FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cornish Rex

Leder du efter en Cornish Rex? Det kan vi godt forstå! Katten er et helt fantastisk kæledyr med en stor personlighed, og det er ikke uden grund, at det er det andet mest populære kæledyr i Danmark. Inde på Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af katte til salg. Det er muligt at finde både voksne katte og killinger, som søger et hjem. Nedenfor kan du tage et kig gennem vores annoncer og finde din nye kat 🐱.

Du kan læse mere om racen Cornish Rex her.

Læs mere i vores leksikon om racen Cornish Rex.

Køb cornish rex

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Cornish Rex

En Cornish Rex er en race indenfor domesticerede katte. Det er en forholdsvis lille kat, som er meget livlig og aktiv. Racen er meget menneskeglad, og er således en kat, som kræver meget opmærksomhed fra sin ejer. En Cornish Rex er desuden kendetegnet ved, at den ikke har noget ”rigtigt” hår, men derimod kun underuld.Udseende og kendetegn

Cornish Rex er en forholdsvis lille kat med en slank, men muskuløs krop og lange ben. Den har små poter, en lang hale og et kileformet hoved. Øjnene er mandelformede og har typisk samme farve som pelsen. Ørene er store og højt placeret på hovedet. Kattens pels er ret speciel, da den kun har underuld. Den har derfor en meget kort pels. Pelsen er dog silkeblød og fin og findes i et hav af forskellige variationer og farver. En Cornish Rex er desuden en adræt, strømlinet og atletisk kat. Det er derfor en meget aktiv race. Den er livlig og har et højt aktivitetsniveau.

Selvom mange tror det, er en Cornish Rex ikke en allergivenlig katterace. Man skal derfor ikke anskaffe sig denne type kat, hvis man lider af katteallergi. En anden fejlagtig opfattelse er, at katten fælder mindre, fordi den har så kort hår. Dette er dog heller ikke korrekt. Racen fælder nøjagtig lige så meget, som alle andre katte. Selvom racens hår er meget kort, skal det stadig udskiftes i lige så høj grad, som andre katte, og derfor fælder racen i lige så høj grad, som andre katteracer.Temperament og personlighed

En Cornish Rex er som sagt en meget livlig og aktiv kat, men det er også en kat, som er meget kontaktsøgende, social og opmærksomhedskrævende. Den elsker at interagere med sin ejer. Hvis man anskaffer sig en Cornish Rex skal man derfor være opmærksom på, at katten kræver kvalitetstid på daglig basis. Man skal ligeledes være forberedt på, at det er en meget aktiv race, som elsker at udfolde sig og springe og hoppe og lege. Det er derfor en race, som kræver, at der sættes tid af til leg og socialt samvær på daglig basis.Oprindelse og historie

Racen Cornish Rex opstod faktisk ved en ”fejl”, da den er et resultat en genetisk mutation. Racen opstod således på en bondegård i Cornwall i England i 1950’erne, hvor familiens kat fik killinger. En af killingerne så dog markant anderledes ud, end alle de andre. Den var cremefarvet og havde en usædvanlig fin og krøllet pels. Den skulle senere vise sig at være den første Cornish Rex. Parret fra Cornwall forelskede sig nemlig i den lille cremefarvede killing, og iværksatte således et avlsprogram, med henblik på at skabe en ny race. Racen blev senere, i 1957, importeret videre fra England til USA, hvor den oplevede en voldsom popularitet.

I 1967 blev den anerkendt som en officiel race.Sundhed og sygdom

De fleste Cornish Rex lider af hårtab, dvs. at katten med alderen kan ende med at blive enten helt eller delvist skaldet. Dette giver katten nogle helbredsmæssigt udfordringer, som fx gærinfektion, hvilket man som ejer skal være opmærksom på. Racens korte pels, eller i visse tilfælde skaldethed, øger også kattens risiko for at blive solskoldet. Man bør derfor ikke efterlade sin Cornish Rex for længe ude i solen.

Forventet levetid er 9 til 13 år.Pleje

En Cornish Rex kræver kun minimal pelspleje. Det kan faktisk i visse tilfælde være bedst ikke at børste den, da dens små korte og fine hår, kan tage skade af det.

Racen kræver dog stadig, ligesom alle andre katteracer, at ørene holdes rene og at neglene klippes. Endelig bør poterne rengøres jævnligt for at fjerne ophobning af kropsolier.