FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Australian silky terrier til salg

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her hos os har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Australian silky terrier.

Læs mere i vores leksikon om racen Australian Silky Terrier.

Køb australian silky terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

 


Læs mere om hunderacen

En australian silky terrier har en blød silke pels. Racen har næsten altid udelukkende har været selskabshund, og det er den yderst velegnet som grundet dens temperament og størrelse. Racen livlig, legesyg og udspekuleret - det er de tre ord, som beskriver racen allerbedst. I familien er den hengiven, loyal og tålmodig med børn, og derfor er den også velegnet som familiehund. Over for fremmede kan racen være forbeholden, og den skal altid lige se folk lidt an. Racen er vagtsom og advarer med gøen mod alt, den finder usædvanligt, men den er ikke super velegnet som et vagthund til at skræmme folk væk grundet dens lille størrelse. Australian silky terrieren er en altid glad og ukompliceret følgesvend, som altid er oplagt til en rask spadseretur med mulighed for at løbe frit, som den i den grad elsker. Racen er lige så glad for motion som for menneskeligt selskab, og det er netop det som gør racen så ukompliceret.

 

Allerede i sidste halvdel af 1800-tallet havde man en blødhåret variant af den australske terrier, som formentlig er resultatet af en krydsning med en yorkshire terrier. Det siges, at en sådan terrier kom til England fra Tasmanien i 1830'erne og blev parret med en dandie dinmont terrier. En mand ved navn Macarthur Little købte hvalpene og påbegyndte et opdræt baseret på dem. Han emigrerede senere til Australien og fortsatte arbejdet i Sydney. Racen blev internationalt anerkendt i 1959, og fik sit selvstændige navn. En australian silky terrier bliver omkring 26 cm og kan veje op til 5 kg.


Racens aktivitetsniveau

Interessen for rotter og mus har racen fået ind med terrier-blodet, men jagtinstinktet er ellers behersket, og racen er da heller ikke oprindelig skabt til jagt, selvom den har en udpræget interesse for rotter og mus, som ligger dybt i dens natur. Racen er glad for opgaver, der stimulerer den mentalt, og normalt lydhør for anvisninger, og derfor kan man også gå ture med hunden uden snor uden de vilde problemer.Pleje og pasning

Pelsen på hunden er 13-15 cm. Pelsen er ydermere lang, fin og glansfuld med en struktur som silke, og pelsen er derfor rigtig blød. Den er ikke så rigelig og arbejdskrævende som yorkshire terrierens, men kan klare sig med et kvarters grundig gennem børstning et par gange om ugen, og mere skal der altså ikke til. Racen skal ikke klippes og fælder kun ubetydeligt, og derfor kræver racen heller ikke den helt store pleje.

 


Håndtering af racen

Racen er meget lærevillig, opfatter hurtigt instrukser og er bestemt ikke nogen skødehund, selvom den nu godt kan lide menneskelig kontakt, og er et meget socialt væsen. Hvis man giver hunden en fornuftig opdragelse, der bygger på konsekvens og venlighed, så får man altså en hund i verdensklasse, som hele familien vil elske. Træn gerne hunden i et godt og stabilt tempo, og i korte og varierede sekvenser, så hunden ikke mister interessen, og bliver ukoncentreret. På dyreportal.dk kan du købe australian silky terrier og forøge din familie med en skøn hund.