FB
Top banner

Katteracer

Hvilken race leder du efter?

Katterace

Det kan være svært at vide, præcis hvilken katterace man skal vælge. Der findes nemlig rigtig mange forskellige. Faktisk eksisterer der intet mindre end 44 katteracer. Her på portalen har vi for overblikkets skyld oprettet et katteleksikon – en komplet liste med beskrivelser af alle katteracerne, som skal gøre det lettere for dig som køber at finde en kat, der opfylder dine behov.

 

Hvilken katterace leder du efter?

Katte og killinger er nogle helt igennem fantastiske dyr, som giver dig masser af kærlighed. Et stort fælles karaktertræk gældende for alle katteracer er, at de er yderst intelligente væsner. Men derudover er katte meget forskellige, og det afhænger især af race.

 

På Dyreportal.dk har vi lavet et kattelesikon, hvor du kan læse om alle katteracer. Her finder du information om masser af forskellige racer med og uden pels og store som små katte. Under de enkelte katteracer vil du kunne finde viden om katteracens oprindelse og information om temperament, personlighed, sundhed og pleje. Vi har gjort alt for at beskrive kattene så simpelt som muligt, så du hurtigt kan få et godt overblik over det forskellige racer.

 

 

De 10 mest populære katteracer

Flere katteforbund mener at kunne fastslå, at der findes omkring 71 katteracer på verdensplan. Dog er der ikke fuldkommen enighed om dette, da optællingen afhænger af, hvilke kriterier der opstilles for, hvad der definerer en race. Herunder har vi samlet de 10 mest populære katteracer:

 

 

1. Maine coon – en dejlig, stor huskat med et kærligt sind

 

2. Norsk skovkat – en skøn katterace med en stor og blød pels

 

3. British shorthair – en  sød og dejlig kat med et bamseagtigt udseende

 

4. Ragdoll – en rolig katterace med et fredeligt temperament

 

5. Perser – en skøn kat, som tidligere har været den mest populære katterace i Danmark

 

6. Burmeser – en silkeblød og livlig race, der har masser af kærlighed at give

 

7. Siameser – en slank og nysgerrig kat med et stort hjerte, som egner sig bedst med en partner 

 

8. Hellig birma – en kat med safirblå øjne og en blød pels

 

9. Russian blue – en sund og dejlig kat med en slank, men muskuløs krop

 

10. Sphynx – en unik hårløs katterace med en helt særlig rynket hud

 

 

Hvilken katterace egner sig bedst som familiekat?

Der er mange bud på en god familiekat. Står det til os, vil vi med vores viden om katte her på Dyreportal.dk klart vælge en norsk skovkat – dette først og fremmest grundet dens rolige væsen, men også det faktum, at den trives godt blandt mennesker og både kan være inde som ude. En norsk skovkat er en social race og har et moderat aktivitetsniveau.

 

 

Hvor mange killinger får en kat?

Det er meget forskelligt fra kat til kat, hvor stort et kuld den får. Man siger, at en kat gennemsnitligt får fire killinger pr. kuld – dette afhænger dog blandt andet af katterace og af den enkelte kats sundhedstilstand.

 

 

Hvilken katterace er allergivenlig?

Det bedste bud på en allergivenlig kat er en devon rex, som er en katterace næsten uden pels, hvilket naturligvis betyder, at den ikke fælder. Der findes også katten med navnet cornish rex – denne race har dog mere pels, men regnes stadig som forholdsvis allergivenlig.

 

 

Hvilken kat minder mest om en hund?

Den katterace, som minder mest om en hund, er klart en tyrkisk angora. Denne katterace er kendetegnet ved at være legesyg, social og loyal – lidt ligesom en hund.


Priser på forskellige katteracer

Priserne på de forskellige katteracer varierer. For at give en idé herom har vi samlet en oversigt over forventelige priser på forskellige racer:

 

• En hårløs kat: Prisen kan variere en del herpå, men du skal regne med et sted mellem 3.000 til 9.000 kr.

 

• En perserkat: Her skal du forvente en pris på et sted mellem 1.000 og 3.000 kr.

 

• En hellig birma: Katteracen koster fra 5.500 kr. og opefter.

 

Med i prisen på en kat får du ofte første vaccination, stamtavle og undersøgelse ved dyrlægen.

 

 

Find racekatte til salg

På Dyreportal.dk kan du finde din nye kat. Og leder du efter en racekat, så er du landet det rigtige sted. Se vores store udvalg af racekatte til salg og bliv introduceret til dit nye familiemedlem.

 

Opret en gratis annonce på Dyreportal.dk

På Dyreportalen.dk kan du sætte dine kæledyr til salg – og det er ganske gratis. Det er en nem og effektiv måde til at finde en kvalificeret ny ejer til din kat eller dine killingekuld. Det er enkelt og nemt at oprette en annonce på portalen – du trykker blot på ‘opret annonce’ og vælger, om du er privat sælger eller opdrætter. Dernæst udfylder du punkterne og klikker afslutningsvis på ‘opret’. Herefter vil vi gennemgå din annonce for at sikre, at kvaliteten er i top. Når din annonce er godkendt, vil du modtage en mail om, at den ligger aktiv på siden.

 

Du vælger selv, om du vil tilføje dit telefonnummer eller mail til annoncen, eller om du ønsker at blive kontaktet over portalen gennem vores beskedsystem. Når du får en ny henvendelse, modtager du en mail, som gør dig opmærksom på, at du har en ulæst besked i din indbakke på Dyreportal.dk. Nemmere bliver det ikke.

 Start med at oprette din gratis katteannonce her.