FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

German Rex

Leder du efter en German Rex? Det kan vi godt forstå! Katten er et helt fantastisk kæledyr med en stor personlighed, og det er ikke uden grund, at det er et af de absolut mest populære kæledyr blandt danskerne. Inde hos Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af katte til salg. Det er muligt at finde både voksne katte og killinger, som søger sit evige hjem. Nedenfor kan du tage et kig gennem vores annoncer og finde dit nye kæledyr 🐱.

Du kan læse mere om racen German Rex her.

Læs mere i vores leksikon om racen German Rex.

Køb german rex

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.German Rex

En german rex, eller den tyske rex, som den også kaldes på dansk, er en mellemstor katterace fra Tyskland. Den er kendt for sin slanke krop og bølgede og krøllede hale. En german rex er desuden kendt for at være en venlig og kærlig kat, som egner sig godt som familiekat.Oprindelse og historie

German rex stammer, som navnet også antyder, fra Tyskland, nærmere bestemt den østtyske by Königsberg. Byen hedder i dag Kaliningrad og er russisk. Her kom den første german rex til verden i 1930, da en tysk familie fik et kuld killinger, hvoraf flere havde nogle meget karakteristiske krøllede haler. Alle kattene blev dog kastreret, på nær en, som familie valgte at kalde Munk. Munk spredte efterfølgende sine unikke gener, som gav den specielle krøllede hale, til byens øvrige katte, indtil sin død i 1945. Genet, der gav den specielle hale, var et resultat af en mutation.

Senere dukkede den specielle kat op i England og herefter i det øvrige Europa, og i 1973 indledte man et decideret avlsprogram for den tyske rex. Racen blev anerkendt som en officiel katterace i 1982.


Udseende og kendetegn

Den tyske rex er en mellemstor muskuløs kat med lange, slanke ben. Hovedet er rundt med veludviklede kinder og store, åbne ører. Øjnene er mellemstore og har typisk samme farve som pelsen.

Pelsen er silkeblød og kort med tendens til at krølle. Den har en tyk underuld. De kan fås i næsten alle farver – inklusiv hvid.

Hunnerne vejer ca. 4 kg mens hannerne kan veje op til 5 kg.Temperament og personlighed

En german rex er en yderst intelligent kat, og har derfor fået tilnavnet ”kattenes Einstein”. Kattens høje intelligens gør den sjov og spændende at leve med, da den er let at træne og hurtigt opfanger nye tricks, som den kan underholde familie med. Fordi racen er så intelligent, kræver den en del opmærksomhed og aktivering fra sin ejer. Det er derfor noget, man bør sikre sig, man har tid og lyst til, før man anskaffer sig en german rex. Racen har også brug for meget legetøj til at holde sig beskæftiget – gerne noget, som er lidt interaktivt. Mental stimulering af denne race er vigtig. Bliver den ikke tilpas stimuleret, kan det føre til mistrivsel, eller at katten bliver destruktiv i hjemmet og begynder at ødelægge ting.

Katten kommer generelt godt ud af det med andre dyr, og er også god til børn. Racen er derfor velegnet som familiekat. Den bør holdes som indekat, men evt. med adgang til en aflukket kattegård.


Sundhed og sygdom

Den tyske rex betragtes overordnet set som en sund og rask katterace. Der er ingen racespecifikke sundhedsproblemer forbundet med katten.

Som ved alle andre racekatte skal man dog altid være opmærksom på indavl.


Pleje

Da den tyske rex har en kort pels, er det ikke en race, som kræver særligt meget pelspleje. En ugentlig børstning eller efter behov, er derfor som oftest tilstrækkelig. Man skal dog være en smule varsom når man børster den, da den korte pels godt kan være en smule porøs.

Sørg derudover for jævnligt at efterse neglene og klip dem, hvis de er blevet for lange. Ørerne bør ligeledes efterses jævnligt og renses for skidt og snavs, da dette ellers kan give anledning til infektion eller øremider.

Pleje af tænder og tandkød er ligeledes vigtigt. Man bør børste kattens tænder et par gange om ugen, før at forebygge tandsten og tandkødsbetændelse. Du kan med fordel lære din tyske rex at få børstet tænder allerede som killing, så den vænner sig til det.

Endelig bør katten få en årlig tandrensning hos dyrlægen.