FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Maine Coon-killing

En maine coon er en stor, muskuløs og langhåret kat, som oprindeligt stammer fra New England-området i USA, nærmere bestemt delstaten Maine. Racen er kendt for at være en af verdens største huskatte, der med sin kraftige knoglebygning vejer markant mere end mange andre katteracer. 

Læs mere i vores leksikon om racen Maine Coon.

Køb maine coon

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Se vores annoncer med maine coon

Maine coon-katten er et helt fantastisk dyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den et populært kæledyrsvalg i Danmark. Hvis du søger en kat af den specifikke race maine coon, er du havnet det helt rigtige sted. Her hos os finder du et kæmpe udvalg af maine coon-katte og -killinger, der søger et nyt, kærligt hjem. Herunder kan du se alle aktuelle salgsannoncer i hele Danmark.

Vil du gerne vide mere om racen, kan du læse mere herunder eller søge information i vores leksikon, hvor vi har samlet alt, der er værd at vide om racen maine coon.

Det er sikkert at købe maine coon til salg på Dyreportal.dk

På denne side kan du finde et stort antal annoncer på maine coon til salg. Handler du din kat eller killing via Dyreportal.dk, får du tryghed i processen. Vi sørger nemlig for at verificere alle annoncer, så du helt nøjagtigt ved, hvad du har med at gøre. På denne måde undgår du at løbe ind i falske annoncer og uærlige sælgere med dårlige intentioner. 

Kendetegn for maine coon-katte og killinger 

Maine coon-hunner vejer typisk 5-6 kg, mens en han snildt kan veje 6-9 kg. Der er sågar set eksempler på katte, som har vejet op mod 15 kg. Katten fortsætter med at vokse til den er ca. 4 år. 

Racens udseende bærer i høj grad præg af, at den er skabt til at overleve i Maines kolde vintermåneder. Katten har nemlig en lang pels med flere lag, poterne er store, og halen lang og plysset. Kattens massive pels hjælper den til at holde den varm i den bidende vinterkulde. Maine coon-katte og killinger har et helt særligt udseende med en tæt, pjusket pels og en lang, busket hale. Ørerne er spidse og pelsede, og ansigtet er firkantet med fremtrædende kindben og store øjne.

Maine coons oprindelse og historie

Racens oprindelse er lidt uklar, og der florerer mange myter om, hvordan maine coon-katten egentlig opstod. Den mest gængse og bredt anerkendte historie bag racens oprindelse er, at den blev bragt til Nordamerika af immigranter og handelsfolk fra Europa, som brugte katten til at holde skadedyr væk fra de skibe, som de ankom i. Herefter har katten udviklet sig naturligt i det barske og rå New England-område, som delstaten Maine ligger i. Området, der grænser op til Canada mod nord, er kendt for sine varme og fugtige somre og kolde og snefulde vintre. Maine coon-katten har derfor skulle overleve under svære betingelser, hvilket kan være en del af forklaringen bag kattens store størrelse.

Ifølge rygterne fik katten sit navn af lokalbefolkningen i Maine, som grundet kattens udseende troede, at den var beslægtet med vaskebjørnen (på engelsk ‘racoon’). Og så selvfølgelig, fordi katten blev opdaget i Maine. Heraf navnet maine coon. Undersøgelser har dog senere vist, at maine coon ingen relation eller slægtskab har til vaskebjørnen. Racen har siden sin opdagelse oplevet en enorm popularitet og er således amerikanernes mest foretrukne kat. I Danmark er racen ligeledes yderst populær, og det er den katterace, der er registreret flest af i Det Danske Katteregister. Racen kom til Danmark i 1984.

Racens temperament og karakter

Trods sin enorme størrelse er maine coon-katten en godmodig, venlig og kærlig kat. Den kommer generelt godt ud af det med både børn og andre dyr og egner sig således godt som familiekat. En maine coon er en social kat, som ynder at være i nærheden af sine ejere. Den er dog ikke krævende, ikke ”klistrende” og behøver ikke nødvendigvis opmærksomhed hele tiden. Katten kan tilpasse sig til de fleste miljøer, så længe der er plads nok til, at den kan udfolde sig. Katten kan holdes som indekat, dog anbefales det kraftigt, at den har adgang til fx en aflukket kattegård, da den trives bedst, hvis den har mulighed for at komme ud.

Værd at vide om maine coon-kattes sundhed, pasning og pleje 

Generelt er maine coon en sund katterace. Dog er der, som ved de fleste andre racekatte, nogle enkelte arvelige sygdomme, du som kommende ejer skal være opmærksom på. Disse er blandt andet hjertesygdomme, anæmi, muskelsvind og hofteproblemer. Tilstandene er dog sjældne, men det anbefales alligevel, at forældrene undersøges for de nævnte sundhedsproblemer, før eventuel anskaffelse af en maine coon-killing.

Racen er, på grund af sin lange pels, relativt plejekrævende. Katten skal helst børstes mindst et par gange om ugen for at forhindre, at pelsen filtrer.

Priser på maine coon

Som de fleste andre racekatte er maine coon en dyr kat at anskaffe sig. En maine coon med en god stamtavle kan sagtens løbe op i ca. 5.000 kr. Når du køber en kat med stamtavle, sikrer du dig, at katten er opdrættet under bestemte avls- og registreringsregler, ligesom du desuden får dokumentation på generationerne før den specifikke kat. 

Maine coon-katte og -killinger til salg 

Leder du efter en maine coon-kat eller -killing til salg, som du kan købe gennem en proces, hvor du kan være sikker på at komme i kontakt med en pålidelig sælger? Så er du landet det rette sted. Her på portalen validerer vi både sælgere og købere af kæledyr – det gør vi for at sikre tryghed for alle parter. Vi har nultolerance over for falske annoncer, hvorfor vi lægger et stort arbejde i at kontrollere alle annoncer, før de lægges op på siden.