FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Australian shepherd til salg

Går du med tanken om at anskaffe dig en hundehvalp? Her på siden har vi et bredt udvalg af alle hunderace som søger nyt hjem, på den måde sikre vi dig at du finder, det du leder efter hos os. Australian-shepherd fungerer godt som en familiehund men bliver også brugt som hyrdehund, hvor den er pligtopfyldende og klarer sine opgaver til perfektion.
Du kan læse meget mere om hunden i bunden af siden. Under her finder du alle salgsannoncer, både hunde som sælges eller bortgives.

Læs mere i vores leksikon om racen Australian Shepherd.

Køb australian shepherd

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Køb australian shepherd hos dyreportal.dk

En Australian shepherd, eller australsk hyrdehund som den også kaldes, er en hyrde- og gårdhund, som trods sit navn ikke stammer fra Australien, men som derimod er udviklet i USA. Australian shepherds kaldes også ofte for Aussies.

 

Oprindelse og historie

Racen blev oprindeligt udviklet til at hyrde kvæg i det vestlige USA for landmændene. Man skabte formentlig racen ved at krydse forskellige collie- og hyrdehunde, hvoraf nogle af disse blev importeret fra Australien – heraf navnet Australian Shepherd. Hensigten var at skabe en hund, som via sin alsidighed kunne bruges til forskellige formål, og som var både hårdtarbejdende og intelligent. Og det må man sige, man lykkedes med. Australian Shepherd er en yderst arbejdsom og intelligent hunderace, og anses for at være lige så begavet som en Border Collie, som af mange anses som den mest intelligente hunderace.

 

Efter 2. verdenskrig steg racens popularitet drastisk, og stadig den dag i dag er den en af de mest populære hyrdehunde. Racens anvendes også som almindelig familiehund. Man skal blot være opmærksom på, at den kræver en del aktivering og motion for ikke at komme til at kede sig.

 


Udseende og kendetegn

En Australian Shepherd er en mellemstor hund, som er mellem 51 og 58 cm høj for hannerne og mellem 46 og 53 cm høj for tæverne. De kan veje alt fra 16 til 32 kg. Hannerne vejer typisk mest.

 

Pelsen er mellemlang, glat eller let bølget og kan holde hunden varm i alt slags vejr. Underulden tilpasser sig automatisk klimaet, hvorfor hunden fælder ganske meget i perioder, fx når den går fra vinterpels til sommerpels. Den fås i en lang række forskellige farver og kombinationer. Grundfarven er dog som regel sort eller rødbrun.

 

Nogle Australian Shepherd fødes med stumphale, mens andre fødes med en normal hale. Et af racens mest berømte træk er, at den kan have to forskellige øjenfarver. Den kan fx have et øje som er blåt og et andet som er brunt. I nogle tilfælde ses det sågar, at ét af øjnene har to forskellige farver, hvor halvdelen af øjet har én farve, og den anden halvdel en anden.

 

Karakter og mentalitet

En Australian Shepherd er avlet som brugshund til forskellige formål, og er derfor en hund med et meget stort aktivitetsbehov og som kræver en del motion og stimulering. Racen har således både stærke hyrde- og vogteinstinkter som helst skal plejes hvis den skal trives. Det betyder dog ikke, at man nødvendigvis skal have får eller andet kvæg, for at have en Australian Shepherd, men man skal i så fald finde andre måde, at aktivere hunden på, da den ellers vil kede sig og mistrives.

 

Sørger man for at aktivere hunden tilstrækkeligt, kan den sagtens fungere som en glimrende familiehund. Den er således hengiven og kærlig over for sin familie, heriblandt børn, men kan dog godt være en smule reserveret overfor fremmede. Grundet racens høje intelligens, er det en hund, som er meget lærenem og nem at opdrage. Den kan derfor trænes til at udføre stort set alle tænkelige opgaver og den elsker at arbejde og træne dagen lang.

 

Pelspleje

Som nævnt tidligere er en Australian Shepherd en race som i perioder fælder ganske meget. Det er derfor noget, man skal være forberedt på, før man anskaffer sig en. I disse perioder kan det være en fordel at børste den flere gange ugentligt. Men bør dog altid børste hunden minimum én gang ugentligt for at undgå knuder og sammenfiltring af pelsen.

 

Sundhed og sygdom

En Australian Shepherd er overordnet set en sund og rask hunderace, som sjældent bliver mere syg end andre hunderacer.

Gennemsnitsalderen for racen er mellem 13 og 15 år.