Leder du efter en Colourpoint? Det kan vi godt forstå! Katten er et helt fantastisk kæledyr med en stor personlighed, og det er ikke uden grund, at det er et af de mest elskede kæledyr i Danmark. På Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af katte til salg. Det er muligt at finde både voksne katte og killinger, som søger sit evige hjem. Under kan du tage et kig gennem vores annoncer og finde dit nye husdyr 🐱.
Du kan læse mere om racen Colourpoint her.
Læs mere i vores leksikon om racen Colourpoint.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En colourpoint er en katterace, som opstod ved at man krydsede en perserkat med en siameser. I visse organisationer, som fx the World Cat Federation, er colorpoint dog navnet på en raceklassifikation, som omfatter hvad andre organisationer anser som værende to racer, nemlig himalayakatten og den javanesiske kat. Vi vil dog fokusere på Colourpointen som én selvstændig race i det følgende.
Det der kendetegner en colourpoint er først og fremmest dens lange, tykke og silkebløde pels, som typisk er lys med kontrastfarvede aftegninger i fx ansigtet, på poterne, på ørene eller på halsen. Katten har desuden en meget fyldig krave over skuldrene, som fortsætter ned mellem forbenene. Den har små runde ører, som sidder forholdsvist lavt på hovedet. En colourpoint har desuden nogle meget karakteristiske øjne, som er store og runde, og har en meget klar blå farve.
En colourpoint er en meget rolig og blid kat. Det er ikke en kat, med et stort aktivitetsniveau, som farer rundt hele dagen. Tværtimod.
Man skal dog ikke lade sig narre at dens smukke ydre, og tro, at katten bare er til pynt; colourpointen kan nemlig godt være en smule temperamentsfuld og krævende, hvis den ikke får sin vilje. Til gengæld er colourpointen en kat, som knytter og binder sig meget til sin ejer, som den altid holder sig i nærheden af. En colourpoint egner sig helt klart bedst som indekat, da den er meget afhængig af sin ejer. Den kan ligeledes fint fungere som familiekat.
Som nævnt tidligere er en colourpoint en blanding af en siameser og en perserkat. Man havde længe haft et ønske om at parre netop disse to racer. Efter flere fejlslagne forsøg, først i 1924 i Sverige, og senere i USA, lykkedes det endelig, og de første colourpoints kunne se dagens lys umiddelbart efter anden verdenskrig. Racen blev dog først anerkendt som officiel race i 1955, da man først her havde fået skabt en ordentlig og solid grundstamme. Man havde fået skabt en kat med siameserens personlighed og intelligens og perserkattens blide og rolige sind. Den, for mange, perfekte kombination. Vi så første gang colourpointen i Danmark i midten af 1960’erne. Racen oplevede herefter en kraftig popularitet op igennem 70’erne.
Der findes en række forskellige sundhedsrisici ved en colourpoint, man som ejer skal være meget opmærksom på. Da perserkatten har en stor andel i racen, har den desværre fået en del af de problemer, den har.
Disse værende bl.a. polycystisk nyresygdom, som er en arvelig nyresygdom, hvor katten udvikler cyster i nyrerne, som fører til forstørrede nyrer og kronisk nyresygdom. Det er dog heldigvis muligt at afsløre denne genfejl i en gentest. Derudover er der en del eksempler på katte, hvor udformningen af hovedet giver problemer med forsnævringer i næsen og hvor tårekanalerne ikke fungerer ordentligt. Det er derfor vigtigt, hvis man overvejer at købe en colourpoint, at man udvælger en killing, som ikke har en alt for ekstrem hovedform, da denne kan give anledning til problemer.
Som så mange andre langhårede katte, kræver colourpointen en del pelspleje. Den skal børstes dagligt for at pelsen bevares sund og rask. Man skal derfor være indstillet på, hvis man forelsker sig i en colourpoint, at det er en race, hvor der skal afsættes tid til pleje af katten på daglig basis. Mindst 20 minutters daglig børstning samt en dag ugentligt hvor den får ”den store tur” anbefales. Nogen colourpoint-katte har også behov for at få deres ansigt tørret dagligt. Endelig anbefales det også, at man giver katten et bad med jævne mellemrum, for at reducere mængden af olie på kattens pels og hud.