FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Airedale terrier til salg

Er du på udkig efter din næste firbenede familiemedlem? På Dyreportal.dk tilbyder vi et bredt udvalg af Airedale Terrier hvalpe til salg i Danmark, og vi er sikre på, at du vil finde præcis det, du søger, lige her. Vores hjemmeside bringer både private sælgere og erfarne opdrættere sammen for at formidle salget af Airedale Terrier-hvalpe. Bliv inspireret til dit næste kæledyr, og udforsk alle vores aktuelle annoncer for denne fantastiske race længere nede på siden.

Læs mere i vores leksikon om racen Airedale Terrier.

Køb airedale terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Køb airedale terrier hund på dyreportal.dk

En airedale terrier er den største af alle terrier racerne og er oftest også den roligste, og har derfor et rigtigt mildt sind. Racen er især kendt for at være udadvendt, tillidsfuld og venlig mod både familien og fremmede, og derfor er racen helt ideel for familier, som ønsker en rimelig stor hund med et rigtigt godt sind. Hunden er tolerant og godmodig over for børn. Den er også vagtsom, modig og villig til at beskytte hus og hjem, hvis det skulle blive en nødvendighed.

 

Racen stammer fra dalen Aire i Midtengland, og racen blev udviklet til jagt på oddere og vandrotter. I begge verdenskrige gjorde racen tjeneste i de allierede styrker, og den gør stadig nytte som hjælpehund for blinde og handicappede og som redningshund ved katastrofer. Airedale terrieren er normalt rødgul med en sort sadel. Den vejer omkring 20-23 kg, når den er voksen, og bliver omkring 60 cm - men det kommer an på hundens køn.

 

 

Racens aktivitetsniveau

En airedale terrier er for stor til at forfølge en ræv ned under jorden, men den har bevaret mange af terrierens oprindelige jagtinstinkter, som terrier jo er kendt for at besidde. Hunden kan dog stadig gå sine egne veje, men den er mere lydhør og holder tættere kontakt end flere af de mindre terriere, og derved kan den også være nemmere at have med at gøre og opdrage. En airedale terrier er en aktiv hund, som behøver en hel del motion og mulighed for at bevæge sig frit omkring, for at få benyttet al den energi, som hunden kan indeholde. Et særpræg for racen er at den trives bedst med nær menneskelig kontakt og er glad for at løse opgaver, som stimulerer den mentalt. En airedale terrier er en yderst klog hund.

 

 

Pleje og pasning

Pelsen på en airedale terrier er strid og ru med tæt underuld. Hunden skal børstes grundigt en gang om ugen og have det middelkraftige skæg friseret dagligt, for at undgå knuder, som kan være smertefuldt for hunden. Det anbefales også kraftigt at tre til fire gange om året at man trimmer pelsen. Til gengæld fælder hunden kun ubetydeligt, hvis ovenstående bliver overholdt. Klipning ødelægger både farve og struktur, og derfor er det vigtigt at hunden bliver trimmet, da der er en væsentlig forskel.

 

 

Håndtering af racen

Airedale terrieren er generelt meget positiv over for indlæring, og den kan uden store problemer lære alt, hvad man har lyst til at lære den - så racen er derfor meget lærenem, og alle medlemmer af familien kan håndtere den. Med en airedale terrier gælder det om at være venlig, men konsekvent, hold et rask tempo og varier gerne træningsmiljøet, så hunden ikke kommet til at kede sig. Alt i alt så kan man hurtigt konkludere at en airedale terrier er den perfekte familiehund, for den aktive familie, men som samtidig ønsker sig en hund, som kan kigge efter sig selv uden man skal opdrage den alt for meget. Racen er som regel meget glad for mennesker, og er god ved børn.