FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Britisk Langhår til salg

En kat er et dejligt kæledyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den er danskernes andet mest foretrukne kæledyr På vores hjemmeside finder du et kæmpe udvalg af katte og killinger der søger et nyt, kærligt hjem, og her er både plads til racekatte og huskatte, indekatte og udekatte. Så hvis du søger en kat, så er du havnet det helt rigtige sted. Herunder kan du se alle aktuelle salgsannoncer for racen Britisk Langhår.

Læs mere i vores leksikon om racen Britisk Langhår.

Køb britisk langhår

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Britisk langhår

En britisk langhår, eller British Longhair, som racen hedder på engelsk, er en mellemstor, langhåret race af huskatte med oprindelse i Storbritannien. Racen har mange ligheder med British Shorthair, bl.a. den samme oprindelse og avlstandard. Det er primært pelsen, som udgør forskellen mellem de to katteracer.Oprindelse og historie

British Longhair deler som sagt historie med British Shorthair – dog med et par enkelte forskelle. Racen opstod ved at man i starten af 1900-tallet parrede British Shorthair med importerede langhårede racer, som fx den tyrkiske angorakat samt den traditionelle persiske kat, med det formål, at styrke British Shorthair’s genpulje, som var blevet kraftigt reduceret som følge af anden verdenskrig. Mange korthårede katte bærer derfor stadig genet for lang pels, og derfor kan man stadig i dag se tilfælde, hvor et kuld killinger har langt hår, selvom begge forældre er korthårede.

Britisk langhår er først for relativt nyligt (i 2009) blevet anerkendt som en selvstændig race. Avlskravene for racen er de samme som for British Shorthair, dog med den åbenlyse forskel, at pelsen skal være længere.Udseende og kendetegn

Britisk langhår minder udseendemæssigt meget om dens nære slægtning, britisk korthåret. Den har ligeledes en robust, kompakt og muskuløs krop med korte ben og en bred og stærk brystkasse.

Hovedet er stort og rundt, med en rund pande og en kort næse. Ørene er små og placeret forholdsvis langt fra hinanden. Øjnene er store og udtryksfulde, som er et af racens særlige kendetegn.

Pelsen på en britisk langhår er tyk og ”bamset” og har samme struktur som British Shorthair - blot længere. Katten har en meget tyk underuld, som gør, at pelsen får et pjusket og plysset udseende.

Racen fås, ligesom British Shorthair, i et utal af farver, mønstre og aftegninger.Temperament og personlighed

Det er ikke kun udseendemæssigt at British Longhair minder om British Shorthair – det er også rent personligheds- og temperamentsmæssigt. Der er dog også visse forskelle, og dem vil vi komme ind på her.

Den britiske langhår er generelt en venlig, afbalanceret og ligevægtig katterace, som kommer godt ud af det med de fleste – dyr som mennesker. Britisk langhår er en meget social kat, som nyder at være sammen med mennesker og andre dyr. Racen er derfor velegnet som familiekat. Det er desuden en kat, som elsker kontakt og opmærksomhed fra sin ejer, og som både kan lide at lege og ligge og slappe af og putte på sofaen. Det er dog ikke en race som ”klæber” sig til sin ejer, og katten kan også sagtens lege selv, hvis man giver den legetøj eller andre muligheder for at udfolde sig. Den britiske langhår er desuden et godt eksempel på, at myten om at katte ikke kan opdrages, ikke passer. Det er nemlig en yderst intelligent kat, som kan lære rigtig mange ting.

Den britiske langhår egner sig bedst til at leve indendørs.Pleje

Som hovedregel har en lang pels brug for mere pleje end en kort pels. Sådan er det også med den britiske langhår, som derfor kræver en anelse mere pelspleje end den nære slægtning, den britiske korthår.

Heldigvis er kattens pels let at holde styr på, hvis blot den plejes ca. en gang om ugen. Dette er ofte nok for at sikre, at der ikke opstår knuder i underulden eller andre problemer med pelsen. En god tommelfingerregel er at lære katten at blive børstet fra den er helt lille. Giv den evt. en godbid hver gang du er færdig med at børste den, så den associerer børstning med noget positivt.Sundhed og sygdom

Den største sundhedsudfordring ved den britiske langhår er dens tendens til fedme. Det er en kat, som er glad for mad. Dette gælder særligt hvis de kastreres eller udelukkende holdes indendørs og ikke får nok motion.