FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Bedlington Terrier

Denne race stammer fra England, nærmere området Northumberland. Man mener at racen er en krydsning mellem flere arter i området, herunder terrier, odderhund og whippet. I sin tid blev hunden brugt meget af sigøjnerne i området, som både brugte hunden som vagthund og når de gik på jagt. Først i slutningen af 1800 tallet blev racen vist frem på udstillinger og her fik den ofte en meget karakteristisk frisure.

Læs mere
Bedlington Terrier

Karaktertræk for en Bedlington Terrier

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Denne mellemstore Terrier er meget venlig og rolig i de rette omgivelser. Dog skal man ikke lade sig narre, for når der opstår uvante situationer bliver den vagtsom og agere meget modigt. En Bedlington Terrier knytter sig meget tæt til sin familie, men når det kommer til fremmede kan den virke reserveret i starten. I forhold til andre hunde, kan du opleve en dominerende adfærd fra din Bedlingtin, denne adfærd skal helst nedtones med træning, den også kan have en tendens til, at ville dominere familien. Du vil ofte opleve at din hund gerne hviler sig i lidt højere lag, eksempelvis på en sofa. Det er dens hyrdeinstinkt der spiller ind og den ønsker at bevarer overblikket og familien og det rum den befinder sig i.

 

Den meget intelligente Bedlington vil hurtigt kede sig ved træning, hvis der er for mange gentagelser eller en hård tone. Vær derfor opmærksom på at variere din træning, så hunden udfordres, samtidig med, at du har en venlig tone og viser hunden tillid. Denne tillidsfulde og godmodige race, er en god familiehund og vil fint kunne tilpasse sig et liv i lejlighed, på trods af dens energiniveau. Det eneste det kræver er, at du giver den de gåture og det motion den har behov for, så den ikke er understimuleret.

 

Udseende

Bedlington Terrier har et lidt specielt udseende som næsten er helt lamme agtigt. Bedlingtons har et bredt hoved med en topknude af hår, og deres pels ligner derfor et lams pels med en blød, bølget og krøllet pels. Pelsen er tæt og lidt grov, på trods af det bløde udseende. Denne hund er en lidt større terrier race, med dens 41 cm i skulderhøjde. Hunden kan komme til at veje op til 10 kg, og både hanner og hunner har nogenlunde samme størrelse. De fleste hunde af denne race er lyse i tonerne blå, ler farvet eller sandfarvet.

 

Historie

Bedlington Terrier blev først opdaget i 1800-tallet. Racen blev fundet i Bedlington i England af en lokal kulminearbejder. Han havde bemærket, at hans egen hund, en rotte terrier, hele tiden forsvandt ned i et lille hul i nærheden af hans hus. De fandt senere en forladt hvalp af ukendt race, men den blev senere avlet videre og er nu kendt som Bedlington Terrier. Som tidligere nævnt, blev racen meget brugt af sigøjnere i de nærliggende skove. Den robuste hund blev udover jagt også brugt til hundekampe, da den er meget modig og stærk i både krop og psyke.

 

Pleje og pasning

Dens krøllede tætte pels kræver en del pleje. Daglig gennem børstning og jævnlige bade er vigtigt for at pelsen og huden ikke tager skade. Samtidig skal pelsen klippes 4-5 gange om året. Hvis ikke du selv kan gøre det, kan det blive en dyr hund at have i pelspleje, men har du modet på det, kan du selv arbejde med hunden. Den krøllede pels gør at hunden ikke fælder, hvilket gør den meget allergivenlig. Udover den hyppige pelspleje, er det vigtigt at holde tænder og ører rene, for at undgå infektioner. Samtidig skal neglene klippes regelmæssigt, dette gøres ofte ved hundefrisøren, når hunden alligevel er under behandling.

 

Dens aktivitetsniveau er forholdsvist højt og den elsker motion og nærvær med mennesker. Den kan opleves som lidt påtrængende overfor nærmeste familie, da den har et stort opmærksomhedsbehov. Udover det har den dog let ved at tilpasse sig den familie den er i. Dens markante jagtinstinkt kan være en udfordring på gåture, da den automatisk vil jage alt der bevæger sig. Når først den er på jagt, er den ikke nem at kalde til sig.

 

Helbred og sundhed

Generelt er denne race en sund og rask hund og faktisk en af de sundeste racer. Men der er dog set generiske problemer som leversygdom og øreproblemer. Det er dog muligt at få screenet sin hvalp for dette. Får du en sund og rask hvalp er det nok med regelmæssige dyrlægebesøg og vacciner.

 

Racen kræver moderat motion og da det er en kødæder, skal kosten hovedsageligt bestå af protein og omega 3 og 6. Frugt og grønt må max udgøre 15% af hundens kost. Det anbefales at hunden fodres 2 gange dagligt. På grund af pelsens struktur og behov for pleje, kan hundens hud blive sart. Derfor anbefales det, at man plejer huden med fugtighedscreme, der hvor der opstår hudproblemer. Så hvis du er en familie der elsker gåture og træning af din hund, kan denne race være lige noget for dig.

 

Størrelse:
38-43 cm høj