FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Engelsk Bulldog

Den engelske bulldog er en af de mest populære hunderacer i verden. Disse kraftige, muskuløse hunde er kendt for deres venlige og føjelige temperament samt deres karakteristiske rynker. Selv om de er vidunderlige familiedyr, kræver engelske bulldogs en masse særlig pleje og opmærksomhed.

Læs mere
Engelsk Bulldog

Karaktertræk for en Engelsk Bulldog

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Denne søde og hengivne hunderace, besidder nogle egenskaber som de fleste familier vil elske. Den er specifikt avlet som familiehund og deraf kommer dens venlige sind. En Engelsk Bulldog er som udgangspunktet en meget munter og glad hund, der elsker at være omkring de mennesker den elsker allermest. Det er dog vigtigt at lære den at omgås børn, da det er en muskuløs hund, med mange kræfter. Da den oprindeligt er avlet til kamp, kan den opfører sig aggressivt, hvis den føler sig truet, det er derfor vigtigt med tidlig træning af både hvalp og børn i, hvordan de skal omgås hinanden. Da Racen er meget hengiven over for familiens mindste medlemmer, kan man opleve at den får en trang til at beskytte dem hvis der eksempelvis kommer gæster eller når familien er ude at gå tur. De indikere dog blot at den er loyal og trofast mod sine nærmeste.


Udseende

En Engelsk Bulldog er, som navnet antyder, en muskuløs og stærk hund. Den kan blive op til 40 cm høj og veje op til 25 kg. Tæven er ofte lidt mindre end han hunden. Kroppen er meget kompakt og hoved og brystkasse er stort i forhold til bagkroppen. Hundens pels er meget kort og tæt og ses i flere farver og nuancer fra brun til lys. En sort Bulldog er dog ikke ønsket, selvom det forekommer.


Historie

Oprindeligt var Bulldogs avlet til at være aggressive kamphunde, der blandt andet blev brugt som underholdning i det gamle rom. Racen er en af de ældste racer, der går flere hundrede år tilbage. Oprindeligt er racen fra England og blev første gang nævnt i det 1300, men blev senere spredt i hele verden og er i dag en af de mest almindelige racer. Den Engelske Bulldog blev også i England brugt til kampe mellem hunde, hvor der blev satset store summer. Det blev dog ulovligt i 1864 og efter det uddøde racen næsten.

 

Den blev dog reddet af en gruppe mennesker, der kunne se andre gode egenskaber ved hunden og det skabte den Engelske Bulldog vi kender i dag. Da avlen i nyere tid har taget overhånd, har man vedtaget love omkring avl af netop denne race.


Pleje og pasning

En Engelsk Bulldog er en af de racer der kræver mindst motion. Faktisk kan den slet ikke tåle for meget motion, så et par små gåture om dagen er nok. I forbindelse med leg er det vigtigt at hunden får mange pauser, så den har mulighed for at trække vejret. Det er nemlig et område den er meget besværet på. I sommermånederne er det vigtigt at være opmærksom på hundens temperatur. En Engelsk Bulldog har svært ved at komme af med varmen og det er derfor vigtigt at den har adgang til skygge og vand. Når der er for varmt udenfor skal man helst undgå for lange gåture. Pelsen er let at holde, da den kun kræver børstning. Dette kan gøres med en børste handske, hvilket din hund sikkert vil elske. På grund af racens meget hud, er det vigtigt at være opmærksom på, at den er ren. Især øjne og ører kræver daglig rengøring, for at undgå infektioner.

 

En Bulldog egner sig godt til alle typer hjem, både familier og singler. Samtidig kommer de godt ud af det med artsfæller og vil oftest føle sig tilpas med en anden hund i huset. Det kan dog være lidt en anden snak med katte, dem er de ikke af natur vilde med og det kan skabe konflikter. Hvis en Engelsk bulldog føler sig elsket og set, vil du have en trofast og glad hund boende. Den meget dovne race kan være svær at motivere, men hvis du viser at du ønsker at være sammen med den, vil det være nemmere at få den med ud på ture eller med til leg i haven eller i en park.


Helbred og sundhed

En Bulldog er en af de racer der har flest sundhedsproblemer. Det kommer efter den massive avl der har været på grund af populariteten. Nogle af de mest kendte problemer er åndedræts besvære, men også sterilitet er ofte set. Nogle af de problemer denne race kan have er generiske og det er derfor vigtigt at vide hvor hunden kommer fra og om der skulle være helbredsmæssige problemer i familien. Derudover er det også vigtigt at sørge for god kost og passende mængder motion. En bulldog er ikke en atletisk hund og kan ikke holde til for meget aktivitet. Det medvirker også en tendens til overvægt, så det er vigtigt at fodret er tilpasset racen.

 

Størrelse:
31-40