FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Burmilla

Leder du efter en Burmilla? Det kan vi godt forstå! Katten er et helt fantastisk kæledyr med en stor personlighed, og det er ikke uden grund, at det er et af de absolut mest populære kæledyr blandt danskerne. Inde hos Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af katte til salg. Det er muligt at finde både voksne katte og killinger, som søger et hjem. Nedenfor kan du tage et kig gennem vores annoncer og finde dit nye husdyr 🐱.

Læs mere i vores leksikon om racen Burmilla.

Køb burmilla

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.



Burmilla

En burmilla er en forholdsvis sjælden huskat, som stammer fra Storbritannien. Det er en krydsning mellem den persiske kat og en burmeser. 



Udseende og kendetegn

En burmilla er en forholdsvis stor, tætbygget og tung katterace. Den er kompakt, muskuløs og har en kraftig knoglestruktur.

Trods sin relativt massive størrelse fremstår burmillaen alligevel elegant med sine slanke, lange ben. Den har store mandelformede øjne, som er placeret et stykke fra hinanden. Øjenfarven er typisk lysegrøn, men ses også af og til med gule eller guldfarvede øjne. Burmillaen kommer i to pelslængder; korthåret og langhåret. Den korthårede har pelsen tættere knyttet til kroppen og virker således mere tæt end den langhårede. Fælles for dem begge er dog, at pelsen er meget blød og silkeagtig at røre ved. Den mest almindelige pels er den korthårede.

Burmillaen fås i følgende godkendte pelsfarver: rød, hvid, lilla, brun, chokolade, sort og blå.



Temperament og personlighed

En burmilla er en yderst venlig, blid og kærlig kat, som er hengiven og tålmodig overfor alle – mennesker som dyr. De kommer godt ud af det med familiens børn, som de gerne leger med eller ligger og putter med i sengen. En burmilla egner sig således godt som familiekat.

Det er også en nysgerrig kat, som gerne følger med i familiens daglige gøremål, og holder øje med, hvad der sker i huset.

En burmilla er generelt en nem kat at have med at gøre og nem at omgås. Den kan tilpasse sig til de fleste miljøer og kommer også godt ud af det med andre dyr.


Oprindelse og historie

Burmillaen kommer oprindeligt fra Storbritannien og har en ret sjov historie da den faktisk blev skabt ved lidt af et spøjst uheld. Ifølge historien havde en katteavler i 1981 i Storbritannien to katte, en persisk kat og en burmeser, som begge ventede på en partner i hvert sit værelse. Men en aften glemte rengøringspersonalet at lukke døren ind til den ene kat. De to katte endte med at parre og fik fire killinger, og således blev en ny race, burmillaen, skabt. De nye killingers udseende var så attraktivt, at man straks startede et opdrætsprogram, med henblik på at skabe en kat, som havde den korte pels fra burmeseren og de karakteristiske aftegninger fra burmeseren. Racen kom til Danmark i 1984 da en dansk opdrætter importerede en han fra England. Denne vakte stor opsigt og begejstring blandt danske katteentusiaster. Senere kom derfor to hunner, så et decideret avlsprogram kunne iværksættes.

Den nye race blev dog ikke anerkendt som en officiel race før 1994, og er i dag stadig en sjælden kat i Danmark. Katten er endnu ikke anerkendt som selvstændig race i USA.



Sygdom og sundhed

En burmilla er generelt en sund kat, med et godt helbred, hvis den plejes og får den rigtige ernæring. Der er set eksempler på burmillaer som udvikler en nyresygdomme, som i sidste ende kan give nyresvigt, hvis de ikke får den korrekte foder. Vær derfor opmærksom på, om din burmilla lider af øget vandladning, vægttab eller døsighed. Disse tegn kan nemlig være symptomer på nyreproblemer. Den gennemsnitlige forventelige levealder for en burmilla er 12 til 14 år.



Pleje

En burmilla kræver moderat pelspleje, og skal helst børstes flere gange i ugen eller efter behov, for at fjerne døde hår og holde pelsen flot og sund. Derudover bør ørene kontrollens jævnligt og holdes rene for skidt og snavs. Endelig bør du holde et skarpt øje med kattens tænder og tandkød, da de kan have tendens til tandsten og tandkødsbetændelse. Tandbørstning et par gange om ugen tilrådes derfor, ligesom en årlig tandrensning hos dyrlægen er rigtig god idé, for at forebygge eventuelle problemer.