FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Korat til salg

En kat er et helt genialt kæledyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den er det andet mest populære kæledyr i Danmark På vores hjemmeside finder du et kæmpe udvalg af katte og killinger der søger et nyt, kærligt hjem, og her er både plads til racekatte og huskatte, indekatte og udekatte. Så hvis du har besluttet at føje en kat til familien, så er du på den helt rigtige hjemmeside. Herunder kan du se alle aktuelle salgsannoncer for racen Korat.

Læs mere i vores leksikon om racen Korat.

Køb korat

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Korat

En korat er en lille sølvfarvet og blågrå korthåret katterace, som oprindeligt kommer fra Thailand. Korat-katten er en såkaldt ”naturlig” kat, dvs. at mennesker ikke har spillet nogen rolle i racens udvikling.

Korat-katten er særligt kendt for sit smukke udseende, og bliver også kaldt for Si-Sawat eller lykkekat.Historie og oprindelse

Korat-katten er som sagt en race, som er opstået naturligt, dvs. uden indblanding fra mennesker. Det betyder, at der kun findes én variant af racen. Kommer der ændringer i pelsen eller andre af kattens karaktertræk, er den per definition ikke længere en korat. Med andre ord er og bliver en korat en korat. Racen kommer oprindeligt fra en provins i oldtidens Siam (i dag Thailand), som hedder Khorat. Den indfødte befolkning kaldte dengang katten for Si-Sawat, fordi den har samme farve som kernerne af en sawat-frugt, som er en uspiselig frugt, som vokser i Thailand. Man mente desuden, at katten bragte lykke, og det var derfor meget almindeligt, at gifte par fik foræret en korat-kat i bryllupsgave, som held og lykke i ægteskabet. Selvom racen har eksisteret i mange hundrede år, kom den først til USA i 1959, hvor nogle soldater fra den amerikanske hær bragte den med sig hjem. 13 år senere, i 1972, kom racen til Europa.Udseende og kendetegn

Korat-katten er sølvfarvet/gråblå og har en glat, kort pels, som er kraftig men meget blød. Den har ingen underpels. Den er muskuløs og med en let-buet ryg. Halen er mellemlang og tyk ved roden og smal ved enden.

Det er en smidig og atletisk kat, med et hjerteformet hoved og store, markante grønne øjne. Det sjove ved en korat er, at øjnene faktisk er blå, når katten bliver født, men herefter skifter til lysegrøn efter et par år.

Ørerne er placeret højt på hovedet og er store og brede. Racens smidige og kompakte krop gør, at den er ekstremt god til at springe og gør det med en nemhed og elegance, man sjældent ser hos andre katte. Katten vejer typisk et sted mellem 3 og 6,5 kg og er normalt mellem 20 og 35 cm høj. Hunkattene er som regel en smule mindre og tyndere end hankattene.Temperament og karaktertræk

En korat er en intelligent, energisk og hengiven kat. De knytter typisk meget tætte bånd til deres ejere, som de gerne følger så tæt som muligt.

En korat er desuden også en ganske aktiv race, som ynder at lege – både sammen med sine ejere men også alene, hvis den har noget legetøj. Trods sin energiske og aktive natur, kan korat-katten også godt lide at ligge og blive kælet for og nusset. Det er en kat, som ikke har det godt med høje lyde eller pludselige hurtige bevægelser. Katten er derfor ikke den mest velegnede race til små børn, og kommer heller ikke altid særligt godt ud af det med andre katte. Man kan dog sagtens holde korat-katten som familiekat alligevel, det kræver blot, at man forstår og acceptere racens særtegn. Gør man det, kan en korat blive en fabelagtig familiekat.Sundhed og sygdom

Korat-katten er generelt en sund og rask race, som ikke lider af mange arvelige sygdomme eller komplikationer. Der er dog set sjældne eksempler på korat-katte som lider af gangliosidose, som er en arvelig sygdom som påvirker nervesystemet og medfører lammelse. Man kan dog afsløre denne genfejl i en test, og dermed sikre, at katten er fri for problemet, inden man køber den. Kattens gennemsnitlige levealder er 16 år.


Pleje

På grund af korat-kattens korte pels, er det ikke en kat, som kræver særligt meget pelspleje. En børstning en eller to gange i ugen er derfor som regel nok til at fjerne døde hår.