FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Burmeser

Leder du efter en Burmeser? Det kan vi godt forstå! Katten er et helt fantastisk kæledyr med en stor personlighed, og det er ikke uden grund, at det er et af de mest elskede kæledyr i Danmark. Her hos Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af katte til salg. Det er muligt at finde både voksne katte og killinger, som leder efter sit hjem. Under kan du tage et kig gennem vores annoncer og finde dit nye husdyr 🐱.

Du kan læse mere om racen Burmeser her.

Læs mere i vores leksikon om racen Burmeser.

Køb burmeser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 


Burmeser

En burmeser, eller burmeserkat om man vil, er en katterace som stammer fra Asien, hvor den oprindeligt blev brugt som tempelkat. Katten er kendt for sit unikke udseende med gule øjne og chokoladebrun pels.

 Burmeseren er desuden kendt for at være en velegnet familiekat, som deler mange ligheder og personlighedstræk med hunde. Dette værende fx dens tillidsfulde væsen og det tætte bånd, den knytter til sine mennesker.

 

Udseende og kendetegn

Burmeseren er en forholdsvis lille og elegant kat, som trods sin størrelse er ganske muskuløs og føles mere robust, end den umiddelbart ser ud. Faktisk er burmeseren en tætbygget og temmelig kompakt kat med en kraftig knoglestruktur, selvom den umiddelbart ikke ser sådan ud. Burmeseren er særligt kendt for sine meget udtryksfulde og fængslende gyldne øjne, som typisk er ovale foroven og runde forneden. Der findes dog burmesere med både grønne og sågar blå øjne, omend dette ikke er særligt almindeligt. Ørene er mellemstore og placeret yderligt på hovedet, som er hjerteformet med en rund pande. Den har en kort, fin og skinnende pels, som nærmest kan virke helt blank, og næsten ingen underuld. Burmeseren er godkendt i en lang række forskellige farver, hvor den mørkebrune typisk er den mest populære og almindelige.

 

 

Temperament og personlighed

Burmeseren er en meget social kat, som ofte kan være meget menneskefokuseret. Burmeseren er derfor ikke for ejeren, som ikke vil bruge en væsentlig del af sin tid med sin kat. Burmeseren kræver nemlig opmærksomhed og socialt samvær fra sine menneskelige kammerater, og har tendens til at kede sig en smule, hvis den er alene. Burmeseren er desuden en meget intelligent kat, som er hurtig til at lære. Du skal således ikke være overrasket, hvis din burmeser pludselig lære at åbne dørene i huset selv.  På grund af kattens relativt store behov for social kontakt, er det ikke en kat, som egner sig til folk, som er meget hjemmefra. En burmeser vil ikke trives i et sådanne miljø. Den har brug for leg, snak og opmærksomhed – gerne på daglig basis. Til gengæld får du en kat, som knytter sig tæt til sin familie, og som vil følge dig i tykt og tyndt. Det er en aktiv og nysgerrig kat, som kræver lidt opdragelse, da den ellers godt kan finde på lidt af hvert. Som voksen bliver den dog typisk mere rolig.

 

 

Oprindelse og historie

Burmeseren kom til USA i 1930 fra Burma, som den oprindeligt stammer fra, af en amerikansk marinelæge ved navn Joseph C. Thompson. I starten troede de fleste, at katten blot var en almindelig siameser. Dette mente Joseph dog ikke, og han og andre opdrættere besluttede sig derfor for at avle på den.  Da man ikke havde andre muligheder, brugte man en siameser som partner. Resultatet blev burmeseren, som vi kender den i dag.

 

 

Sygdom og sundhed

Burmeseren er som udgangspunkt en sund kat. Den kræver dog en del tandpleje, da den godt kan have tendens til tandkødsbetændelse. En årlig tandrensning hos dyrlægen skal man derfor regne med, for at holde kattens tænder og tandkød sundt. Uden tilstrækkelig tand- og mundhygiejne kan burmeseren risikere at udvikle parodontose. I enkelte sjældne tilfælde har racen en medfødt hjertefejl. Det er derfor vigtigt at få undersøgt dette, inden eventuel anskaffelse. Burmeseren har en forventet levetid på ca. 9 til 13 år. 

 

 

Pleje

Da burmeseren har en meget kort pels, er den ikke særligt plejekrævende. En børstning af kattens pels en gang om ugen er derfor som oftest nok. Det er desuden ikke en race, som fælder særligt meget. Man bør dog også jævnligt trimme kattens negle samt rense ørene for snavs, for at undgå infektioner.