FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Fransk Bulldog

Fransk bulldog er en skøn lille glad hund, der er god som selskabshund og familiehund. Den er venlig, meget hengiven til sin familie og charmerende snu. Den har en flad snude, opretstående ører og en muskuløs, robust lille krop. Hvis man som ejer sørger for at socialisere den tidligt, så kan den sagtens blive meget omgængelig omkring fremmede og andre hunde, men den har stadig gener fra mere aggressive forfædre, så det er altså noget der skal trænes. Den har en selvbevidsthed der gør, at den kan blive meget flov og ked af det hvis den fx bliver skældt ud, eller bliver irettesat i en skarp tone. Derfor så er det også en hunderace der kræver tålmodighed og kærlighed for at blive dygtig og omgængelig. Fransk bulldog kræver ikke lange gåture, men elsker at lege og at blive aktiveret på sjove måder. På grund af dens kompakte størrelse og dens lave motionsbehov kan den sagtens fungere i en lejlighed i byen. Fransk Bulldog bliver som regel et sted mellem 9 og 14 år

Læs mere
Fransk Bulldog

Karaktertræk for en Fransk Bulldog

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Fransk bulldog er en snu, kærlig og charmerende lille selskabshund, der kræver en tålmodig og kærlig ejer. Den bliver let distraheret, den er stædig og vil gerne teste dig og dine regler, og så bliver den rigtigt flov eller ked af det, hvis den får skæld ud. Der er altså meget personlighed i det lille muskelbundt, hvilket kan være en rigtig sjov udfordring, hvis man har tid og overskud til det. Den knytter meget stærke bånd til sin familie og vil ikke være glad for at være alene hjemme mange timer om dagen. Den franske bulldog har den lille krølle, at den på grund af dens flade snude og korte gane, snorker og grynter en hel del, hvilket er noget man som ejer skal være forberedt på. Den gør til gengæld sjældent. Det er en god idé at socialisere den så tidligt som muligt, så den bliver vant til at møde andre hunde, fremmede og børn. Hvis den ikke bliver ordenligt socialiseret kan den godt være meget skeptisk overfor disse.

 

Udseende

En fransk bulldog er en lille hund, der når en skulderhøjde på 25-30 cm og som voksen vejer 8-14 kilo. Den er bred i kroppen og ret muskuløs for sin lille størrelse. Den har et stort hoved med lavt placerede øjne og flad snude, og så er den født med en meget kort hale. Den kan fås i tre godkendte farver: fawn, brindlet og broget, nogle gange med hvide aftegninger. Dens pels er kort og tæt. De kan godt have en tendens til at blive overvægtige, hvilket aldrig er sundt for hunde, men det er især er et problem for den franske bulldog, fordi den i forvejen har vejrtrækningsproblemer. Det betyder, at man bør være særligt opmærksom på denne races vægt.

 

Historie

Man mener, at den franske bulldog på trods af navnet faktisk stammer fra England, og måske nedstammer fra den engelske bulldog. Den franske bulldogs størrelse gør den til en god skødehund/selskabshund og man tænker derfor, at de helt fra starten er blevet avlet til at være små, nemme selskabshunde. De er nok kommet til Frankrig under industrialiseringen i England, da mange fra kniplingsindustrien mistede deres arbejde, og tog til Frankrig hvor der stadig var brug for det manuelle arbejde. Disse arbejdere havde de små bulldogs med, og de blev derved en populær race i Frankrig. Man mener, at den nok er blevet krydset med små terriere og mopsen for at blive til den hunderace vi kender i dag. De opretstående ører er noget der blev fremavlet på det, vi i dag kalder den franske grundstamme. Den franske bulldog var i mange år en hund, der hovedsageligt blev holdt af arbejdere, men efterhånden som man avlede på den, blev den mere og mere populær blandt det bedre borgerskab – måske på grund af dens fremragende egenskaber som en nem og god selskabshund. I 1898 blev den franske bulldog godkendt som selvstændig race af den franske kennelklub. I 1905 eller 1906 kom den første til Danmark og i 1908 blev Den Danske Bulldog Klub for Engelsk og Fransk Bulldog grundlagt. I dag er den en meget populær hunderace blandt danskerne.

 

Pleje og pasning

Fransk bulldog har kort pels, der ikke kræver meget pleje. Den fælder, og man kan med fordel børste den et par gange om ugen for at fjerne løse hår, eller hvis den er blevet beskidt, men generelt kræver pelsen nærmest ingen pleje. Den kan have en del folder og rynker, og disse bør holdes rene og tørre for at forhindre irritation og betændelse i huden. Hertil er det vigtigt at tjekke og rengøre ørerne med jævne mellemrum. Den franske bulldog er ikke god til lange gåture, da dens generelle åndedrætsbesvær gør den hurtigt stakåndet og udmattet. Den er heller ikke god til hverken meget varme eller meget kulde, og derfor kan man sige, at den faktisk ikke rigtig er en udendørshund. Man bør gå en lille tur med den hver dag, men resten af motionen og aktiveringen kan med fordel ske med leg indenfor. Den har nemlig stadig brug for at brænde energi af, både fordi den er meget legesyg af natur, og fordi den har tendens til at blive overvægtig. Generelt er der en del ting man skal holde øje med hos en fransk bulldog, og det er vigtigt at forberede sig grundigt på hvordan de plejes og passes inden køb, så man ved præcist hvad det er for en opgave man går ind til.

 

Helbred og sundhed

Her kommer vi til den skønne lille hunds største brist. Der findes en række helbredsproblemer, som den franske bulldog er disponeret for, og man skal som ejer af denne race forberede sig på, at der er stor sandsynlighed for at skulle mere til dyrlægen end med andre racer. Franske bulldogs har på grund af den korte snude alle en grad af vejrtrækningsproblemer. Der er forskel på hvor meget de enkelte dyr vil lide under det, men helbredsproblemet i sig selv er uundgåeligt i denne race. I nogle tilfælde vil det gå ud over hundens iltoptag og en operation kan være nødvendig. En anden lidelse der ofte ses i denne race er Cherry Eye, som er en arvelig lidelse, der indebærer at slimhinden og tårekirtlen i øjet hæver op og skubber til tårekirtlen. Dette udvikler sig til en stor og rød hævelse i hundens øje. Denne tilstand behandles med et kirurgisk indgreb under fuld bedøvelse. I det hele taget kan de have sarte øjne, som er disponeret for flere problemer. Derfor bør man være opmærksom omkring dette område. De har desuden tendens til både sart mave og overvægt, begge tendenser kan skabe alvorlige helbredproblemer, og derfor er det vigtigt som ejer af en fransk bulldog, at være meget opmærksom omkring fodring. De kan også være disponerede for ryg- og ledproblemer.

 

Vidste du, at…

·      Den franske bulldog kan snakke? Du vil som ejer af denne race opdage, at den er meget snakkesalig og at den kommunikerer med dig ved at sige lyde, som om den prøver at tale.

 

·      De ikke er gode svømmere? Nogle franske bulldogs kan godt tage en svømmetur iført redningsvest, men på grund af deres tunge krop og vejrtrækningsproblemer så er de ikke naturlige vandhunde.

 

·      De kendte er vilde med franske bulldogs? Leonardo DiCaprio, Hugh Jackman og Lady Gaga er alle store fans af den skønne race.

Fransk Bulldog til salg

9000 Aalborg
Skønne fransk bulldog
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
4 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
15.05.2024
Pris: 9.000 kr.
6630 Rødding
ALBERT SØGER NYT HJEM!
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
3 år
Salgsklar
Salgsklar d.
06.06.2024
Pris: kr.
7900 Nykøbing M
Fransk bulldog blanding (Arthur)
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
42 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
25.05.2024
Pris: 11.000 kr.
7900 Nykøbing M
Fransk bulldog blanding (Harry)
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
42 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
25.05.2024
Pris: 11.000 kr.
6990 Ulfborg
søde fransk buldog hvalpe🥰🐶
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
-
Salgsklar
Salgsklar d.
01.06.2024
Pris: 10.000 kr.
7000 Fredericia
Fransk buldog søger nyt hjem
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
7 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
01.02.2023
Pris: 7.500 kr.
7430 Ikast
Fransk bulldog hvalpe
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
21 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
17.07.2024
Pris: 13.000 kr.
7900 Nykøbing M
Fransk bulldog bl.
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
42 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
25.05.2024
Pris: 11.000 kr.
6990 Ulfborg
små hvalpe søger en kærlig familie 🫶
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
3 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
Nu
Pris: 10.000 kr.
7900 Nykøbing M
Fransk bulldog blanding (Smilla)
Køn
Race
Fransk Bulldog
Alder
Alder
42 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
25.05.2024
Pris: 11.000 kr.