FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Australian Shepherd

Læs om hunderacen Australian shepherd på Danmarks bedste dyreleksikon. Vi har lavet en korrekt beskrivelse af alle hunderacer. Få alle informationer ved at klikke herunder. Scroll længere ned på siden for at se ikoner med hundens karaktertræk og for at blive klogere på Australian shepherds sind, pleje og historie.

Læs mere
Australian Shepherd

Karaktertræk for en Australian Shepherd

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Denne meget aktive og intelligente race, egner sig godt til den aktive ejer. Den er oprindeligt avlet til at hyrde i Californien, men er også fortrinlig til hundesport som eksempelvis agility og frisbee. Derudover er det også en god hund til eftersøgning og redning, narkotika søgninger og som tjenestehund generelt. Det er en fantastisk hund til folk, der nyder naturen og kan lide at være aktive. "Aussies" har brug for masser af motion, både mentalt og fysisk. De anbefales ikke til byliv på grund af deres høje energiniveau. Denne race er fremragende med børn og er et godt familiedyr. De er også meget gode med andre dyr, hvilket gør dem til et godt valg for dem, der har andre kæledyr. Australian Shepherds er fremragende kæledyr til hele familien. De er loyale og intelligente og nyder at lære nye ting. Disse hunde har brug for masser af motion, både mentalt og fysisk.

 

Udseende

Australian Shepherd er en mellemstor hund, der er lidt længere end høj. Den har et bredt kranium med spidse ører og en lang snude. Pelsen kan være lige eller bølget og findes i mange farver, herunder sort, blue merle, rød merle, hvid og tri-colour (trefarvet). Grundfarven på denne race er altid sort eller rødbrun, men generelt er racen kendt for en meget broget farvekombination. Merle er et gen der gør, at pelsen bliver broget eller spraglet og skaber et meget karakteristisk udseende. Denne race minder mest om en border collie, men farverne gør den helt unik. Pelsen er i dobbelt lag og er meget blod. Dens hale er kort, i forhold til mange andre hunderacer og har hunden meget lang pels, kan halen næsten være usynlig.

 

Historie

Der er stadig en del uvished om, hvorvidt den Australske Shepard oprindeligt er fra Australien eller ej. De dokumenterede beviser tyder på, at den er fremavlet i det vestlige USA, da man her har en del billeder af racen fra 18- og 1900 tallet. Navnet Australian Shepherd menes at stamme fra de hyrdehunde der blev fragtet fra Spanien til Australien og dernæst til USA, hvor den særligt fremavlet med andre racer. Mange hyrdehunde som disse har deres oprindelse fra Australien og de britiske øer, hvor der var meget landbrug med fåreavl og derfor et stort behov for gode robuste hyrdehunde.

 

Pleje og pasning

En Australian Shepherd er en af de mere krævende racer, når det kommer til pasning og pleje. Udover dens fine bløde pels, der kræver jævnlig børstning, så kræver racen også en del motion og træning. Selvom der er forskel på stamtræ og den enkelte hund, er det generelt en hund der har brug for meget motion og mental træning. Det anbefales at der som minimum afsættes en time om dagen til en lang gåtur, gerne med leg og aktivitet. Det er altså udover de små tisseture hunden kan have behov for. Du skal derfor forvente en hund der dagligt kræver din opmærksomhed og ikke kun tages på ture i weekender og ferier.

 

Hvis hundens behov er godt dækket, vil du også opleve en mere afslappet og medgørlig hund. Den kan have en tendens til selv at finde på underholdning, hvis den ikke er stimuleret nok og det er oftest i form af ulykker.

 

Helbred og sundhed

En hund der bliver passet og plejet, som racen er egnet til, vil generelt være ved godt helbred. En Aussie hund der får dækket sit daglige behov for motion og mental træning samtidig med, at den indtager en sund og nærende kost, vil have gode muligheder for, at leve et langt liv uden skavanker. Da racen er meget energisk og aktiv, skal foderet gerne tilpasset, så hunden får den korrekte næring. Ved racen er der få registrerede sygdomme og her er hofte og albue dysplasi et par af de mest hyppige. Dette er ikke unormalt ved racer af denne størrelse. Også epilepsi er fundet hos nogle hunde.


3 Fun fact om en Australian Shepherd

1. Racen er er meget rutinepræget og vil ikke være tilfreds med, at de daglige rutiner ændres. Og hvis de gør, skal hunden nok give udtryk for sin utilfredshed.

 

2. Hvis ikke hunden får nok udfordringer, vil den i stedet udfordre dig og lave ulykker. Det kan undgås ved tilpas mængder motion og mental træning.

 

3. Deres popularitet steg, da de blev set i Rodeoer, det var noget cowboys kunne lide. De var eminente til både at hyrde tyre og lave tricks på banen.

 

Størrelse:
Han: 51-80 cm og Hun: 46-54 cm høj

Australian Shepherd til salg

7870 Roslev
Australian Shepherd/Islandsk Fårehund blanding, hv
Køn
Race
Australian Shepherd
Alder
Alder
2 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
11.05.2024
Pris: 9.500 kr.
2960 Rungsted Kyst
Australian Shepherd Hvalpe
Populær annonce
Australian Shepherd Hvalpe
Køn
Race
Australian Shepherd
Alder
Alder
28 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
06.06.2024
Pris: 13.000 kr.
6360 Tinglev
Australian Shepherd for Family and Children
Populær annonce
Australian Shepherd for Family and Children
Køn
Race
Australian Shepherd
Alder
Alder
8 år
Salgsklar
Salgsklar d.
16.05.2024
Pris: 3.500 kr.
6300 Gråsten
Australian Shepherd hvalpe i alle farver
Populær annonce
Australian Shepherd hvalpe i alle farver
Køn
Race
Australian Shepherd
Alder
Alder
56 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
23.06.2024
Pris: 10.000 kr.