FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Australian Silky Terrier

Australian silky terrier som navnet antyder har denne skønne lille skødehund en silkeblød pels. Det er en rigtig selskabshund, som elsker at være sammen med mennesker og især børn. Dens glæde for børn kommer sandsynligvis på baggrund af livlige og glade temperament, som passer godt til børn.

Læs mere
Australian Silky Terrier

Karaktertræk for en Australian Silky Terrier

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Denne lille milde race er en god førstegangs hund for de fleste. Den tilpasser sig nemt sine omgivelser og størrelsen gør den meget overskuelig at skulle passe. En Australian Silky Terrier er en forholdsvis underdanig hund, så forvent ikke at den prøver at overtage herredømmet i hjemmet. Den vil dog kunne have en tendens til at hyrde eller jage andre husdyr, hvis man har det. Det gør den mest, fordi den gerne vil have samling på familien. I forhold til børn, er det en meget tålmodig hund, men den går bedst i spænd med børn, der har lært at omgås hunde og læse dens signaler. Generelt er minder denne race meget om andre i Terrier familien, med sin karakteristiske energi og årvågenhed.


Udseende

En Australian Silky Terrier er en meget lille hund, der ikke bliver højere end 26 cm. som voksen vil den ende på en vægt mellem 3,5 og 4,5 kg, hvilket også må siges at være i den lille ende. Racens grundfarve er gulrød og kan have markeringer i enten stål blå eller grå blå farver. Pelsen kan blive op til 14 cm. lang og er glat og silkeagtig at rører ved. Pelsen er meget fin og glansfuld. Mange med denne race vælger at frisere den lange glatte pels og give hunden midterskilning eller et lille springvand på hovedet. Det får hunden til at se fin og velplejet ud, hvilket passer godt til den primære funktion som selskabshund.


Historie

Racen er oprindelig fra Sydney i Australien og derfor har den fået navnet Australian Silky Terrier. Forfædrene til denne hund menes at være en Yorkshire Terrier og en Australsk Terrier og kan spores tilbage til starten af 1800 tallet. Fremavlen af netop denne race, med silkeblød pels, startede egentlig i England, men ham der påbegyndte avlen flyttede til Australien inden racen, som vi kender den idag, kom til. Racens blev dog først standardiseret i 1900 tallet. Ifølge historien blev denne race avlet af en mand kaldet McArthur Little og det oprindelige formål var, at den skulle jagte slanger og andet småkravl.


Pleje og pasning

Denne lille hund er ikke den mest krævende race du kan anskaffe dig. Derfor er det også en race der anbefales til førstegangs hundeejere. Hvis du børster hunden godt igennem et par gange om ugen, kræver pelsen ikke meget mere arbejde og det er ikke nødvendigt at klippe den.

 

Racen er meget social og elsker at være sammen med mennesker, samtidig kan den godt lide at kunne løbe frit rundt på gåture. Den egner sig godt til fri leg, da jagtinstinktet ikke er så markant ved racen. Det er en munter hund der elsker at blive underholdt med opgaver og samtidig er den meget lydhør overfor sin ejer, så den er nem at opdrage. Da en Australian Silky Terrier er en kvik hund med masser energi, anbefales det at træningen baseres på korte varierende opgaver, der gives i et hurtigt tempo. 


Helbred og sundhed

Generelt er Terrier robuste racer og denne lille variant er ikke en undtagelse. Den er meget modstandsdygtigt og bliver sjældent syg. Når du anskaffer dig denne race, kan du forvente at have den i 12 til 14 år, da det er dens gennemsnitlige levealder. Der kan dog være forskel på kuld eller være udefrakommende faktorer der spiller ind. De udfordringer der kan ses hos denne race er ofte sygdomme der påvirker pels (hårtab) og led. På grund af hundens størrelse forekommer overvægt også, hvis den forkæles for meget med mad. Det kan også øge risikoen for sukkersyge hos hunden. Dog kan begge disse udfordringer undgås, hvis du som ejer sørger for korrekt kost og motion tilpasset hunden.

 

Som en del af hundens pleje og opretholdelse af dens sundhed, er pelspleje yderst vigtigt. Racen fælder nemlig ikke og de “gamle hår” kan skabe irritation af huden. Derudover er tandpleje også en vigtig del af hundens generelle sundhedspleje. Små racer som Australian Silky Terrier har nemlig større tilbøjelighed til at få dårlige tænder. Det kan dog nemt undgås med jævnlig tandbørstning og kontrol ved dyrelægen. Også her spiller kosten ind og en sund og tilpasset kost, giver også stærke tænder.

3 Fun fact om Australian Silky Terrier

1. Den højeste fart, der nogensinde er målt på en Australian Silky Terrier er 28 km/t. Den aktive lille race må siges at være en hurtigløber.

 

2. Racens originale navn var Sidney Silky Terrier, men det blev i 1955 officielt ændret til Australian Silky Terrier

 

3. På grund af deres opmærksomme sind og lille størrelse, har de fået kælenavnet “lille napoleon” med reference til den kendte franske militær leder.

Størrelse:
23-26 cm høj

Australian Silky Terrier til salg

4040 Jyllinge
Australsk Silky Terrier hvalp
Populær annonce
Australsk Silky Terrier hvalp
Køn
Race
Australian Silky Terrier
Alder
Alder
5 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
26.03.2024
Pris: 12.500 kr.