FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Kurilean Bobtail

Leder du efter en Kurilean Bobtail? Det kan vi godt forstå! Katten er et helt fantastisk kæledyr med en stor personlighed, og det er ikke uden grund, at det er et af de mest elskede kæledyr i Danmark. Ved Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af katte til salg. Det er muligt at finde både voksne katte og killinger, som leder efter sit hjem. Under kan du tage et kig gennem vores annoncer og finde din nye bedste ven 🐱.

Du kan læse mere om racen Kurilean Bobtail her.

Læs mere i vores leksikon om racen Kurilean Bobtail.

Køb kurilean bobtail

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Kurilean Bobtail

Kurilean Bobtail er en japansk/russisk katterace. Det er en såkaldt naturrace, dvs. at katten har levet naturligt i det fri, og er blevet skabt uden menneskelig indblanding.Oprindelse og historie

Kurilean Bobtail er en af de få naturlige katteracer i verden, og har således en unik historie og oprindelse. Katten har eksisteret i mindst 100-150 år på den isolerede ø, Kurils, som ligger mellem den russiske halvø Kamtjatka og den japanske ø, Hokkaido. Det var efter sigende russiske soldater fra militæret, som bragte katten hjem fra øerne i midten af det 20 århundrede. På de Kuriliske øer lever kattene i flok, lidt ligesom man kender det fra ulve. De betegnes dog som sjældne, og får kun killinger én gang om året. Kuldene er desuden meget små, og består kun af to til tre killinger. I det fri er katten en smule mindre, end når den er blevet opdrættet. Men på trods af dens størrelse på kun 3-3½ kg er katten en fremragende jager og svømmer, og kan således fange både fisk og harer på op til 5 kg. Flere lokale har sågar berette om at kattene har jaget vilde bjørne væk. Racen blev første gang udstillet i 1990. Her oplevede den dog en del skepsis fra dommerne, som mente, at racen blot var en variant af den Japanske Bobtail. En DNA-analyse har dog senere vist, at det ikke er tilfældet. I 1995 blev racen officielt godkendt i WAF (World Cat Federation). Og i 2002 anerkendte FIFe (Fédération Internationale Féline) racen i en både langhåret og korthåret udgave.


Udseende og kendetegn

Kurilean Bobtail er en mellemstor, kompakt og muskuløs kat, med en kraftfuld lang og kraftig krop. Bagbenene er længere end forbenene. Racen har, på grund af sin oprindelse som en vildkat, et ret ”vildt” udtryk”, som tiltaler mange mennesker. Hovedet er trapezformet med en bred kæbe og en stærk og veludviklet hage. Ørerne er mellemstore, let foroverbøjet og spidse. Øjnene er forholdsvis bredt placeret i ansigtet og kan være enten orange, grønne eller hvide. Racen findes både i en langhåret og korthåret udgave, og fås i lang række forskellige farver.

Hannerne er typisk en del større end hunnerne og kan veje helt op til 8 kg, mens hunnerne typisk vejer 3-5 kg.Temperament og karakter

Kurilean Bobtail har en venlig, rolig og fredelig personlighed og betegnes som afbalanceret af sind og natur. Racen er tålmodig og hengiven og kommer godt ud af det med både børn og andre kæledyr. Katten egner sig derfor godt som familiekat, og kan tilpasse sig til de fleste miljøer.

Kurilean Bobtail er desuden en intelligent, lærerig og nysgerrig kat, og kan således, hvis man er tålmodig, lære mange forskellige tricks og kunstner. Det er ikke en meget aktiv race, men den kan dog godt lide at lege med deres ejer i ny og næ eller med sit yndlingslegetøj.

I modsætning til de fleste andre katteracer, er Kurilean Bobtail meget glad for vand. Det er derfor typisk ikke noget problem at give katten et bad, hvis den trænger. I naturen lever katten som et flokdyr, og det er derfor ikke en kat, som egner sig til at være meget alene.Sundhed og sygdom

Kurilean Bobtail har generelt et godt helbred. Der er ikke registreret nogen arvelige sygdomme i racen. Katten har en gennemsnitslevealder på 15 til 20 år.Pleje

Kurilean Bobtail har et moderat behov for pelspleje. En børstning 1-2 gange i ugen er typisk nok. Dog måske en anelse mere i fældningsperioder, som er tre gange om året. Har katten adgang til en aflukket kattegård, kan behovet for pelspleje dog være lidt større pga. græs, grene osv. som kan hænge fast i pelsen.