FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Langhåret kat

Leder du efter en kat, som du kan putte dig helt ind til om aftenen? En langhåret kat er det perfekte kæledyr, som man kan kæle med i timevis grundet dens dejlige lange pels. Pelsen kræver dog også jævnlig pleje, hvorfor spørgsmålet om, hvorvidt katten bør lukkes udenfor, også ofte stilles. Se hele vores udvalg af langhårede katte til salg her på siden.

Læs mere i vores leksikon om racen Langhåret kat.

Køb langhåret kat

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Langhåret killing til salg: Dette skal du være opmærksom på

Her på siden finder du flere langhårede killinger til salg, og det er klart, at der er stor forskel på at købe en killing kontra en voksen kat. Når katten stadig er killing, skal du være opmærksom på, at du bør have større fokus på opdragelse. Modsat skal du være opmærksom på, at jo ældre din langhårede kat er, desto større fokus bør du have på plejen af det kære væsen.

 

Det er ikke unormalt, at en langhåret kats pels kan blive op til 13 centimeter lang, når den kommer op i årene. Dette betyder, at den får det mere varmt, og at du nok også vil opleve, at den fælder mere. Det kan derfor være en god idé – både for dig og katten – at børste kattens pels endnu oftere, så den kan komme af med det løse og overskydende pels. Det varme vejr er ikke altid lige let for en langhåret kat at befærde sig i, så husk altid at give katten adgang til vand, hvis din kat ellers er tiltænkt at vandre rundt i haven og udenfor matriklen.

 

Hvordan plejer man bedst en langhåret kat

Når du køber en langhåret kat, får du en utrolig smuk tilføjelse til hjemmet. Det pjuskede udtryk er både nuttet og majestætisk at se på. Den flotte manke kommer dog med en pris. Det er vigtigt, at du som katteejer husker at pleje din langhårede kats pels jævnligt – både for din egen og kattens skyld.

 

Vi anbefaler, at du finder børsten frem jævnligt, og hvis du er blevet forelsket i en af vores langhårede killinger til salg, kan det være en god idé at vænne katten til at blive børstet allerede i en tidlig alder.

 

I takt med at den lange pels efterspørger at blive børstet grundigt og jævnligt, opstår det naturlige spørgsmål om, hvorvidt en langhåret kat skal forblive indendørs eller skal have adgang til at komme udenfor. Hvis du vælger at lade katten gå udenfor, skal du være opmærksom på, at den lange pels sandsynligvis opsamler diverse blade, små insekter, tæger mv.

 

Den sidste ting, som vi anbefaler, du observerer ved din kommende nye langhårede ven, er, når katten har afføring. Hvis din kats pels ikke bliver vedligeholdt, vokser pelsen sig også længere nede bagved. Dette kan resultere i, at kattens pels omkring bagenden kan klumpe sig sammen og lugte aldeles fælt. Dette vil både være frustrerende for din kat og dig selv – din sofa eller dit nye hvide sengetøj lyver i hvert fald ikke.

 

Sådan får du en langhåret kat til at blive venner med børsten

Som du nok kan høre, har en langhåret kats pels en stor indflydelse, når det kommer til kattens trivsel såvel som en katteejers plejeforpligtigelse. Af den grund mener vi, at du gør klogt i at vænne din kat til børsten, allerede mens den er killing. Det handler om gradvist at vænne din kat til at blive holdt og mærke børsten mod sin krop. Vi har opstillet en liste over de forskellige stadier, som en kat normalt skal igennem, før den føler sig helt tryg ved børsten:

 

1. Din langhårede kat skal tolerere at blive rørt med en let hånd.

2. Herefter skal katten tolerere at blive holdt i et fast greb i cirka tre sekunder.

3. Øg gradvist tiden, katten bliver holdt.

4. Tilvæn katten at blive holdt, mens den ligger på ryggen.

5. Vis katten børsten i din hånd, og rør den roligt på pelsen.

6. Læg mere kraft i børsten, mens du strejfer den mod kattens hår.

 

Det er vigtigt, at din langhårede kat forbinder børstning med noget positivt

Som overskriften påpeger, er det vigtigt, at din kat ikke er bange for at blive børstet. De seks steps beskrevet ovenfor er gode at følge i bestræbelsen på at skabe et positivt og sundt forhold mellem din kat og børsten. Det er også en god idé at give din kat godbidder, hvis den responderer positivt på dette.

 

Det er vigtigt, at du som katteejer har en god portion tålmodighed. Det værste du kan gøre, er nemlig at tvinge din kat til at blive børstet. På den måde risikerer du, at katten bliver sky overfor børsten, og så bliver det blot endnu sværere at pleje din langhårede kat.

 

Nu har vi gennemgået en række praktiske aspekter ved at have en langhåret kat, og når det er sagt, så er vores langhårede katte til salg helt fantastiske tilføjelser til familien. Der er intet, der slår at kæle med en langhåret kat, og de kære væsener er en fryd for øjet. Deres smukke udseende og majestætiske pels pynter simpelthen ethvert hjem.