FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hårløs kat

En hårløs kat er et unikt kæledyr, der tilbyder så meget mere, end hvad øjet skuer. Det kærlige væsen er garant for ubetinget hengivenhed til sin ejer samt en stor omgang personlighed til hjemmet. Sphynx-kattens manglende hår giver umiddelbare fordele, men katten skal dog stadig plejes på andre fronter.

 

Se vores udvalg og læs mere om vores katte uden hår nedenfor.

Læs mere i vores leksikon om racen Sphynx.

Køb sphynx

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvad er en hårløs kat?

Der kan nok ikke være nogen tvivl om, at hårløse katte skiller sig en anelse ud fra mængden. Sphynx-racen er med andre ord nok ikke ikke det, man normalt forbinder en kat med. Ikke desto mindre er en kat uden hår et helt unikt kæledyr, som besidder utroligt meget hengivenhed, kærlighed og intelligens.

 

Oftest, når der er tale om hårløse katte, er der tale om sphynx-racen. Grunden til, at denne race ikke har hår, er en naturlig genetisk mutation, der så efterfølgende er blevet avlet på. Sphynx-katten har sin oprindelse i Toronto, Canada, hvor det første tilfælde findes tilbage i 1966. Dette er dog ikke det første tilfælde af hårløshed hos katte, men det var på dette tidspunkt, at den populære sphynx-kat kom til verden.

 

Sphynx-katten blev i starten avlet med traditionelle korthårskatte, hvorefter de igen blev opdrættet tilbage til hårløse katte for at skabe en genetisk sund race. I dag ser vi, at hårløse katte ofte bliver associeret med sphynx-katten, hvilket nok skyldes racens fantastiske væsen og meget unikke udseende. For foruden at være hårløs kendetegnes denne kat også ved sin rynkede hud, spidse ansigt, markerede kindben og aldeles store ører.  

 

Du kan også læse mere om vores sphynx-katte her.

 

Fryser en kat uden hår om vinteren?

En af de helt store fordele, hvis man altså tænker over den slags, er, at skaldede katte naturligvis ikke fælder. Om en kat fælder er jo ofte en af de overvejelser, man har, inden det vurderes, hvorvidt købet af en kat er en god idé. Den manglende pels betyder dog også, at der er andre ting, du bør have med i overvejelserne. For en hårløs kat er bestemt ikke ensbetydende med, at den ikke skal plejes.

 

I koldt vejr bør du f.eks. være opmærksom på, at sphynx-katten nemt kan blive forkølet. Vi anbefaler derfor, når/hvis du lukker katten ud, at du er opmærksom på, at den ikke befinder sig ude alt for længe. Om sommeren har en hårløs kat det dog mere behageligt, idet den manglende pels giver katten mulighed for bedre at regulere sin kropsvarme.

 

Dog skal du om sommeren igen være opmærksom på en ting, som du sikkert ikke havde tænkt over. Katte uden hår kan nemlig blive solskoldede, idet de ikke har pels til at beskytte deres hud. Derfor er det faktisk vigtigt at smøre hårløse katte ind i solcreme, hvis de går ude på terrassen med fuld eksponering for solen. I samme ombæring er det tilmed vigtigt, at sphynx-katte har adgang til skygge.   

 

Kan man være allergisk overfor en hårløs kat?

Det er desværre ikke alle mennesker, der er skabt til at leve sammen med en kat. Allergier kan være en træls stopklods, der sætter idéen om at erhverve sig et kæledyr i bero. Det er selvfølgelig ærgerligt, og mange tror i den forbindelse, at drømmen om en kat stadig kan realiseres, hvis blot man anskaffer sig en hårløs kat.

 

Igen bliver vi nødt til at skuffe dig. Pelsen er ikke udelukkende det, der forårsager en allergisk reaktion. Mange tror, at det er kattens pels, der fremprovokerer allergien, men her tager man fejl. Hårløse katte producerer stadig døde hudceller, og det er dem, mange allergikere også kan være allergiske overfor. Så inden du køber en hårløs kat, bør du vurdere, om det harmonerer med eventuelle allergier i familien.

 

Det siger kunderne om os

Hos Dyreportal.dk går vi meget op i, om vores kunder er tilfredse. Af den årsag værdsætter vi i stor grad enhver form for anmeldelser og feedback omhandlende vores portal for køb og salg af kæledyr. På Trustpilot har vi netop nu en score på 4,6. Den er vi meget tilfredse med – men det betyder naturligvis ikke, at vi ikke kan forbedre os. Gå derfor endelig ind og giv din mening til kende på Trustpilot, så vores service fremadrettet kan blive endnu bedre.