FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Somali til salg

En kat er et dejligt kæledyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den er det andet mest populære kæledyr i Danmark Her på siden finder du et kæmpe udvalg af katte og killinger der søger et nyt, kærligt hjem, og her er både plads til racekatte og huskatte, indekatte og udekatte. Så hvis du søger en kat, så er du havnet det helt rigtige sted. Herunder kan du se alle aktuelle salgsannoncer for racen Somali.

Læs mere i vores leksikon om racen Somali.

Køb somali

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.



Somali

En somali er en katterace, som er meget tæt beslægtet med abyssinieren. Før racen blev anerkendt som en selvstændig race, blev den betragtet som en langhåret abyssinier. Racen kommer oprindeligt fra Somalia i det nordvestlige Afrika.



Oprindelse og historie

Somalikatten stammer som sagt fra Somalia, og opstod ved at en abyssinierkat fik et kuld killinger, som meget overraskende, havde en langhåret pels. Abyssinieren er normalt korthåret, så det vakte stor opsigt, da katten pludselig fik langhårede killinger. Årsagen var en sjælden mutation. Opdrætterne af abyssinieren var længe om at anerkende den ”nye” race, og mente i stedet at der blot var tale om en langhåret abyssinier, men at denne ikke var en ”rigtig” race. Det siges sågar, at abyssinier-opdrætterne i starten enten aflivede eller kastrerede de langhårede afkom. Heldigvis var der mange andre katteopdrættere, som var vilde med den ”nye” race, og som derfor iværksatte et avlsprogram, med henblik på at skabe en ny racekat. I slutningen af 1960’erne lykkedes det endelig at få racen anerkendt, og den fik navnet somalikat. Racen kom til Danmark i 1982. Siden da har racens popularitet kun vokset og den opdrættes i dag over det mest af verden, heriblandt også i Danmark.



Udseende og kendetegn

Somali-katten har fået øgenavnet ”rævekatten”, fordi den rent udseendemæssigt på mange måder minder om en ræv. Det skyldes bl.a. kattens meget pjuskede hale og dens rødlige pels. En somali ligner, ikke overraskende, meget en abyssinier. Det er en mellemstor kat med en muskuløs og lang krop. Det er i virkeligheden kun dens lange pels, som adskiller den fra abyssinieren. Den lange pels får dog også somalien til at se større ud end abyssinieren, selvom den ikke er det. Vægten på en fuldvoksen somali kan variere ret meget. Den kan veje helt ned til omkring 2,5 kg og helt op til 5 kg. Hannerne vejer for det meste mere end hunnerne. Den har et kileformet hoved ligesom abyssinieren, med store mandelformede øjne som typisk enten er gule eller grønne. Pelsen på en somali er lang og blød og er godkendt i en lang række forskellige farver. Den mest normale farve er dog den karakteristiske rødlige pels.



Temperament og karakter

En somali er ikke en kat for dig, som gerne vil have en stille og rolig kat til ”pynt” og hygge. Somali-katten er nemlig en meget aktiv, energisk og social kat, som meget gerne deltager aktivt i familiens liv derhjemme.

Det er derfor også en kat, som kræver en del plads, så den kan få lov til at udfolde sig. Racen elsker nemlig at hoppe, springe og løbe rundt og er generelt meget legesyg. Det er en kat, som kræver, at man bruger tid sammen med den hver dag. På grund af kattens sociale væsen, er det ikke en kat, som egner sig til at være meget alene hjemme. Den trives dog fint med andre katte eller hunde, så hvis man er meget ude af huset, kan man overveje at anskaffe sig en legekammerat til den, så de kan holde hinanden ved selskab.



Sundhed og sygdom

Somalien har grundlæggende de samme potentielle sundhedsproblemer som abyssinieren. Disse værende bl.a. mundhuleproblemer, hvor katten har tendens til tandkødsbetændelse og i nogle tilfælde parodontose. Det er derfor vigtigt at holde kattens mund sund, og evt. give den en årlig tandrensning ved dyrlægen. Ligesom med abyssinieren er der risiko for, at katten udvikler nyreproblemer. Det er en medfødt genetisk sygdom, som dog heldigvis er ganske sjælden.



Pleje

Det er primært kattens pels, som kræver pleje. Da den er langhåret, har den et relativt stort behov for pelspleje. Særligt i fældningsperioderne, skal katten børstes en del.