Leder du efter en ny hund? Dyreportal.dk er det perfekte sted for dig. Find din nye bedste ven blandt vores mange Alaskan Husky'er til salg. Vi tilbyder både privatannoncer og opdrætter-annoncer, og her er plads til både livlige hvalpe og ældre hunde på udkig efter et kærligt hjem. Se alle salgsannoncer nedenfor og tag det første skridt mod at finde din nye følgesvend.
Læs mere i vores leksikon om racen Alaskan Husky.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En Alaskan Husky er en slædehund, som bruges i polarområderne, fx Sydpolen, Nordpolen, Arktis og Antarktisk. Det der kendetegner en slædehund, og dermed også en Alaskan Husky, er deres fantastiske evne til at trække.
Alaskan Husky stammer oprindeligt fra Alaska i Canada. Her blev hunden bl.a. brugt som jagthund og til at trække små vogne og slæder. Racen blev skabt ved at krydse Sibirian Husky med Grosser Munsterland. Formålet var at skabe en hund, som kunne trække længere og hurtigere end de øvrige slædehunde.
Der findes i alt fem forskellige slags slædehunde, eller husky'er som man kalder dem på engelsk. Dette værende;
1. Siberian Husky (som formentlig er den mest kendte)
2. Sakhalin Husky
3. MacKenzei River Husky
4. Labrador Husky
5. Alaskan Husky.
Sidstnævnte er ikke en hund, som er særligt udbredt herhjemme, og bruges sjældent udelukkende som familiehund eller selskabshund. Til gengæld er racen meget ofte brugt i hundeslædeløb, hvilket den også er avlet specifikt til.
En Alaskan Husky er en mellemstor til stor hund, som både kan fås med en kort pels og en lang pels. Fælles for begge varianter er, at de har en meget kraftig og tyk underuld, som gør, at de kan holde sig varme selv i ekstrem kulde. En Alaskan Husky er 50 til 65 cm høj og vejer mellem 25 og 45 kg. En Alaskan Husky ligner på mange måder ikke de øvrige slædehunde. Den har lange ben, en slank krop og et dybt bryst og spidse ører. Den har, i modsætning til fx Sibirian Husky, brune øjne og ikke blå.
En Alaskan Husky er, ligesom de øvrige slædehunderacer, ikke de mest domesticerede hunde, men er derimod meget lig deres oprindelse. De er avlet til langvarigt hårdt, fysisk arbejde og bliver således understimuleret, hvis de ikke får brugt deres energi. Hvis man har en Alaskan Husky, og ikke lige har en vogn den kan trække, må man derfor sørge for at beskæftige den på anden vis.
Ønsker man en hund, som man bare kan gå en enkelt eller to små ture med om dagen, og ellers bare lukke den ud i haven, er en Alaskan Husky ikke den rette hund. Det er desuden ikke en hund, man typisk kan slippe fri og lade løbe frit, da den har et stort jagtinstinkt og godt kan finde på at løbe væk, hvis den får øje på noget, som ser spændende ud.
Endelig er det en hund, som har en stor flokfølelse, da den oprindeligt er avlet til at skulle trække slæder sammen med mange andre hunde. Det betyder, at racen sjældent egner sig særligt godt til at være alene hjemme. Over for mennesker, som den kender, er den venlig og hengiven, men kan godt være lidt reserveret overfor fremmede. Ønsker du at lade hunden lege med andre hunde, er det vigtigt, at den er blevet socialiseret fra hvalp, da den ellers godt kan blive lidt strid over for andre hunde.
En Alaskan Husky kræver ikke særligt meget pelspleje. En børstning en eller to gange om ugen, for at fjerne døde hår, er som regel nok. Racen fælder kraftigt to gange om året, og her kan det være en fordel at børste den lidt oftere. Derudover skal neglene klippes efter behov, ligesom ørerne skal renses.
Generelt er en Alaskan Husky en sund og rask race. De mest hyppige helbredsproblemer er forskellige former for øjenproblemer. Derudover kan racen i sjældne tilfælde blive ramt af hypothyroidism, som er en stofskiftesygdom, hvor hunden har nedsat stofskifte, hvilket kan føre til en række forskellige komplikationer.