FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Balineser til salg

Katten er et helt fantastisk dyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den er danskernes andet mest foretrukne kæledyr På vores hjemmeside finder du et kæmpe udvalg af katte og killinger der søger et nyt, kærligt hjem, og her er både plads til racekatte og huskatte, indekatte og udekatte. Så hvis du har besluttet at det er tid til at føje en kat til husholdningen, så er Dyreportal.dk det helt rigtige for dig. Herunder kan du se alle aktuelle salgsannoncer for racen Balineser.

Læs mere i vores leksikon om racen Balineser.

Køb balineser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Balineser

En balineser er en relativ ny katterace, som udseendemæssigt minder meget om en siameser. Balineseren er dog sin helt egen, og er med sine safirblå øjne og hengivne og kærlige personlighed, en katterace som oplever en stigende popularitet blandt danske familier.

 


Udseende og kendetegn

Balineseren minder en del om siameseren – både når det kommer til kropsbygning og farve. Balineseren er en mellemstor kat, med en lang, slank og fin knoglestruktur. Nogen vil måske betegne balineseren som en tynd kat, men det ligger naturligt til racen, at den skal være slank og elegant. Den vejer typisk ikke mere end 3 til 5 kg. Katten har et v-formet hoved med skinnende blå øjne. Ørene er store og næsen forholdsvis lang. Halen er typisk lang og en smule pjusket. Balineserens pels ligner en siamesers rent farvemæssigt, da den har de samme farvekombinationer. Pelsen er mellemlang og meget blød, fin og silkeagtig og uden underuld.Temperament og personlighed

En balineser er en kat med en markant og tydelig personlighed. Vælger man at anskaffe sig en balineser, får man ikke ”bare” en kat – man får et nyt, permanent familiemedlem. Balineseren er en social kat, som er glad for mennesker. Det er en kat, som kræver en del opmærksomhed, kontakt og kærlighed fra sin ejer. Anskaffer man sig en balineser, skal man derfor være indstillet på at bruge en del tid sammen med den. Til gengæld får man den mest kærlige og hengivne kat, man kan forstille sig. Balinesere har det nemlig med at knytte sig meget tæt til sine ejere, og følger gerne opmærksomt med dem rundt i hjemmet.

Balineseren er desuden en meget legesyg og nysgerrig kat som ”taler” meget. Det er med andre ord en kat, som er umulig at overse.

En sjov detalje vedrørende balineseren er, at den elsker at sidde et højt sted og holde udkig. Og trods dens umiddelbare spinkle bygning, er den i stand til at hoppe meget højt, og kan således sagtens hoppe op på køleskabet eller et andet højt sted i huset, for at sidde og overvåge.Oprindelse og historie

Selvom navnet lidt antyder det, så er balineseren faktisk hverken fra Bali eller Indonesien. Den stammer derimod oprindeligt fra Thailand, ligesom dens ”forfædre”, siameseren. Siameseren blev nemlig importeret til USA og Storbritannien fra Thailand i midten af 1800-tallet og balineseren menes at nedstamme fra denne.

Det var dog først i starten af 1950’erne man for alvor fik øjnene op for balineseren. Her opdagede en række siameseropdrættere i USA nemlig, at flere af deres killinger så anderledes ud. De havde bl.a. en fyldigere pels, end siameseren normalt har.

De ”nye” siamesere opfyldt dog ikke kravene og standarderne for at være ægte siamesere, og blev derfor blot brugt som kæledyr og ikke til videre opdræt. Dette ændrede sig dog da to siameseropdrættere fra Californien i USA, forelskede sig i de ”nye” siamesere og begyndte at opdrætte dem som en selvstændig race. Tanken var oprindeligt, at den nye race skulle hedde ”langhåret siameser”, men dette faldt ikke i god jord hos de oprindelige siameseropdrættere. Racen blev derfor i stedet opkaldt efter balinesiske tempeldansere, og kom således til at hedde en balineser.Sundhed og sygdom

Generelt er balineseren en sund og rask kat. Den kan dog – som så mange andre katte – have problemer med tænderne og tandkødet. Det er derfor vigtigt at børste kattens tænder et par gange om ugen.

Der er i sjældne tilfælde registreret problemer med astma og hjertet hos nogle balinesere. Det anbefales derfor, at man tager katten til et årlig eftersyn hos dyrlægen. Den gennemsnitlige levetid for en balineser er 8 til 13 år.Pleje

Da balineseren ikke har nogen underuld er behovet for pelspleje minimalt. En ugentlig børstning er som oftest tilstrækkelig.