medføre, at katten mistrives. The American Curl er ikke den mest aktive katterace. Men den er nysgerrig, og vil gerne være med i dine daglige gøremål og aktiviteter.

Det anbefales, at katten holdes som indekat eller i en aflukket kattegård.Pleje

The American Curl er generelt ikke en katterace, som kræver meget pleje. Katten fås dog både i en korthåret og langhåret udgave, hvor særligt sidstnævnte kræver lidt ekstra pelspleje. Har du en korthåret American Curl kan du som udgangspunkt forvente at skulle pleje pelsen én gang ugentligt, mens den langhårede udgave kræver pelspleje et par gange om ugen, for at holde pelsen sund og flot. Som så mange andre katteracer er The American Curl ligeledes modtagelige overfor øre- og tandproblemer. Du bør derfor løbende efterse kattens ører og rense dem for evt. snavs, ligesom regelmæssig tandhygiejne bør foretages. Det kan enten være i form af tandbørstning et par gange om ugen eller ved tandrensning hos dyrlægen.


Helbred

Racens krøllerede ører skyldes en genetisk mutation, som senere er blevet bevidst fremavlet, og er dermed ikke et udtryk for et helbredsmæssigt problem.The American Curl er overordnet en meget sund race. Det skyldes bl.a. at racen ikke er lige så ”ren” som andre katteracer. Racen er tværtimod kendt for sin stærke modstandsdygtighed mod fx forkølelse og infektionssygdomme. Vaccineres katten efter forskrifterne, kan man forvente en sund og rask kat hele dens levetid. Gennemsnitslevealderen for en American Curl er 13-15 år.