FB
Hunde som bortgives

Hunde uden hjem

På dyreportal.dk kan man udover købe, sælge hunde også finde hunde & hvalpe som bortgives eller adopteres. I Danmark findes der masser af hunde som nyt hjem og vi kan mærke en markant stigning fra 2020 til 2021. På vores portal kan du søge netop den race frem du søger udover hunde til salg, har vi også katte, heste, gnavere og meget mere, vi har til en hver smag. Inden du beslutter dig for at skulle være dyreejer har vi lavet en lille liste med nogle ting som du skal opfylde før du forøger din familie med en firbenet ven.

1. En hund lever i gennemsnit mellem 8-15 år, derfor er det vigtigt at finde den race som matcher dig og din families behov.

2. Vurder om du har tid og overskud til at have en hund. Det er utrolig tidskrævende at være hundeejer. Udover man skal gå turende udenfor og i hundeskoven. Skal man også tænke over at man ikke bare lige kan tage på spontan ferie fordi man skal have fundet sig en hundepasser.

3. Omkostninger, det her punkt er et af de vigtigste punkter på hele listen. Inden du erhverver dig dit nye familiemedlem er det vigtigt du får lagt et realistisk budget.
- Første år er altid lidt dyrere fordi man skal ud at købe hundekurv, hundeskål, legetøj og meget mere.
- I gennemsnit koster en hund i dens levetid 90.000 til 100.000 kr.
- En forventelig måned omkostning for en hund er omkring 750,00 – 900,00 kr.
- Hvilket omkostninger er der? Hundeforsikring (ansvarsforsikringen) er lovpligtig, fordrer, dyrelæge og legetøj. Ekstra udgifter kan være træning, hundepassning.

Hvad skal man være opmærksom på når man køber hund

Først og fremmeste skal du finde ud af hvilken racehunde du leder efter. Der findes over 400 forskellige racer. Nogle af de mest populære familiehunde er. Labrador retriever, Bichon Havanais og Golden retriever. Vi har lavet et dyreleksikon hvor du kan læse om alle racer se mere her: Hundeleksikon.

1. størrelsen på hunden, hvor stor må den være, alle hundehvalpe er søde men man skal huske på nogle bliver større end andre. Derfor kan det være en god ide at læse i vores leksikon og se størrelsesguiden.

2. Hvilken type søger du? Søger du en hygge eller aktiv hund. Der er stor forskel på hvilket arkitekt behov de forskellige hunderacer har, derfor er det vigtigt at man gør op med sig selv hvad man søger.

3. Har du allergi? Der findes masser af racer som er allergivenlige, her kan du se 4 af de meste poplære: Puddel, papillon, shih tzu, coton de tulear. Hvis man vælger en bomuldshund, er der også mindre pelspelje.


Hund

Man kan finde masser af indhold på vores hjemmeside omkring alle racer. Inde på vores landingssider har vi også lavet en komplet racebeskrivelse. Læs beskrivelserbe her

Udgivet: 11.09.2023