FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Airedale Terrier

Denne race blev først opdaget i England i 1800 tallet og bliver ofte betegnet som terriernes konge på grund af dens stolte statur og mange egenskaber. Det er samtidig den største af Terrier racerne.

Læs mere
Airedale Terrier

Karaktertræk for en Airedale Terrier

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Airedale terrieren er en af verdens mest alsidige hunde og har været brugt som både jagt hund, til sport eller blot som familiehund. I nogle lande er den ansat af politiet til at hjælpe dem i deres kamp mod kriminalitet. Denne aktive race har ekstraordinære talenter; de er kendt for at være vakse og klar på aktivitet, men ikke aggressive. Det er på trods af, at de er stærke og robust bygget. Uanset hvad der sker, ved du, at dit kæledyr vil være i sikkerhed, da den i enhver situation kan tage vare på sig selv. Den bliver ofte brugt som jagthund i vand, da den kan holde varmen længe i koldt vand. Derfor er den god til eksempelvis at hente nedskudte ænder. Samtidig er racen meget loyal og godmodig og kan derfor let bo sammen med andre kæledyr, da den hurtigt acceptere andre.


Udseende

Airedale terrieren er som tidligere nævnt den største hund i Terrier familien. Både hanner og hunner kan blive op til 60 cm. høje over skulderen og vejer et sted mellem 25 til 35 kg, hvor hannen oftest er lidt tungere end tæven. Dens statur giver et meget atletisk udseende, hvilket også hænger godt sammen med dens anvendelse. Hunden ses oftest i en brunlig farve med mørkere aftegninger på kroppen. Dens pels er rug og længere end de fleste terriers. Pelsen kan få et meget vildt udseende, hvis den ikke holdes nede. Racens hoved er forholdsvist stort og aflangt, hvilket også understøtter det lidt anderledes udseende i forhold til andre Terrier.


Historie

Racen stammer fra ​​Yorkshire’s Aire flod, hvilket er grunden til dens navn. I området levede der en stor ruhåret race kaldet “otterhound”, denne race fandt sammen med en Terrier og heraf opstod racen. Blandingens egenskaber blev hurtigt anerkendt og udover at blive brugt som jagt- og vagthund, var racen en velkendt soldat under første verdenskrig. Dens robusthed og rolige sind gjorde, at den kunne bruges til eksempelvis at sende beskeder og transportere mad, udstyr og sårede soldater. På trods af hundene også selv kom til skade, formåede de at arbejde videre under nogle meget hårde forhold. Racens karakteristiske udseende gjorde også, at den allerede i 1800 tallet blev vist frem på udstillinger. Efter de hårde krigs strabadser, blev hunden meget anerkendt og hurtigt taget ind som familiehund, hvilket den også er meget egnet til.


Pleje og pasning

Selvom Airedale terrieren er en god familiehund, er dens store jagtinstinkt stadig intakt. Derfor vil denne race kræve en del opmærksomhed, træning og motion, for at blive en god og tilpas hund. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på den indsats denne race kræver, da den hurtigt bliver utålmodig og kan blive en belastning, hvis den ikke stimuleres.

 

I forhold til dens pels, er racen velegnet til familier med allergi, da den ikke fælder. Den ru pels kræver trimning, men er ellers nem at holde i det daglige. Det mest almindelige er, at få sin hund trimmet 2 til 3 gange om året, for at undgå at pelsen bliver alt for lang og besværlig at arbejde med. Hvis ikke du selv har erfaring med at trimme en ruhåret hund, anbefales det, at du får en professionel til at håndtere det. Pelsen på denne race tåler ikke for mange bade. Hvis hunden er meget beskidt, eksempelvis efter en jagttur, kan du med fordel vaske den, men får den for ofte bad, vil det gå ud over den ruhåret pels og den vil ikke være så modstandsdygtig som normalt.

 

Da Airedale Terrieren er en meget aktiv race, er det vigtigt at den får en god og balanceret kost. Det anbefales at den får kornfrit foder med meget animalsk protein. Hvis hunden er meget aktiv, kan et energitilskud i form af vitaminer eller lignende være en god idé, det er dog ikke nødvendigt, hvis hunden generelt er sund og rask og får en balanceret kost.


Helbred og sundhed

En Airedale Terrier kan blive op til 12 år gammel, hvis du får en sund og stærk hund. Selvom racen generelt er sund og stærk, kan der opstå generiske problemer. Det er derfor vigtigt at du nøje undersøger opdrætteren og historikken på tidligere hvalpe. Da denne terrier er en lidt større hund, kan den udvikle problemer med hoften, ligesom mange andre store hunde. Hvis du køber din hvalp ved en god opdrætter med sundhedsgaranti, kan du dog mindske risikoen for den type sygdomme. Ellers skal hunden blot plejes som andre hunde, ved at få tjekket og børstet tænder jævnligt, klippet negle og få efterset øre og øjne. Mange gør dette selv i en daglig rutine.

 

Størrelse:
50-60 cm

Airedale Terrier til salg

2200 København N
Jamen jeg er sådan set ligeglad med om din Husky e
Køn
Race
Airedale Terrier
Alder
Alder
19 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
02.05.2024
Pris: kr.