FB
Kæledyrsguiden

Kæledyrsguiden - Køb og salg af kæledyr

Hvilket kæledyr skal jeg have? Det kan være svært at finde ud af hvilket kæledyr, som passer til dig og din familie. Her er derfor en guide i de forskellige kæledyr, hvad de kan tilbyde dig og hvad de kræver for dig.


Hund guide

Hunden er et fantastisk familiedyr og bedste ven. Det kræver dog tid og arbejde for at passe sin hund. Du skal være parat til at sige nej til byture og fyraftensøl, da din hund har brug for dig. Du skal være klar til at bruge penge på din hund på dyrlægeregninger, hundeprodukter og hundemad. Hunden kan godt være alene hjemme i otte timer, den har dog brug for at blive stimuleret og derfor skal man ikke lade den være alene meget mere end det. Sørg for at fylde mad- og vandskålen op, så den altid kan få mad og drikke. Din hund skal ud, gå ture og af med affald. Derfor har den brug for dig til at gøre disse ting sammen med. Du skal være klar på at stå op kl. 6 og gå en tur, da den har brug for dette inden arbejdet kalder. Du kan læse mere om hunderacer og hvad de forskellige racer har brug for her.


Katte guide

Katten er et godt kæledyr til den enlige, parret eller børnefamilien. En kat kræver ikke nær så meget pasning, som f.eks. en hund. De er meget selvstændige, men kan også være kærlige og kælne. Hvis du køber din kat, fra killing af, skal du være opmærksom på at man ikke må sælge eller købe en killing på under 12 uger. Dette er et lovkrav og det er derfor ulovligt, hvis man gør dette. Som killing har den brug for plads til at tilpasse sig sit nye hjem, den rigtige foder og godt med vand. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på at der altid er mad og drikke, gerne nok, da den selv dosere sine måltider. Når katten er voksen, vil du igen sikre dig at den altid kan få mad og drikke, adgang til kattebakken samt altid har mulighed for at komme ind i huset, såfremt det ikke er en indekat. Vær altid opmærksom på at besøge dyrlæge efter købet af din kat eller killing. Vil du vide mere om katte og de forskellige racer kan du se mere her.Kanin guide
Kaniner er nogle skønne kæledyr at have i hjemmet eller haven. Kaniner har brug for opmærksomhed og gode vilkår, da det er et meget socialt dyr. Rent økonomisk kræver det at få sig en kanin, ligesom alle andre kæledyr. Du har brug for et bur, mad og halm, legetøj, redskaber til pels og besøg hos dyrlægen. De har brug for plads, frisk luft og naturligt lys. Forbered gerne hvor du ønsker at have din kanin, inden den kommer med hjem. Du skal afsætte tid til din kanin, til leg og kæleri. Rejser du meget, vil kaninen ikke være det oplagte kæledyr, da den hurtigt bliver stresset over nye steder og fremmede mennesker. Kaniner kan blive over 10 år gamle og derfor skal du overveje om du kan tage vare på kaninen i alle disse år. Køb en kanin her.


Hamster guide

Et hamster er slet ikke til at stå for, de små væsner ser så søde ud, men man skal alligevel være opmærksom på dets adfærd, inden man anskaffer sig et. Hamstere er mest aktive om natten og kan derfor finde på at bide, hvis de bliver vækket før tid. Der er derfor meget delte meninger med om, et hamster er et børnevenlig kæledyr eller ej. Der er forskellige arter af hamstere, hvilket man også skal være opmærksom på, da de har vidt forskellig adfærd fra hinanden. En guldhamster foretrækker at leve alene, hvor et dværghamster er social og lever gerne med selskab. I forhold til bur, skal et hamster have plads, selvom det ikke er så stort. En grundregel for størrelsen på et tremmebur i metal, skal være 75x35x35 cm. Find dig et hamster her.

 

Akvariefiske guide

Jo mere plads, jo bedre. Jo større akvariet er, jo mindre arbejde kræver det med pasningen af dine fisk. Størrelsen af akvariet afhænger dog i stor grad af, hvilke fisk du har i det. Fisk trives bedst i firkantede akvarier. Hertil har man brug for et armatur med lysstofrør, pumpe og filter, fangstnet, termometer, et bord til akvariet, så ruderne ikke sprænger), dekorationer, planter og bundlag. Alsidighed i kosten er vigtig, da dette er bedst for fiskene. Tørfoderflager indeholder stort set alt hvad en fisk har brug for. Et godt begynder akvarium er på ca. 128 liter og måler 80x40x40 cm. Køb fisk.

 

Fugle guide

En fugl er et ret krævende kæledyr, som knytter sig meget til sin ejer. Fugle er måske ikke det mest oplagte valg, til en familie med små børn, da de larmer en del. Man skal bruge meget tid sammen med dem, da de er højst intelligente dyr, der let kan komme til at kede sig. Fugle trives bedst, hvis de er sammen med andre fugle. Du skal have pladsen og muligheden for at lukke fuglene ud af deres bur, så de kan få lov at flyve, da dette er noget de har brug for hver dag. Køb fugl.


Kæledyrsguiden

Udgivet: 18.01.2022