FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Perserkat

Perserkatten er en elegant race kendt for dens tykke, vamsede pels og karakteristiske flade ansigt. Med sin oprindelse i Persien har perserkatten en rig historie, der strækker sig flere århundreder tilbage. Mange vælger en perserkat som kæledyr grundet kattens unikke skønhed og behagelige temperament.

Læs mere i vores leksikon om racen Perser.

Køb perser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Se vores annoncer med perserkat til salg 

Katten er et skønt kæledyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den er danskernes andet mest foretrukne kæledyr. Her på siden finder du et udvalg af perserkatte og -killinger der søger et nyt, kærligt hjem. Så hvis du er klar til at udvide familien med en kat, så er du havnet det helt rigtige sted. Dyk ned i alle aktuelle salgsannoncer for perserkat-racen og forbered dig på at blive hovedkulds forelsket i en eller flere af de skønne væsner. 

Perserens historie og oprindelse

Perseren kommer oprindeligt fra det persiske rige – i dag Iran – hvor den har eksisteret i flere hundrede år. Her blev den medbragt af ørkenkaravaner, som drog gennem ørkenen med krydderier, juveler og altså også katte. Racen ses afbilledet på gamle malerier og relieffer fra Asien og det gamle persiske rige. 

Som med de fleste ældre katteracer er det vanskeligt at sige, præcis hvornår og hvordan katten kom til Europa. Man mener, at den første perserkat kom til Frankrig i 1600-tallet, hvor dens flotte og unikke udseende blev meget populært blandt det franske hof. Andre mener dog, at den første perser kom til Italien, da den berømte italienske komponist Pietro Della Valle bragte katten med sig hjem fra en rejse. 

I 1800-tallet var racen udbredt i det meste af Europa. Dengang så den dog ikke helt ud, som vi kender den i dag. Perserkatten med dens nutidige udseende blev nemlig først senere fremavlet af englænderne og amerikanerne i starten af 1900-tallet. Racens popularitet steg eksplosivt, da den tidligere dronning af Storbritannien og Irland, Dronning Victoria, forelskede sig i katten.

Kend perseren på dens karakteristiske udseende

Perserkatten har et meget karakteristisk udseende – du kan kende den på ansigtet, hvor de store, runde øjne og den helt flade næse, typisk er det, man forbinder med perseren. Derudover har katten fyldige, runde kinder, små korte, men kraftige, ben og nogle store poter. Størrelsesmæssigt er perseren en mellemstor kat, som dog typisk synes markant større, end den egentlig er, på grund af sin lange og kraftige pels. Den har en kort og pjusket hale og små ører, som er placeret langt fra hinanden. Perserkattens pels er som sagt lang, tyk og kraftig, og føles blød og fin, når man rører den. Den findes i en lang række forskellige farver, mønstre og aftegninger. En fuldvoksen perser vejer typisk 3-6 kg, selvom de, grundet pelsen, ofte ser ud til at veje en del mere.

Perserkatten har temperament og karakter

Perseren har et roligt temperament og er generelt en kærlig og hengiven kat, hvorfor den egner sig rigtig godt som familiekat. Den har let ved at falde til i de fleste omgivelser og miljøer og er god til både andre kæledyr og børn. Perserkatten elsker desuden at lege og kan blive helt overstadig og som resultat deraf finde på at lave de sjoveste ting. Den holder dog også af bare at ligge og slappe af og blive kælet for af sin familie. Perseren er en kat, som egner sig til de fleste, da den er nem at have med at gøre. 

Har man først lukket en perserkat ind i sit liv, vil man aldrig fortryde det igen. Her får man i særdeleshed en ven og følgesvend for livet.

Det skal du vide om en perserkats sundhed 

På grund af sit meget unikke fremavlede udseende har perserkatten desværre nogle helbredsudfordringer, hvilke man som ejer skal være opmærksom på. De fleste af problemerne handler om kattens specielle, flade næse og øjne, som kan give vejrtrækningsproblemer og tåreflåd. Overvejer man at købe en perser, er det derfor vigtigt, at man undersøger killingerne grundigt, og ikke vælger én, som har et meget ”ekstremt” udseende, da disse vil være mere tilbøjelige til at udvikle problemer i fremtiden. Nogle perserkatte har også en arvelig nyresygdom, som i værste tilfælde kan give nyresvigt. Man bør derfor undersøge, om forældrene til killingen lider af denne helbredsproblematik. Endelig er nogle perserkatte født med underbid, som kan give en række komplikationer og være til gene for katten. 

Vælger du at anskaffe dig en perserkat, bør du lægge vægt på regelmæssige dyrlægebesøg og opmærksomhed på potentielle sundhedsproblemer, herunder øjenproblemer og åndedrætsproblemer, som perserkatten kan være disponeret for. 

En katterace, der kræver en del pelspleje 

Perserkatten er kendt for at være en af de mere pelsplejekrævende racer. Den har en lang og flot pels, der kræver daglig børstning for at undgå filtrering. Derudover anbefales det at give katten en grundig gennembørstning mindst én gang om ugen for at opretholde en sund og velplejet pels. En hyppig pelsplejerutine er vigtig for at undgå knuder og for at holde perserkattens pels glansfuld og i god stand. 

Køb din kommende perserkat via Dyreportal

Hvis du er interesseret i at tilføje en perserkat til din familie, kan du finde din kommende perserkat til salg hos os. Det er vigtigt at vælge en pålidelig opdrætter eller sælger, der giver sunde og velplejede killinger, og på Dyreportal kan du være sikker på at finde annoncer for perserkatte til salg inklusiv oplysninger om opdrætteren eller sælgeren. 

Før du lægger dig fast på perserkatten som dit næste kæledyr, bør du klæde dig godt på med viden om racens egenskaber og krav til pleje. Læs mere i vores leksikon om racen perser.