FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din amerikansk cocker spaniel her

På Dyreportal.dk tilbyder vi et bredt udvalg af Amerikanske Cocker Spaniels til salg, og vi er overbeviste om, at din kommende bedste ven venter lige her. Uanset om du søger en livlig hvalp eller en mere erfaren firebenede følgesvend. Se vores aktuelle salgsannoncer for Amerikansk Cocker Spaniel herunder og tag det første skridt mod at byde en ny, elsket medlem ind i din familie. Dyreportal.dk - hvor kærlighed til dyr møder enkelhed i købsprocessen.

Læs mere i vores leksikon om racen Amerikansk Cocker Spaniel.

Køb amerikansk cocker spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Amerikansk Cocker spaniel

En Amerikansk Cocker Spaniel er en hunderace som oprindeligt kommer fra USA og nedstammer fra den Engelske Cocker Spaniel. Indtil 1930 blev de to racer anset som samme race, men i 1946 blev den Amerikanske Cocker Spaniel anerkendt som en særskilt race og fik sin egen racestandard.

 


Oprindelse og historie

Den Amerikanske Cocker Spaniel nedstammer fra den Engelske Cocker Spaniel, som formentlig allerede kom til USA i 1620'erne fra europæiske indvandrer. Navnet "Cocker" kommer fra skovsneppen, som hedder woodcock på engelsk, som er en lille fugl, som netop disse hunde blev brugt til jagt af. I 1800-tallet ønskede de amerikanske jægere sig dog en mindre spaniel end den engelske spaniel til jagt af småfugle som bl.a. vagtler. Man fremavlede derfor den Amerikanske Cocker Spaniel ved at krydse den Engelske Cocker Spaniel med Toy Spaniels (også kendt som King Charles Spaniel).

 

I begyndelsen blev de to racer anset som værende den samme, men i 1930 blev de adskilt. I 1946 fik den amerikanske cockerspaniel sin egen racestandard og blev anerkendt som en selvstændig race. Mange kalder dog stadig begge racer for det samme, og omtaler dem blot som Cocker Spaniel – uanset om det er en engelsk eller en amerikansk. Den Amerikanske Cocker Spaniel kan bl.a. kendes på at den er en del mindre end den engelske.

 

Selvom den amerikanske Cocker Spaniel oprindeligt blev avlet med henblik på jagt, bruges den i dag oftere som familiehund end som jagthund, og er en af de mest populære hunderacer i både USA og Europa.

 

Udseende og kendetegn

En Amerikansk Cocker Spaniel er en mellemstørrelse hund, som er ca. 35 til 38 cm høj og vejer mellem 11 og 13 kg, alt efter om det er en hanhund eller en hunhund. Racens måske mest markante kendetegn er dens pels, som er lang med krøller på både benene, ørerne og brystet. Hunden er også kendt for sine forholdsvis store og flagrende ører.

 

Den Amerikanske Cocker Spaniel kommer i mange forskellige farver. Nogle er ensfarvet, fx sort, rød eller brun, mens andre har to eller tre forskellige farver.

 


Mentalitet og adfærd

På grund af racens fortid som jagthund, har den stadig noget af sin jagtlyst og jagtinstinkt tilbage i sig. Dog er hunden i nyere tid mest blevet anvendt som familie- og selskabshund, hvorfor den er meget kontaktsøgende, kærlig og hengiven over for mennesker, og knap så jagtivrig som dens forfædre formenligt var. Det er dog stadig en hund, som værdsætter at få lov at bevæge sig frit og få brugt sin energi. Den har et relativt stort behov for motion og nyder lange gåture – især hvis den kan få lov at løbe frit. Er hunden godt opdraget, behøver man ikke bekymre sig om, at den løber væk. En Amerikansk Cocker Spaniel fjerner sig sjældent særligt langt fra sin ejer.

 

Hunden kommer godt ud af det med alt og alle, lige fra andre mennesker til små børn og andre hunde. Det er derfor heller ikke en hund, som er særligt velegnet som vagt- eller beskyttelseshund. Hertil er den simpelthen for blid og kærlig og for glad for mennesker. Racens store glæde for mennesker gør den desuden forholdsvis nem at opdrage, hvis blot man er tålmodig og konsekvent. Det er derfor en hund, man sagtens kan anskaffe sig som førstegangshundeejer eller som børnefamilie.

 

Pelspleje

Den Amerikanske Cocker Spaniel har et stort og ret omfangsrigt behov for pelspleje. Pelsen er tæt på det meste af kroppen, og kræver derfor flittig børstning mindst et par gange om ugen. Derudover bør hunden også vaskes eller bades jævnligt. Endelig skal pelsen trimmes og klippes efter behov.

 

Sundhed og sygdom

Der var engang hvor den Amerikanske Cocker Spaniel blev avlet for meget, hvilket resulterede i hunde med en række helbredsproblemer. Man er dog ved at få bugt med dette problem.